Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Ulei de cocos pentru par - TOP 3 beneficii si 5 idei de utilizare

 

Uleiul de cocos poate fi utilizat pentru ingrijirea parului. Datorita proprietatilor pe care le are, acesta ajuta la mentinerea unui par sanatos, fortificat si stralucitor, daca este folosit constant. Vrei sa stii care sunt beneficiile acestuia si in ce combinatii poate fi aplicat pe par? Afla chiar acum!

Ulei de cocos pentru par - Top 3 beneficii

1. Uleiul de cocos elimina matreata

    Uleiul de cocos se numara printre cele mai importante surse de acizi grasi cu lant mediu, care au proprietati antimicrobiene si antibacteriene. Datorita acestor proprietati, un ulei de cocos de calitate va elimina matreata, prevenind uscarea excesiva a scalpului si indepartand, totodata, bacteriile responsabile de aparitia matretii. Acidului lauric i se datoreaza toate aceste efecte benefice pentru sanatatea podoabei capilare.

     

    2. Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului

    Acizii din componenta uleiul de cocos sunt foarte nutritivi, avand efecte benefice pentru organism, inclusiv pentru par. Astfel, proteinele care exista in componenta acestui ulei de cocos contribuie la prevenirea caderii parului, fortificand firul de par. Uleiul de cocos ofera aceste beneficii pentru podoaba capilara atat in cazul in care este administrat intern, dar si daca este folosit pentru realizarea mastilor, pentru uz extern.

     

    3. Uleiul de cocos regenereaza varfurile despicate

    Daca folosesti ulei de cocos pentru par, poti uita de aplicarea balsamului sau a mastilor din comert. De ce? Pentru ca uleiul de cocos regenereaza varfurile despicate, prevenind pierderea de proteine din structura parului. In plus, mastile de par cu ulei de cocos ofera protectie impotriva ruperii firelor, ca urmare a perierii.

    Top 5 masti de par cu ulei de cocos

    Iata cateva idei de utilizare a mastilor de par cu ulei de cocos, pentru probleme diverse.

     

    1. Masca de par cu ulei de cocos pentru fire despicate

    Ai nevoie de : 1 lingurita de ulei de cocos, cateva picaturi de ulei de lemn de santal


    2. Masca de par cu ulei de de cocos pentru eliminarea matretii

    Ai nevoie de: 1 lingura de ulei de cocos, 1 lingura de miere.


    3. Masca de par cu ulei de cocos pentru hidratare intensa

    Ai nevoie de: 3 linguri de ulei de cocos, 2 lingurite de miere, o lingurita de ulei de ricin si o fiola de vitamina A


    4. Masca de par cu ulei de cocos pentru par vopsit

    Ai nevoie de: 2 linguri de ulei de cocos, zeama de lamaie, un galbenus de ou, 1 lingura de miere, o fiola de vitamina A.


    5. Masca de par cu ulei de cocos pentru prevenirea caderii parului

    Ai nevoie de: 1 lingura de ulei de cocos, o fiola de vitamina E

     

    Cum se aplica si cum actioneaza mastile de par cu ulei de cocos

    Oricare este remediul de care ai nevoie, mastile de par pe baza de ulei de cocos trebuie lasate sa actioneze peste noapte. Este suficient sa amesteci ingredientele pentru masca de par de care ai nevoie si sa le aplici pe par si, in functie de probleme, pe scalp. De exemplu, in cazul mastilor de par anti matreata, va fi nevoie sa aplici tratamentul doar pe zona scalpului. Dupa aplicarea acestor masti cu ulei de cocos, parul se va sampona si se va clati, ca la o spalare obisnuita.

     

    Uleiul de cocos este la fel de benefic si pentru piele, inlocuind cu succes lotiunile din comert. Descopera din acest articol cum trateaza acesta arsurile solare!

    Autor: Madalina Todut

    Arrow up icon
    Produsul a fost adaugat in cos
    Finalizează comanda