Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

6 trucuri ca sa nu te ingrasi in perioada izolarii la domiciliu

Sursa foto »

Izolarea la domiciliu a fost o adevarata provocare pentru cei care erau obisnuiti cu un stil de viata activ. Mersul cu bicicleta, antrenamentele sportive la sala si joggingul sunt doar o parte din activitatile la care a trebuit sa renunti, în perioada de izolare la domiciliu. Totusi, este foarte important sa îti mentii greutatea sub control, atât pentru sanatatea fizica, cât si pentru sanatatea psihica. Este necesar sa îti mentii stilul de viata activ, chiar si atunci când stai acasa, asa ca iata ce trucuri poti sa pui în aplicare pentru a nu te îngrasa, în perioada izolarii la domiciliu! 

Hidratează-te corespunzător


Sursa foto »

Este important sa consumi cat mai multe lichide in fiecare zi, fiindca hidratarea favorizeaza eliminarea apei din organism. In plus, consumul de apa reduce si senzatia de foame. Asa ca incearca sa bei cat mai multa apa, ceai, cafea, supe sau ciorbe, dar si sucuri naturale. Iar daca simti nu poti bea cel putin 1.5 l de apa pe zi, incearca si alte lichide, din cele mentionate mai sus.

Mananca trei mese pe zi

Daca vrei sa mananci fara sa te ingrasi, ar fi recomandat sa te limitezi doar la trei mese pe zi, evitand gustarile nesanatoase. Nutritionistii sunt de parere ca gustarea de dupa-amiaza nu este buna, pentru ca duce la cresterea secretiei de insulina, care stimuleaza stocarea grasimilor. Pentru a-ti mentine greutatea, mananca la ore fixe, astfel incat caloriile consumate sa fie repartizate, corect, pe parcursul zilei. Incearca sa iei micul dejun intre orele 7-9, pranzul intre orele 12-13, si sa faci in fiecare zi cate o plimbare de 30 de minute, dupa masa de pranz. De asemenea, ar fi indicat sa iei cina cat mai devreme, pentru a reduce stocarea grasimilor si pentru a ameliora digestia. In plus, daca vei manca mai consistent la pranz nu vei mai simti nevoia de inca o gustare. Iar daca vei lua cina la ora 18-19, nu vei mai simti nevoia de a rontai ceva seara.

Lanseaza-ti provocari

 

Sursa foto »

Daca salile de sport sunt inchise, nu inseamna ca nu poti face miscare si acasa. Iar cea mai buna metoda de a te mentine motivat, este aceea de a-ti lansa diferite provocari. Spre exemplu, iti poti seta o provocare de 30 de zile pentru exercitii de abdomen. Incepe cu un numar de abdomene si mareste numarul de exercitii, de la o zi la alta. De asemenea, poti folosi si o aplicatie mobila pentru exercitii sportive, sau poti urmari diferite antrenamente online. Iar daca iti este dor de sedintele de yoga sau pilates, nu uita ca multi antrenori sustin acum sesiuni online.

Incearca sa gatesti pentru a-ti reduce pofta de mancare

Studiile au dovedit ca, atunci cand gatesti, pofta de mancare scade pana la zero. Practic, atunci cand inspiri mirosurile preparatelor pe care le pregatesti, transmiti, deja, semnale creierului, care va incepe deja digestia. Astfel, vei vedea ca, in timp ce mananci, satietatea va aparea mai repede si vei manca mai putin. In plus, atunci cand gatesti acasa, poti alege cele mai bune ingrediente si poti prepara mancare, intr-un mod mult mai sanatos.

Mananca incet

Atunci cand te asezi la masa, mesteca foarte bine alimentele pe care le mananci. Organismul nostru are nevoie de cel putin 20 de minute pentru a transmite creierului senzatia de satietate. Daca vei manca repede, creierul nu va avea timp sa isi dea seama ca s-a saturat, iar tu vei avea tendinta sa mananci mai mult decat este necesar. Ar fi ideal sa iti rezervi 30 de minute pentru fiecare masa, pentru a mesteca foarte bine toate alimentele. Astfel, vei reduce activitatea intestinelor si vei usura digestia.

Consuma cat mai multe fibre

Sursa foto »

Fibrele sunt aliati pretiosi in lupta cu kilogramele, pentru ca blocheaza grasimile si impulsioneaza tranzitul. De aceea, consuma fulgi de ovaz, fructe si legume uscate, prune uscate si legume verzi, foarte bogate in fibre. Totusi, nu este indicat sa consumi fibre la fiecare masa, fiindca s-ar putea sa te trezesti cu iritatii la nivelul intestinelor. Asa ca poti consuma, spre exemplu, fulgi de ovaz la micul dejun, sau cateva legume verzi la masa de pranz, fara sa exagerezi.

Pentru ca sedentarismul ne poate afecta atat fizic, cat si psihic, in perioada izolarii la domiciliu mentine un stil de viata activ si fa exercitii acasa. De asemenea, este necesar sa te hidratezi corespunzator si sa mananci echilibrat, ca sa nu te ingrasi.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda