Blogul Obio


despre alimentatia sanatoasa si un stil de viata armonios

Cum folosesti uleiul de cocos pentru gatit? 3 secrete pe care trebuie sa le stii!

ulei de cocos alimentar

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre produsele preferate pentru rutina de înfrumusețare, deoarece poate acoperi numeroase întrebuințări cosmetice. Efectele benefice ale uleiului de nucă de cocos nu se limitează însă doar la atât, el extinzându-și aria de utilizare și în alimentație. Cum folosești uleiul de cocos pentru gătit? Află 3 secrete pe care trebuie să le știi!

În compoziția uleiului de cocos se regăsesc niveluri ridicate de acizi grași cu lanț mediu (abrev. MCFA), pe care ficatul îi utilizează drept sursă de energie. Studiile spun, de asemenea, că uleiul de cocos este foarte bun pentru stimularea producției de colesterol bun. Astfel, acest ulei de cocos se poate alătura, în cămară, celui de măsline sau de floarea soarelui, ba chiar putând să le înlocuiască complet. Uleiul extras din nuca de cocos poate fi utilizat precum untul pentru pregătirea produselor de panificație și a prăjiturilor, dar, datorită punctului de ardere ridicat, este o alegere buna și pentru prăjit.

Cum folosești uleiul de cocos alimentar?

  • Pentru copt

Cel mai simplu mod de a găti cu ulei de cocos este ca acesta sa fie utilizat pentru coacerea preparatelor. Uleiul de cocos are proprietăți fizice similare cu untul, astfel că va avea o compoziție solidă când este rece și se va lichidiza sub influența temperaturilor ridicate. În acest mod, uleiul de nucă de cocos este un înlocuitor ideal pentru untul clasic din comerț.

  • Pentru gătit

Uleiul de nucă de cocos poat fi folosit precum uleiul de măsline sau de floarea soarelui, integrându-se de minune în compoziția diverselor mâncăruri pregătite pe aragaz. Acesta poate fi adăugat ca atare sau poate fi topit în prealabil, separat, într-o tigaie încinsă și folosit mai apoi pentru mâncare.

  • Pentru prăijit

Uleiul de nucă de cocos este un ulei stabil, grație conținutului ridicat de grăsimi saturate. Din acest motiv, reprezintă o alegere naturală pentru pregătirea prăjiturilor de casă. Totodată, datorită punctului de ardere foarte ridicat acesta poate fi utilizat pentru prăjit.

3 secrete pentru utilizarea uleiului de cocos in alimentatie

Vrei să prepari mâncăruri delicioase și sănătoase cu ajutorul uleiului de cocos? Este musai să știi care sunt cele 3 secrete!

  • Alege un ulei de cocos potrivit

Uleiul de cocos extravirgin este cel nerafinat, care, spre deosebire de cel rafinat, își păstrează aroma și proprietățile, de aceea este ideal pentru pregătirea unor deserturi gustoase. Pe de altă parte, dacă vrei un ulei de cocos pentru prăjit, alege-l pe cel rafinat, care nu mai are același ust intens.

  • Topește uleiul de cocos

În starea sa naturală, uleiul de cocos este solid. La temperaturi de minim 24 de grade Celsius, acesta se topește și devine ideal pentru salate, pentru mâncăruri prăjite, coapte sau pentru deserturi.

  • Păstrează uleiul de cocos la rece

Uleiul de cocos se poate folosi și la pregătirea smoothie-urilor, caz în care poate fi utilizat ca atare, fără a fi topit în prealabil. De aceea, îl poți porționa și îl poți păstra într-un recipient de cuburi de gheață, la rece.

Produsul a fost adaugat in cos