Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Tratament natural pentru parul deteriorat: 7 remedii la indemana

 

Din fericire, poti scapa de parul deteriorat fara sa dai bani grei pe tratamente la salon. Remediile pe care ti le vom prezenta in acest articol sunt accesibile si foarte eficiente. Iar ingredientele de care ai nevoie se gasesc extrem de usor, in supermarketuri sau magazine naturiste.

1. Foloseste avocado pentru un par sanatos

Iata cum poti sa-ti repari parul deteriorat cu acest fruct pe care il ai, cel mai probabil, in bucatarie. Curata si zdrobeste un avocado copt (nu uita sa indepartezi miezul) si amesteca-l cu un ou. Aplica acest remediu pe parul umed si lasa-l sa actioneze cel putin 20 de minute, apoi clateste-ti podoaba capilara de cateva ori. Repeta procesul saptamanal atunci cand parul tau este degradat si lunar odata ce parul tau a devenit sanatos. Avocado este bogat in vitamine, acizi grasi esentiali si minerale; toate acestea ii vor reda parului uscat stralucirea.

2. Tratament cu unt

Scapa de parul uscat si tern cu putin unt; te vei bucura un par stralucitor, asa cum vezi in revistele glossy. Aplica un pic de unt pe par si maseaza bine. Acopera-ti parul cu o casca de dus si asteapta aproximativ jumatate de ora. Indeparteaza masca cu sampon si clateste bine.

3. Uleiul de masline - excelent pentru hidratare

Incalzeste 100 ml de ulei de masline extravirgin (ai grija sa nu atinga punctul de fierbere) si aplica uleiul caldut pe lungimea parului. Acopera-ti pletele cu o punga de plastic sau cu o casca de dus si inveleste totul cu un prosop. Lasa acest remediu natural sa actioneze 45 de minute, indepartandu-l apoi cu sampon. Nu uita sa clatesti bine.

4. Clateste-ti podoaba capilara cu ceai

Probabil ca asociezi ceaiul cu un tratament naturist impotriva racelii, insa acesta poate fi folosit si pentru a-i da parului degradat o stralucire aparte. Dupa ce ai aplicat sampon si balsam, clateste-ti parul cu 1 litru de ceai bio neindulcit. Daca ai un par deschis la culoare, foloseste ceai de musetel, iar daca parul tau are o nuanta inchisa, foloseste ceai negru.

5. Otetul din cidru de mere - o solutie benefica pentru parul degradat

In acest paragraf, iti dezvaluim cum poti sa repari parul deteriorat folosind otet din cidru de mere. Amesteca o lingura de otet cu doua linguri de ulei de mastine si trei albusuri de ou. Aplica acest amestec pe parul uscat si acopera cu o casca de dus sau cu o punga de plastic. Asteapta jumatate de ora inainte de a-ti spala parul.

6. Obtine o masca dintr-un ou si putin sampon

Amesteca un ou cu un pic de sampon si aplica produsul pe par pentru cinci minute, dupa care clateste cu apa din abundenta. Oul este bogat in proteine, astfel ca parul tau va fi hidratat si plin de viata.

7. Alege uleiurile naturale

Uleiul de masline, uleiul de jojoba, uleiul de cocos, uleiul de midgale - toate sunt niste remedii minunate pentru parul deteriorat. De exemplu, daca ai suvitele afectate de uscator, placa si produse de styiling, poti aplica putin ulei de cocos pe parul umed. Acopera-ti capul cu o casca de dus si cu un prosop caldut si asteapta jumatate de ora pana sa-ti speli parul.

 

Toate aceste tratamente sunt naturale, accesibile si foarte eficiente. Folosindu-le cu regularitate, te vei bucura de un par hidratat, care va straluci de sanatate.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda