Ulei de cocos

Ulei de cocos virgin bio 100ml DS

9.25 Lei

Ulei de Cocos BIO, virgin uz cosmetic, 100 ml

12.90 Lei

Ulei de cocos virgin raw bio 125g/135ml Obio

16.90 Lei

Ulei de cocos raw bio 250g

27.10 Lei

Ulei de cocos virgin bio 300ml DS

28.50 Lei

Ulei de cocos virgin bio 200g Biona

29.96 Lei

Ulei de cocos dezodorizat pt. gatit bio 470g

33.39 Lei

Ulei de cocos dezodorizat pt. gatit bio 610ml

41.17 Lei

Ulei de Cocos virgin Organic 450g / 500ml

44.96 Lei

Ulei de cocos dezodorizat pentru gatit bio 800g

54.90 Lei

Ulei de cocos virgin bio 400g Biona

55.20 Lei

Ulei de cocos virgin bio 800g Biona PROMO

65.73 Lei 93.90 Lei
  • - 30%

Ulei de cocos virgin bio 1 litru DS

79.70 Lei

Ulei de cocos virgin raw bio 1400g / 1521ml

129.96 Lei

Tot ce trebuie să știi despre uleiul de cocos

ulei de cocos

 

Uleiul de cocos, cunoscut drept “cel mai sănătos ulei din lume”, nu deține această titulatură fără motive întemeiate. Acesta este utilizat atât la gătit, pentru pregătirea unor preparate delicioase, dar și în tratamentele cosmetice, fapt pentru care și-a câștigat, pe drept, pseudodenumirea menționată anterior. În acest articol, te invităm să descoperi tot ceea ce nu știai despre uleiul de cocos!

●    Cum se obține miraculosul ulei de cocos?

 

Este important să știi că nu toate produsele pe bază de ulei de cocos au același gust, iar acest lucru are și o explicație. În primul rând, există diferențe la nivel de calitate dar și de arome, atunci când vorbim despre uleiul de cocos; astfel, aceste produse diferă în funcție de starea materiilor prime folosite, de proveniență, de solul în care se cultivă nuca de cocos din care s-au realizat, de metodele de cultivare practicate și de modul în care se extrage uleiul din fruct.

Copra este utilizată adesea drept materie primă pentru obținerea untului de cocos. Aceasta reprezintă miezul uscat al nucii de cocos, fiind, de fapt, și partea componentă a fructului în care se regăsește uleiul. Acest ulei are însă o compoziție complet diferită față de uleiul de nucă de cocos virgin sau extravirgin, și trebuie să treacă printr-un proces de rafinare. De aici apare și distincția între ulei de cocos virgin (nerafinat), extras din nuca de cocos uscată și uleiul de cocos rafinat, extras din copră. Cel din prima categorie este produs în cantități mai reduse, tocmai pentru că procesul este mai dificil și necesită timp, iar cel de-al doilea reprezintă o adevărată industrie, fiind produs în cantițăți imense. O altă diferență între cele două tipuri de uleiuri este că cel virgin sau raw se obține prin presarea la rece și își păstrează mare parte dintre proprietăți (inclusiv mirosul autentic de cocos), iar cel rafinat sau dezodorizat se extrage doar la temperaturi înalte, sub influența anumitor substanțe chimice.

 

●    Ce beneficii are acest ulei de cocos?

Uleiul de cocos a primit prestigioasa denumire de “superaliment”, iar locul său în această categorie este binemeritat. Uleiul extras din nuca de cocos are o mulțime de beneficii pentru sănătate, având atât utilizări interne (fiind folosit la gătit) cât și externe (în ritualurile de înfrumusețare), datorită compoziției sale nutriționale și a proprietăților pe care le are.

  • Astfel, uleiul de cocos conține acizi grasi, vitamina K și vitamina E, dar și fier. Prin urmare, acesta este ideal pentru a oferi protecție cardiovasculară, reducând colesterolul rău.

 

  • De asemenea, sănătatea glandei tiroide poate fi mentinuță prin integrarea uleiului de cocos în alimentație, deoarece acesta ajunge direct la ficat, fără să implice hormoni sau enzime în procesul digestiv.

 

  • Proprietățile extraordinare pe care le au produsele pe bază de ulei de cocos face ca acesta să fie foarte eficient în accelerarea metabolismului, având un rol important în curele de slăbire. În plus, utilizarea acestei substanțe minune, are rol antiîmbătrânire, fiind o sursă bogată de antioxidanți.

 

  • Sistemul osos este o altă componentă a organismului care beneficiază de efectele pozitive ale uleiului de cocos; acesta ajută la o mai bună absorbție a calciului și a vitaminei D.

 

  • Sănătatea orală poate fi menținută prin înlocuirea pastei de dinți cu ulei de cocos nerafinat, care previne apariția cariilor, albește dinții și protejază gingiile.

 

●    Care sunt beneficiile produselor cosmetice din ulei de cocos?

ulei de cocos virgin

 

După cum spuneam, compoziția uleiului de cocos este foarte bogată în substanțe nutritive, motiv pentru care acesta devine cel mai bun produs cosmetic pe care îl poți folosi pentru a avea grijă de aspectul tău fizic.

  • În primul rând, uleiul de cocos este extrem de hidratant, motiv pentru care poate fi utilizat drept loțiune de corp sau de ten, prevenind chiar apariția ridurilor.

 

  • Persoanele cu tenul uscat, predispus la îmbătrânirea prematură, pot folosi acest produs ca tratament pentru prevenirea acestei probleme, deoarece uleiul de cocos hrănește tenul.

 

  • Mai mult decât atât, uleiul de nucă de cocos poate fi folosit și în loc de demachiant, datorită proprietăților sale.

 

  • Rolul de produs destinat epilării reprezintă încă o întrebunințare a uleiului de cocos, prevenind iritațiile și hidratând intens pielea în timpul depilării cu lama de ras.

 

●    Ce rețete cu ulei de cocos poți pregăti?

Dacă nu ai achiziționat până acum ulei de cocos pentru gătit, cu siguranță că ar trebui să o faci cât mai repede! Există numeroase rețete cu ulei de cocos pe care le poți prepara foarte simplu acasă și care sunt foarte sănătoase. Iată care sunt câteva dintre întrebuințările pe care le are uleiul de cocos în pregătirea unor gustări sănătoase și rapide:

 

  • În primul rând, uleiul de cocos poate fi folosit chiar și atunci când pregătești cafeaua de dimineață, înlocuind cu succes laptele.

 

  • Maioneza poate fi de asemenea realizată folosind ulei de nucă de cocos, în locul celui clasic.

 

  • Ți-e poftă de popcorn exact ca cel din sala de cinema? Atunci prăjește boabele de porumb pentru floricele în ulei de cocos!

 

  • Uleiul de cocos poate fi utilizat totodată și la prepararea dulciurilor de casă, oferindu-le o aromă senzațională și fiind o alternativă sănătoasă pentru uleiul de floarea soarelui.

 

●    Tratament pentru acnee cu ulei de cocos

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, uleiul de cocos poate fi folosit și în scopuri dermatologice. Acnee este una dintre afecțiunile tenului ce pot fi ameliorate prin utilizarea uleiului extras din nuca de cocos, deoarece acesta conține acid lauric și capric, acizii grași care îi conferă aceste proprietăți benefice. În plus, emulsiile și unguentele produse pe bază de ulei de cocos s-au dovedit, de-a lungul timpului, eficiente în a grăbi vindecarea unor categorii vaste de probleme ale pielii, cum ar fi: impetigo, dermatita atopică, răni infectate sau eczeme.

●    Mască de păr cu ulei de cocos

ulei de cocos

 

Știai că poți avea grijă de frumusețea podoabei capilare folosind o mască de păr cu ulei de cocos?

Ei bine, află că un alt beneficiu pentru care uleiului de cocos i se atribuie adesea denumirea de substanță minune face referire la efectele pozitive pe care le aduce în menținerea sănătății scalpului. Prin conținutul său bogat în acizi grași, uleiul extras din fructul cocotierilor hrănește firul de păr și îl fortifică, refăcând proteinele acestuia. Pe lângă asta, se pare că există studii care au atestat faptul că, datorită efectului său emolient, uleiul de cocos poate fi folosit pentru tratamentul xerozei cutanate, deoarece nu afectează pH-ul pielii.

Datorită acestor caracteristici pe care le are, uleiul de cocos este un ingredient de bază în tratamentele pentru păr din comerț; acesta poate fi utilizat, însă, și în măștile de păr homemade. O mască de păr cu ulei de cocos poate fi obținută foarte simplu, prin amestecarea unei cantități reduse din acest produs cu o lingură de miere. Mai apoi, distribuie uniform pe lungimea părului compoziția astfel obținută  și lasă să acționeze câteva ore.

 

●    Ulei de cocos pentru lupta cu stresul

Polifenolii care se regăsesc în uleiul de cocos au un efect antioxidant și antistres, ceea ce aduce o serie de beneficii pentru organism. În acest mod, uleiul de cocos ajută la echilibrarea nivelului de antioxidanți prezenți la nivel cerebral și reușește cu succes să prevină leziunile provocate de stres. Acesta își dovedește eficiența în acest sens atât prin masarea zonei(uz extrern) cât și prin includerea în dieta alimentară (acțiune internă).

Numeroasele cercetări efectuate pe acest subiect au evidențiat totodată efectele pozitive pe care le aduce consumul de ulei de cocos în îmbunătățirea stării emoționale și a calității vieții în general. În același timp, uleiul de cocos poate fi un adjuvant în lupta cu insomnia, cu oboseala, ameliorând chiar și problemele care privesc scăderea poftei de mâncare.

 

●    Dieta cu ulei de cocos-mit sau adevăr?

ulei de cocos bio

 

Uleiul de cocos presat la rece (adică cel virgin sau extravirgin) este recunoscut ca fiind un aliat de încredere în lupta împotriva kilogramelor în plus. Dieta cu ulei de cocos nu doar că te va ajuta să elimini surplusul de kilograme, dar îți va oferi beneficiile unei cure de detoxifiere pentru întreg organismul. Ce acțiune are, concret, uleiul de cocos în regimurile de slăbire? Este simplu: acesta facilitează digestia, elimină colesterolul rău și topește grăsimile, împiedicând depunerea țesutului adipos. Acesta accelerează metabolismul și întăreștete totodată sistemul imunitar, și poate fi un bun înlocuitor pentru energizantele sintetice destinate sportivilor.

Dieta cu ulei de cocos prespune adăugarea acestuia în smoothies, shake-uri, sau preparate alimentare. Acesta poate fi consumat în stare brută, tartinat pe o felie de pâine, sau, pur și simplu, ca atare. Doza zilnică recomandată pentru menținerea sănătății generale a corpului este de 1-2 lingurițe.

 

●    Consumul de ulei de cocos în sarcina: pro și contra

Uleiul de cocos are o mulțime de beneficii pentru femeile însărcinate, dar și pentru copii. Acesta este un combatant eficient pentru stările de greață, calmanând totodată sindromul de esofag iritat și prevenind arsurile la stomac ce se manifestă frecvent la gravide. De asemenea, în perioda sarcinii, acesta este extrem de util pentru utilizările sale externe, ajutând la prevenirea și la estomparea vergeturilor din zona abdomenului și a sânilor. Acesta este ideal și pentru masajul tălpilor, calmând senzația de picioare umflate, pe care o acuză majoritatea femeilor însărcinate. Un alt motiv pentru care este indicat consumul de ullei de cocos în sarcină este legat de faptul că acesta întărește sistemul imunitar, destul de scăzut în această perioadă.

●    Unde găsești ulei de cocos ieftin

Tot mai multi oameni constientizeaza efectele absolut miraculoase pe care le are consumul de ulei de cocos asupra sanatatii. Din acest motiv, au aparut pe piata un numar foarte mare de produse falsificate, comercializate sub eticheta de ulei de cocos virgin sau extravirgin. Astfel, devine tot mai greu sa afli care este cel mai bun ulei de cocos sau unde anume gasesti ulei de cocos ieftin si de calitate.

Iti recomandam sa achizitionezi acest tip de produse doar de la magazine certificate, asa cum este si obio.ro. De asemenea, sfatul nostru este sa alegi ulei de cocos virgin sau extravirgin, deoarece acesta este nerafinat, deci isi pastreaza o mare parte din proprietatile sale curative. Pe site-ul nostru vei gasi ulei de cocos ieftin de cea mai buna calitate, deoarece ne alegem cu grija produsele pe care sa le includem in catalogul nostru.

 

●    Care este cel mai bun ulei de cocos?

ulei de cocos obio

 

Din multitudinea de produse existente în comerț, poate fi dificil să alegi cel mai bun ulei de cocos. Așadar, iată mai jos câteva recomandări pe care să le urmezi pentru a fi sigur că beneficiezi din plin de calitățile acestei substanțe minune:

 

  • Alege un produs de calitate superioară, cum este uleiul virgin sau cel extravirgin; acestea sunt mai puțin procesate și își păstrează calitățile nutriționale.

 

  • Optează pentru produsele ambalate în recipiente de sticlă, cum ar fi cele la borcan, deoarece uleiul de cocos se păstrează mai bine astfel.

 

  • Analizează dacă magazinul care comercializeză ulei de cocos deține certificarea europeană Biolabel; astfel, elimini riscul de a cumpără produse contrafăcute.

 

●    Ulei de cocos: contraindicații și efecte adverse

Ca în cazul oricărui alt tip de aliment, și atunci când vorbim despre uleiul de cocos există anumite contrindicații sau reacții adverse:

 

  • Așadar, cei care suferă de diabet zaharat sau de obezitate trebuie să consume acest produs în cantități reduse.

 

  • Femeile care alăptează trebuie să evite și ele să consume în mod exagerat ulei de cocos, deși acesta este foarte indicat în perioada sarcinii.

 

  • Unul dintre efectele adverse pe care le poate produce uleiul de cocos constă în apariția unor alergii, care pot să apară atât în urma utilizării sale externe, dar și atunci când este utilizat ca aliment.

 

Dacă vrei să afli mai multe detalii interesante despre uleiul de cocos, îți recomandăm acest articol: http://www.obio.ro/blog/7-intrebari-si-raspunsuri-despre-uleiul-de-cocos.htm

Produsul a fost adaugat in cos