Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

De ce este importanta protectia solara?

Cu totii am auzit cat de important este sa folosim protectie solara pentru a ne mentine pielea cat mai sanatoasa, dar stii care este motivul concret pentru a face acest lucru? Pielea noastra lucreaza pentru a ne proteja de radiatiile ultraviolete daunatoare, motiv pentru care ar trebui sa folosim protectie solara in fiecare zi. Chiar si in zilele innorate, pielea noastra este vulnerabila in fata razelor soarelui, iar daca nu o protejam corespunzator, riscam sa ne confruntam cu pete pigmentare, riduri si chiar cu cancer de piele.

Cea mai mare schimbare pe care o poti face in rutina zilnica pentru a-ti proteja pielea este sa aplici o lotiune de protectie solara in fiecare dimineata si din nou pe parcursul zilei. De asemenea, este esential sa mergi la un control dermatologic de rutina o data pe an, iar daca observi modificari ale pielii sau pete noi, sa mergi la medicul dermatolog cat mai curand posibil.

In randurile ce urmeaza, subliniem importanta utilizarii zilnice a lotiunii de protectie solara.

Reduce riscul de arsuri solare.

Mereu suntem avertizati de dermatologi sa ne protejam pielea impotriva arsurilor solare. Aceste arsuri pot surveni in urma petrecerii perioadelor lungi de timp in aer liber neacoperiti sau neprotejati cu o lotiune cu SPF, dar si din cauza utilizarii frecvente a cabinelor de bronzare artificiala. Daca ai in mod continuu arsuri solare, acestea pot duce la daune care pot cauza riduri premature, cancer de piele si multe alte probleme ale pielii.

In cazul in care dezvolti o arsura solara severa cu vezicule, adreseaza-te medicului dermatolog pentru ajutor. Medicul iti va evalua arsura si iti va sugera produsele potrivite pentru gestionarea durerii si minimizarea cicatricilor.

Previne semnele de batranete.

Expunerea repetata la soare cu putina sau deloc protectie poate provoca deteriorarea elastinei, colagenului si celulelor pielii. In timp, acest lucru poate duce la semne premature de imbatranire, inclusiv decolorare, riduri, linii fine si un aspect tern al pielii. Impatranirea prematura, numita si fotoimbatranire, este obisnuita la cei care petrec timp in aer liber fara a folosi niciun tip de protectie solara – mai ales la cei in jurul varstei de 20-30 de ani. Din fericire, aceste probleme ale pielii pot fi prevenite cu utilizarea zilnica a unei lotiuni de protectie solara.

Reduce riscul de cancer de piele.

Folosirea unei lotiuni de protectie solara in fiecare zi, chiar si atunci cand este innorat, reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a preveni cancerul de piele. Statisticile arata ca unul din fiecare trei cancere diagnosticate in fiecare an este cancerul de piele, incidenta fiind din ce in ce mai mare odata cu trecerea timpului, la fel si mortalitatea cauzata de acest tip de cancer. Poti reduce riscul de a dezvolta aceasta boala utilizand o lotiune cu SPF de minimum 30 de mai multe ori in fiecare zi. Pentru si mai multa protectie, poti utiliza un SPF de nivel superior. Daca petreci timp indelungat in aer liber sau in apa (la mare sau in piscina), ar trebui sa iti reaplici crema de protectie solara la fiecare doua ore.

Previne aparitia petelor pigmentare.

Aceste pete sunt adesea numite si “pete solare” sau “pete hepatice” si sunt de obicei de culoare maro. Se dezvolta de cele mai multe ori pe fata, cap si brate si pot afecta atat barbatii, cat si femeile. Aplicarea periodica a unei lotiuni de protectie solara pe parcursul zilei poate ajuta la prevenirea aparitia acestor pete pe piele.

Cum sa alegi cea mai buna lotiune de protectie solara

Alegerea unui produs de protectie solara poate fi coplesitoare, avand in vedere abundenta de optiuni diferite disponibile. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cauti la aceste produse este nivelul SPF (sun protection factor), tinand cont ca factorul de protectie minim care poate sa iti protejeze pielea este de 30, chiar si in zilele innorate.

Cele mai indicate sunt produsele bio de protectie solara, deoarece acestea nu contin derivate din petrol, substante chimice sau conservanti. In schimb, au in componenta ca ingrediente active unturi si uleiuri bio care protejeaza pielea impotriva razelor UV.

Daca iti doresti o lotiune bio de protectie solara foarte eficienta, iti recomandam sa alegi Lotiunea de Protectie Solara, SPF 50, Bio, Wooden Spoon. Aceasta este 100% naturala si are factor de protectie 50, fiind ideala pentru intreaga familie.

Nu uita sa iti protejezi si pielea faciala de razele UV! Pentru ten, foloseste Gel Facial Transparent cu Protectie Solara Inalta SPF 30 de la Eco Cosmetics. Avand in componenta plante si minerale naturale, inclusiv ulei organic de catina si extract de rodie, acest gel facial reprezinta protectia ideala pentru tenul tau in zilele de vara!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda