Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Top 5 motive să cumperi produse bio pentru familia ta

 

Top 5 motive să cumperi produse bio pentru familia ta




Alimentația pe care o alegi pentru tine și familia ta este un factor important care vă poate ajuta să vă păstrați corpul și mintea sănătoase. Abundența de produse procesate chimic care se regăsesc pe rafturile magazinelor fac, însă, din menținerea sănătății o misiune extrem de dificilă. Și totuși, în această luptă, ai un aliat de încredere în numeroasele produse bio apărute pe piață. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care să le alegi, în locul celor convenționale:

1. Mai mulți nutrienți

Majoritatea solurior agricole folosite pentru producția legumelor și a fructelor în cantități industriale sunt epuizate de nutrienții necesari pentru a menține culturi sănătoase. Foarte multe studii au evidențiat acest lucru, iar consecințele sale sunt evidente: ca rezultat, alimentele realizate prin procedeele tehnologice de astăzi au mai puține vitamine și minerale.
Un studiu care a comparat valoarea nutritivă a alimentelor convenționale cu cea a produselor bio, a demonstrat că aceste culturi organice conțin în mod semnificativ mai multă vitamina C, fier, magneziu și fosfor și un nivel mai redus de nitrați decât producțiile convenționale.

2. Protejează resursele naturale

Pur și simplu, agricultura ecologică se apropie foarte mult de modul în care se realiza agricultura tradițională înainte de revoluția industrială. Agricultura bio se bazează pe obținerea alimentelor pur, soluri naturale, bogate în nutrienți.
De fapt, cerificarea ecologică garantează că fermierii își cultivă produsele fără intervenții chimice, menținându-și terenurile agricole în starea lor organică, lucru care protejează resursele naturale, biodiversitatea și elimină complet utilizarea substanțelor chimice sintetice. Planeta noastră are nevoie de un ecosistem agricol sănătos, iar achiziționarea de produse bio sprijină acest demers.

3. Mai puține chimicale

Atunci când tu și membrii familiei tale consumați alimente produse prin tehnologiile moderne, va expuneți la o cantitate incredibilă de reziduuri de pesticide, chiar și dupa ce produsele au fost spălate! Agricultura convențională utilizează erbicide sintetice, pesticide și insecticide, foarte nocive pentru organism.
Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că cei care lucrează cu glifosat - unul dintre cele mai întâlnite substanțe erbicide, sunt expuși unui risc crescut de cancer numit limfon non-Hodgkin.

 

4. Produsele bio nu conțin OMG-uri

Alimentele organice sunt recomandate pentru consum deoarece nu conțin organisme modificate genetic (abrev. OMG-uri). Acestea sunt acele semințe și boabe care au suferit modificări la nivelul ADN-ului. Genele lor au fost manipulate tocmai pentru a le face mai rezistente împotriva dăunătorilor și a agenților patogeni. Studiile au demonstrat în mod irevocabil că OMG-urile nu sunt sigure pentru organism, de aceea consumul lor este de evitat.
Cea mai sigură modalitate de a ști că tu și familia ta nu consumați alimente nesănătoase este să optați pentru produsele bio.

5. Oferi suport micilor fermieri

De fiecare dată când cumperi produse organice, contribui la susținerea fermelor și companiilor mici, permitându-le să se dezvolte și să crească, menținând în același timp principiile organice și practicile agricole durabile. De fapt, ne întoarcem astfel la conceptul simplu de cerere și ofertă. Când iei o decizie conștientă cu privire la produsul pe care îl achiziționezi, acorzi în fond un vot de încredere fermierilor și companiilor producătoare de alimente bio.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda