

Ulei de cocos raw bio, 220ml - Obio

Ulei de cocos virgin bio 200g Biona

Ulei de cocos dezodorizat bio 300 ml DS


Ulei de cocos extra-virgin bio 300ml DS
9 beneficii ale utilizarii uleiului de cocos pentru copii
Uleiul de cocos, miraculoasa substanță extrasă din nuca cocotierului, și-a dovedit de-a lungul timpului, efectele terapeutice atât în cazul adulților cât și în cazul copiilor. Beneficiile sale pentru tratamentul diverselor afecțiunii ale pielii micuților sunt bine cunoscute și tocmai de aceea ar trebui ca fiecare părinte să aibă la îndemână un ulei de cocos de calitate. Iată care sunt cele 8 beneficii principale pe care le are uleiul de cocos pentru cei mici:
Masaj pentru somn liniștit
Un masaj delicat cu ulei de cocos poate face minuni pentru nou-născuți. Proprietățile sale calmante ajută la relaxarea corpului celui mic, hidratând pielea și totodată întărind oasele. După o baie caldă și un astfel de masaj, bebelușii se vor bucura de un somn liniștit.
Ameliorează dermatita seboreică infantilă
Dermatita seboreică infantilă este o afecțiune frecventă în cazul bebelușilor. Aceasta este cauzată, de fapt, de prezența ciupercilor pe scalpul copilului. Uleiul de nucă de cocos este eficient și în acest caz, deoarece are proprietăți antifungice. Aplicarea unei cantități reduse din acest ulei pe scalpul bebelușului și masarea zonei hrănește intens scalpul și ajută la eliminarea acestor cojițe.
Tratează acneea bebelușilor
Acneea se poate manifesta chiar și în primele săptămâni de viață ale copilașului și poate dura luni întregi, dacă nu este tratată. Din fericire, datorită proprietăților pe care le are, uleiul de cocos poate fi folosit pentru tratatarea acneei neonatale. Aplicat zilnic, acesta va reduce considerabil erupțiile de pe pielea micuțului.
Previne apariția eczemelor cauzate de scutece
Cremele destinate tratamentului eczemelor ce apar adesea în cazul bebelușilor conțin, în majoritatea cazurilor, substanțe obținute în mod artificial. Uleiul extravirgin, extras din nuca de cocos, reprezintă însă o alternativă naturală, care grăbește vindecarea pielii bebelușului și calmează suprafața afectată.
Vindecă ciupiturile de insecte
Uleiul de cocos este un tratament eficient și pentru tratarea ciupiturilor de insecte. Pielea micuților este mult mai sensibilă decât cea a adulților, dar prin aplicarea uleiului de cocos, pielea se calmează instant iar zona afectată se va vindeca mai rapid.
Menține sănătatea părului
Cei mici pot avea un păr sănătos și un scalp fără probleme, tot datorită uleiului de cocos. Aceste efecte benefice pot fi obținute prin masarea, în mod regulat, a acestor zone. Efectele sunt amplificate dacă uleiul de cocos este lăsat să acționeze peste noapte.
Vindecă tăieturile și vânătăile
Este bine să ai la îndemână un recipient de ulei de cocos pentru că acesta poate fi întrebuințat și în cazul în care cel mic se taie sau se lovește. Prin proprietățile antiseptice pe care le are, uleiul extras din nuca de cocos ajută la dezinfectarea rănii, grăbind vindecarea și regenerarea pielii.
Calmează arsurile și mâncărimile
Pielea copiilor este delicată și are tendințe de uscare, mai ales în anotimpul rece. Ca urmare, micuții pot resimții senzația de mâncărime la nivelul pielii. Uleiul de cocos hidratează pielea și îi scapă de copii de acest disconfort.
Estompează durerile gingivale
Erupția dinților provoacă dureri și disconfort, iar copii pot deveni agitați din această cauză. Masarea delicată a gingiilor cu ulei de cocos reduce instant aceste senzații, conferind un efect liniștitor.
În afara de utilizările sale pentru tratarea diverselor iritații sau afecțiuni ale pielii, uleiul de cocos este de asemenea eficient în vindecarea varicelei, estomparea febrei, precum și pentru ameliorarea simptomelor cauzate de indigestie, arsuri la stomac etc.
Autor: Madalina Todut