Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Cum alegi un ulei de cocos de calitate

nuca de cocos

 

În ultimii ani, consumatorii au devenit tot mai interesați de un stil alimentar sănătos, iar acest comportament se reflectă și în alegerile pe care le fac atunci când se află în fața rafturilor din magazine sau pe site-urile de specialitate. Din păcate, nu tot ce poartă eticheta de „bio” are și caracteristici specifice, astfel că putem avea supriza de a plăti sume mare pe produse care nu sunt ceea ce promit. Același risc există și în ceea ce privește alegerea unui ulei de cocos bun. Din acest motiv, e important să știi cum să alegi un astfel de produs.

Ulei de cocos virgin sau ulei de cocos rafinat?

Primul criteriu de diferențiere a unui ulei de cocos de calitate superioară, față de unul convențional este să știi dacă acesta este virgin sau rafinat. Primul indiciu în acest sens ar putea fi reprezentat de preț, dar aceasta nu este întotdeuna o regulă, deoarece nu tot ceea ce e este scump este și bun neapărat. Totuși, uleiul virgin de cocos sau extravirgin (căci termenii desemnează același tip de produs) are un preț mai ridicat decât cel rafinat, asta datorită beneficiilor și proprietăților pe care le are. Uleiul rafinat este extras din copră uscată, iar cel extravirgin din miezul nucii de cocos, ceea ce face ca cel de-al doilea să fie mult mai aromat și mai bogat din punct de vedere nutritiv. Mai mult decât atât, aceste uleiuri rafinate sunt supuse unor procedee specifice (după cum sugerează și denumirea), în urma cărora proprietățile lor naturale sunt degradate într-o proporție destul de mare.

Așadar, dacă vrei să ai siguranța că ai ales un ulei de cocos de calitate, acordă atenție acestei diferenției: virgin versus rafinat. Ca orice alt aliment neprocesat, uleiul de cocos natural este cel mai potrivit pentru a fi consumat.

Ulei de cocos în borcan de sticlă sau de plastic?

Uleiul de cocos este unul dintre produsele în cazul cărora e necesar să fim atenți și la modalitatea de ambalare. Recipientul în care acesta este așezat nu contribuie doar la designul produsului, dar are, înainte de toate, un rol funcțional, practic: acela de a proteja și de a păstra produsul. Astfel, magazinele fizice precum și cele online îți oferă ulei de cocos în diverse tipuri de ambalaje, care variază din punct de vedere al formei și al materialelor din care sunt confecționate. Cele mai recomandate sunt uleiurile de cocos în borcan de sticlă, pe care ți le recomandăm să le alegi și tu. Motivul este simplu: plasticul este un material care se deformează foarte ușor sub influența unor temperaturi mai ridicate, emanând substanțe toxice, care pot afecta consistența untului de cocos. În plus, un borcan de sticlă poate fi refolosit, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

De pe site-ul nostru poți comanda ulei de cocos de calitate superioară, produs, ambalat și păstrat în condiții optime!

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda