Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Tot ce trebuie sa stii despre mierea de Manuka

Cu totii avem nevoie de putin dulce in viata noastra. Mierea de Manuka este indulcitorul Mamei Naturii si este una dintre cele mai bune modalitati de a ne face dieta alimentara mai sanatoasa. Multi experti o numesc “superaliment” datorita multimii de substante nutritive antibacteriene si antivirale pe care le contine. Acest tip de miere pura din Noua Zeelanda este una dintre cele mai bogate din lume in ceea ce priveste gustul si textura si este colectata de albine din florile plantei care ii da si numele.

Cuprins:

De ce este diferita mierea de Manuka de mierea obisnuita?

Care sunt beneficiile consumului de miere de Manuka?

Poate cauza mierea de Manuka efecte secundare?

Cum se poate diferentia mierea de Manuka de mierea obisnuita?

De ce este diferita mierea de Manuka de mierea obisnuita?

Exista mai multe motive pentru care mierea de Manuka este diferita de celelalte tipuri de miere. Unul dintre principalele motive este ca are in componenta ingrediente active. Toate tipurile de miere contin peroxid de hidrogen, care are efecte antibacteriene naturale. La mierea obisnuita, aceste efecte se pierd atunci cand peroxidul de hidrogen se descompune. Cu toate acestea, in mierea de Manuka, proprietatile sale antibacteriene raman si dupa disparitia peroxidului de hidrogen.

Mierea de Manuka trebuie testata independent si sa treaca “Definitiei Stiintei Mierii Manuka”, un test specificat de Ministerul Industriilor Primare (MPI). In cadrul testului, mierea trebuie sa indeplineasca 5 atribute (4 sunt chimice, iar al 5-lea este ADN-ul Leptospermum scoparium) pentru a putea fi etichetata ca si Manuka.

 

Pe eticheta mierii de Manuka se pot observa mai multi factori. Dintre acestia, cei mai importanti sunt:

Kfactor

Acesta se refera la concentratia granulelor de polen din componenta mierii. Cu cat este mai mare cantitatea de granule, cu atat efectele antioxidante sunt mai bune. Acestea fiind spuse, mierea de Manuka poate avea:

MGO

Metilglioxal sau, pe scurt, MGO, se refera la enzimele din cadrul mierii, care ofera proprietati antibacteriene unice. Aceste enzime se dezvolta in mod natural in nectarul florilor de Manuka si, cu ajutorul albinelor, ajung in miere.

O marca inregistrata Manuka Health, MGO reprezinta practic sistemul ce indica activitatea antibacteriana in functie de nivelul de metilglioxal din miere. Cu cat MGO este mai mare, cu atat mai puternica este puterea antibacteriana a mierii.

Astfel, putem gasi miere de Manuka cu:

Care sunt beneficiile consumului de miere de Manuka?

Mierea de Manuka are multe proprietati antibacteriene care, potrivit expertilor, o fac mai sanatoasa din punct de vedere nutritional decat alte forme traditionale de miere. De asemenea, are o multime de proprietati antivirale si antioxidante. Acestea fiind spuse, consumul regulat de mierea de Manuka ajuta la:

  • vindecarea ranilor;
  • calmarea durerilor si iritatiilor in gat;
  • o sanatate orala mai buna, ajutand in special la combaterea bolilor gingivale;
  • imbunatatirea digestiei generale
  • prevenirea ulcerelor de stomac;
  • stimularea sistemului imunitar;
  • tratarea si calmarea acneei, dar si altor afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul;
  • ameliorarea afectiunilor respiratorii.

Diferitele proprietati asociate cu mierea de Manuka fac ca acest superaliment sa fie o alegere excelenta atat pentru copii (de peste 1 an), cat si pentru adulti. Poate fi savurata intr-o reteta culinara, in ceaiuri sau alte bauturi sau chiar direct, luand cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol, pentru a adauga nutrienti suplimentari dietei si pentru a beneficia de proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antioxidante.

 

Poate cauza mierea de Manuka efecte secundare?

In general, mierea de Manuka poate fi consumata sau utilizata in siguranta, cu toate acestea, unele persoane pot avea o reactie adversa, cum ar fi o reactie alergica sau un nivel ridicat de zahar in sange.

Potrivit specialistilor, persoanele care ar trebui sa evite mierea de Manuka sunt cele care se confrunta cu alergie la albine sau miere, niveluri ridicate de zahar in sange sau diabet.

Cum se poate diferentia mierea de Manuka de mierea obisnuita?

Ar trebui sa fie usor sa faci diferenta. Mierea normala are de obicei o culoare galbena / portocalie si este transparenta si usor fluida. Mierea de Manuka, pe de alta parte, are o consistenta mai groasa si o nuanta portocalie / maro. De asemenea, te poti asigura ca este miere de Manuka autentica verificand eticheta certificata.

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon