Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Spirulina bio 7 produse

Ordoneaza dupa

Sorteaza

Produse
Istoricul tau

Spirulina, superalimentul cu efecte miraculoase

Spirulina este cunoscută drept “alga secolului”, iar acest lucru se datorează numeroaselor beneficii pe care le are. Ai foarte multe motive să incluzi spirulina în alimentația ta, iar în acest articol ți le prezentăm pe toate! Află tot ce trebuie să știi despre proprietățile, beneficiile, modul de administrare și contraindicațiile consumului de spirulină!

Ce este spirulina?

Spirulina este deseori clasificată eronat, fiind încadrată în categoria plantelor, datorită proprietăților sale uimitoare. De fapt, aceasta este o algă verde-albastră, care se găsește în apele alcaline și dulci din America de Sud și Africa.

Spirulina este totodată recunoscută ca fiind cel mai nutritiv supliment alimentar din lume, deoarece oferă beneficii pentru sănătatea întregului organism.

Denumirea acestei alge provine dintr-un termen de origine latină, care desemnează o spirală minusculă. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că spirulina este o bacterie vegetală unicelulară, de dimensiuni microscopice, în formă spiralată. Acesta face parte din categoria cianobacteriilor, iar cele mai frecvent întânite tipuri de spirulină sunt Spirulina Platensis și Spirulina Maxima.

 

Ce conține spirulina?

  • Mare parte dintre proprietățile miraculoase ale spirulinei se datorează faptului că aceasta conține, în proporție de aproximativ 70%, proteine complete. Din acest punct de vedere, spirulina este mai consistentă decât orice tip de carne. De fapt, această algă are în compoziția sa aminoacizii și acizii non-esențiali de care organismul are nevoie pentru a se menține într-o stare foarte bună.

 

  • Spirulina conține totodată o cantitate crescută de acizi grași Omega 3, caracteristică ce o face să funcționeze precum un adevărat tratament pentru diverse afecțiuni, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul sau artritele.

 

  • Alga-minune este o adevărată sursă de vitamine. În componența sa se regăsesc depozite de vitamina K, vitamina D, vitamina E care, alături de calciu, crom, iod, fosfor, potasiu, seleniu, zinc și alte substanțele beneficii din compoziția spirulinei funcționează ca o licoare magică ce aduce beneficii pentru buna funcționare a organismului.

 

  • Spirulina se remarcă și prin conținutul bogat în antioxidanți și fitonutrienți, compuși responsabili de detoxifierea rinichilor și a ficatului, precum și de protecția creierului.

Care sunt beneficiile pe care le are spirulina?

 

Datorită faptului că înmagazinează foarte multe substanțe cu o valoare nutritivă extraordinară, spirulina oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

 

  • Combate anemia: Se pare că spirulina, prin proprietățile pe care le are, poate combate anemia hemolitică. Studiile efectuate pentru a analiza efectele acestei alege-minune asupra afecțiunii în cauză au evidențiat faptul că administrarea de spirulină crește nivelul de hemoglobină în sânge.

 

  • Crește rezistența musculară: Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii pe care îl oferă utilizarea spirulinei. Concret, ea poate combate stresul oxidativ, care apare atunci când organismul este obosit, așa cum se întâmplă adesea în urma antrenamentelor fizice.

 

  • Reduce tensiunea arterială: Tensiunea arterială este una dintre principalele cauze ale bolilor precum: atacul de cord, boli de rinichi sau accidente vasculare. Studiile au arătat că 1 g de spirulină administrat zilnic are efecte hipolipidemice puternice, reducând nivelul colesterolului din sânge.

           

  • Îmbunătățește imunitatea: Spirulina este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru capactitatea sa de a fortifica sistemul imunitar. Pentru că promovează în mod activ regenerarea celulară, ajută rănile să se vindece mai repede și grăbește recuperarea post-traumatică.

 

  • Menține sănătatea ochilor: Spirulina este un supliment excelent pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea ochilor. Această algă verde-albastră este o sursă consistentă de vitamina A, esențială pentru menținerea vederii.

 

  • Reduce inflamația și ameliorează simptomenele premenstruale: Alga secolului reprezintă una dintre sursele principale de acid GLA, unul dintre cei mai puternici agenți antiinflamatori naturali. GLA este, de asemenea, deosebit de benefic pentru femei deoarece ameliorează simptomele premenstruale.

 

  • Păstrează sănătatea sistemului digestiv: Spirulina facilitează procesul digestiv, reducând astfel stresul întregului organism. De asemenea, protejează bacteriile sănătoase și contribuie la îmbunătățirea absorbției nutrienților alimentari.

Spirulina: mod de administrare

Nutrientul miraculos se administrează adesea sub formă de comprimate. Medicii recomandă ca doza zilnică, în cazul adulților, să nu depășească 5 tablete pe zi, în timp ce, în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani, 3 tablete pe zi reprezintă o cantitate optimă.

Pastilele de spirulină se administrează cu puțină apă, evitând băuturile răcoritoare, băuturile alcoolice, precum și ceaiul sau cafeaua), din cauza faptului că există riscul ca acestea să distrugă mare parte din nutrienții și enzimele pe care spirulina le conține.

Este important de menționat că, pe parcursul tratamentului cu spirulină se recomandă să se consume o cantitate mai mare de apă, pentru că acest lucru facilitează aborbția acestui supliment în organism. 

Cui i se recomandă administrarea de spirulină?

Spirulina poate fi folosită de către oricine, însă administrarea sa se face doar la recomandarea medicului. În special, aceasta este utilă:

 

  • Sportivilor, deoarece accelerează refacerea organismului în urma efortului fizic depus.

 

  • Vegetarienilor, pentru că spirulina reprezintă o sursă bogată de proteine, fier și vitamina B12, nutrienți care se regăsesc în produsele de origine animală.

 

  • Femeilor însărcinate, deoarece cresc aportul de nutrienți necesari în această perioadă.

 

  • Persoanelor care vor să slăbească, pentru că reduce senzația de foame.

 

De asemenea, aceasta se recomandă și pentru accelerarea bronzulu, datorită conținutului generos de beta-caroten.

Tratamente cosmetice cu spirulină

Spirulina face parte din suplimentele care ajută la eliminare problemelor care apar la nivelul pielii. Printre numeroasele sale efecte pozitive, putem enumera: calmare, regenerare, reducerea porilor dilatați, ameliorarea iritațiilor pielii. În același timp, consumul regulat de spirulină ajută la menținerea unui ten proaspăt, păstrând totodată elasticitatea și tinerețea pielii și oferindu-i protecției împotriva ridurilor și a celorlate semne ale îmbătrânirii.

Pentru păstrarea unui ten curat și neted, se recomandă utilizarea cremelor pe bază de spirulină. Aplicarea acestora tratează pielea sensibilă, oferindu-i protecție împotriva frigului.

Spirulina - contraindicații și reacții adverse

 Consumul excesiv de spirulină poate poate produce efecte adverse. Din acest motiv, este bine să cunoști contraindicațiile administrării acestui supliment alimentar.

 

  • Administrarea de spirulină în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidie numai la recomandarea medicului de specialitate.

 

  • Spirulina este complet interzisă femeilor însărcinată.

 

  • Persoanele care suferă de fenilcetonurie trebuie să evite complet administrarea spirulinei.

 

  • Copiilor sub 3 ani le este complet interzisă spirulina.

 

Deși cazurile în care spirulina a declanșat reacții adverse au fost foarte rare, există câteva indicii că ai o intoleranță la substanțele sale active. Printre simptomele acesteia se numără:

 

  • Stări de amețeală, situație în care va trebuie să scazi doza administrată.
  • Stare de sete resimțită constant.
  • Dureri sau disconfort la nivelul stomacului.
  • Mâncărime și/sau erupții cutanate.
  • Febră.

 

Pentru evitarea acestor efecte negative, se recomandă să nu fie depășită doza zilnică recomandată. De asemenea, este indicat ca tratamentul cu spirulină să se administreze treptat, mai ales în curele de detoxifiere.

 

Dacă vrei să descoperi și mai multe beneficii ale consumului de spirulină, te invităm să accesezi acest articol: http://www.obio.ro/blog/spirulina-cea-mai-concentrata-forma-naturala-de-nutrienti.htm

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda