Indulcitori Bio

Stevie pudra, bio, 50g, Stevismart

16.40 Lei

Zahar din nectar de cocos bio 250g

16.95 Lei

Stevia (stevie) frunze bio 50g

17.70 Lei

Melasa bio 400g DS

21.20 Lei

Sirop de orez brun bio 350g Biona

22.26 Lei

Erythritol indulcitor bio 250g DS

22.39 Lei

Sirop de curmale bio 350g

23.80 Lei

Sirop de agave light bio 250ml Biona

23.99 Lei

Sirop de agave dark bio 250ml Biona

24.39 Lei

Sirop de agave raw organic 250ml

24.87 Lei

Sirop de agave bio 400 g DS

26.39 Lei

Stevia tablete premium 300buc RAAB

27.67 Lei

Stevia indulcitor lichid premium 50ml RAAB

27.78 Lei

Xylitol (zahar de mesteacan) 250g

34.00 Lei

Martipan cu miere bio 250g Dennree

35.70 Lei

Nectar din flori de cocos bio 350g

44.30 Lei

Sirop de agave raw organic 500ml Obio

45.40 Lei

Lucuma pulbere raw bio 250g

47.75 Lei
1 din 2

Indulcitori bio

Piata indulcitorilor este foarte variata, clientii avand o gama diversa de alternative la zaharul rafinat. Insa care indulcitori sunt naturali si nu dauneaza organismului, si care sunt arficiali, sintetici?

In aceasta pagina veti gasi doar indulcitori naturali, proveniti din ingrediente naturale si/sau ecologice.

Printre cei mai folositi indulcitori naturali, ca alternativa la zahar, se numara: siropul de agave, mierea de albine, siropul de curmale, siropul de mere, siropul din nectar de palmier de cocos, siropul de orez, zaharul din mesteacan (xylitol), stevia, zaharul din palmier de cocos sau zaharul din palmier, siropul de artar, siropul de yacon. Iata asadar o lista destul de lunga de alternative sanatoase la zaharul rafinat.

Dintre indulcitorii naturali, in afara de mierea de albine, restul toti sunt indulcitori naturali din plante. Asadar persoanele vegane, care nu consuma miere, au de unde alege un indulcitor sanatos.

Unele dintre variantele de indulcitori naturali sunt si in ziua de azi controversate, unii specialisti ii lauda, altii afirma ca nu sunt tocmai sanatosi. Aici intra stevia (in principal extractele rafinate), siropul de agave, xylitolul. Adevarul absolut nu il detine nimeni, ramane la latitudinea fiecaruia daca consuma sau nu acest tip de indulcitori naturali.

Dar ca un mic ghid in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea “care este cel mai sanatos indulcitor natural?”, putem spune ca un indulcitor cu cat este mai putin procesat, rafinat, este mai sanatos. Daca e sa ne luam dupa acest sfat, atunci zaharul din palmier de cocos si zaharul de palmier, precum si nectarul din palmier de cocos se numara printre cele mai sanatoase alternative la zaharul obisnuit.

Insa si siropul de miere si cel de curmale este foarte sanatos. Practic, in cazul siropului de miere si de curmale, sucul de mere si cel de curmale este incalzit pana se evapora apa, rezultand astfel un sirop care nu contine nimic altceva decat mere respectiv curmale. Daca adaugam apa de exemplu peste siropul de mere, rezulta suc de mere.

Stevia, desi controversata in ce priveste rafinarea si procesarea, are zero calorii, din acest motiv fiind in topul indulcitorilor naturali. Si stevia, si xylitolul, si zaharul de palmier de cocos, si siropul de agave au indice glicemic scazut.