Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Polen crud bio 9 produse

Ordoneaza dupa

Sorteaza

Produse
Istoricul tau

Polen crud

Polenul crud este foarte pretios pentru sanatate tocmai datorita faptului ca nu este uscat. Polenul crud se congeleaza imediat dupa recoltare, pastrandu-si in acest fel toti nutrientii. Prin uscare, se mai pierd din nutrienti, de aceea cea mai buna forma de a consuma polen este sub forma de polen crud.

Polenul crud are o textura foarte fina, efectiv se topeste in gura, fiind foarte usor de administrat si de catre copii si deopotriva de catre bunici. Cu toate ca este congelat, pentru ca are un continut minim de apa, el nu ingheata neavand apa, astfel incat putem sa consumam polen crud direct din congelator. O lingurita de polen crud dimineata este un boost sanatos de nutrienti si energie, numai bun pentru a porni ziua in cea mai buna forma.

Important de stiut pentru persoanele sensibile la rece, este faptul ca desi trebuie tinut in congelator, datorita continutului minim de apa, nu este nici pe departe atat de rece precum gheata, putandu-se administra si de catre persoanele cu sensibilitate la rece.

Desi trebuie pastrat in congelator, trebuie sa stim ca polenul crud rezista cateva zile si la temperatura ambientala, nu se intampla nimic daca il uitati doar in frigider si nu in congelator 2-3 zile. De asemenea atunci cand faceti comenzi online, daca polenul crud nu sta mai mult de 2-3 la curier, se poate consuma fara a-si pierde din proprietati.

Polenul crud se recolteaza de la o serie de plante. Practic se poate recolta de la orice planta care este vizitata de albine.  Cel mai popular este polenul crud poliflor, recoltat din diverse specii de plante sau pomi. Polenul de salcie, polenul de iarba neagra sau polenul de paducel sunt de asemenea foarte apreciate. Afectiunile pentru care este recomandat consumul de polen sunt aceleasi pentru care este recomandata planta din care este extras.

Grupul de vitamine B este prezent in polenul crud. De altfel, regasim in polem aproape toata gama de vitamine si minerale necesare functionarii optime a organismului zi de zi. Este un aliment complex, caruia inca nu I se acorda toata atentia pe care acesta o merita. Apicultorii profesionisti si pasionati recomanda folosirea polenului crud zilnic. Nu exista o doza anume de administrat pentru ca vorbim totusi de un aliment nu de un medicament, insa ca un ghid sau sugestie de folosire, se poate consuma intre una si trei lingurite pe zi. Nu se intampla nimic daca in loc de lingurite folositi linguri, pentru ca nu putem vorbi despre supradoza, daca consumam mai mult decat poate organismul tolera, in cel mai rau caz vom avea o diaree de scurta durata. Evident nu vorbim aici de persoanele alergice la produsele apicole, acestea trebuie sa acorde o atentie sporita consumului de polen crud si a produselor apicole in general, de recomandat sa consume doar sub indrumarea medicului alergolog.

O metoda simpla de a consuma acest minunat aliment cu efecte atat de benefice pentru organism este de a-l integra in smoothi-ul de dimineata, alaturi de 2-3 fructe punem in blender si 1 lingurita de polen crud si avem un mic dejun super sanatos si super delicios.

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda