Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Produse Apicole Bio 81 produse

Ordoneaza dupa

Sortează

Produse
Istoricul tau

Miere bio si produse apicole bio

Mierea bio este unul dintre cele mai curate si sanatoase alimente. Faptul ca o miere este bio inseamna ca acestea sunt hranite pe timpul iernii exclusiv cu hrana certificata bio. Dar si mai important, mierea bio nu poate fi recoltata de catre albine decat din zonele curate, nepoluate, unde culturile si pasunile nu sunt stropite cu chimicale si unde nu exista in apropiere vreo sursa de poluare cum ar fi o fabrica de ciment sau alte fabrici care elimina in atmosfera substante nu tocmai sanatoase.

Stim cu totii ca si in cazul albinelor, asa cum este si la animale, se folosesc antibiotice pentru a trata sau preveni anumite boli. Ori parte din aceste antibiotice ajung in corpul nostru. Albinele crescute in sistem ecologic, bio, si care produc mierea bio nu sunt tratate cu substante chimice de sinteza. Daca intr-adevar e nevoie neaparat de un astfel de tratament, stupul in cauza este pus in carantina cateva luni, iar mierea rezultata nu poate fi comercializata ca si miere bio, urmand a fi reintrodus in circuitul de producere al mierii bio dupa ce antibioticele sau tratamentele de sinteza sunt eliminate complet din organismul albinelor.

Din nefericire nu multi producatori de miere aleg sa produca miere bio, in sistem ecologic certificat. Tocmai din cauzele enumerate mai sus, nu este usor sa produci mierea bio, trebuie sa cauti mereu pajisti nepoluate, departe de orase sau fabrici, iar in cazul unor boli, nu poti trata albinele cu orice tratament chimic, sa nu mai amintim si de hrana de peste iarna. Cei mai multi producatori de miere aleg calea mai simpla si nu produc mierea in sistem ecologic. Sigur ca acest lucru impacteaza in mod direct sanatatea noastra pe termen scurt, mediu si lung, o miere cu reziduuri de antibiotice sau alte substante chimice din zone poluate nu poate fi comparata cu o miere bio produsa in zone nepoluate, fara reziduuri toxice. Evident ca mierea bio este putin mai scumpa, insa e de preferat sa platim un pret putin mai mare pe alimente bio decat sa platim pe urma de zeci de ori mai mult medicilor pentru ca am ales sa consumam produse mai ieftine dar pline de chimicale.

In magazinul nostru regasiti miere bio, dar si miere conventionala, deoarece asa cum spuneam mai sus, mierea bio nu este usor de gasit. Am selectat cu atentie producatorii pentru a fi siguri ca mierea bio si mierea conventionala sunt de cea mai buna calitate.

Arrow up icon