Concediu Paste
Concediu Paste
Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Argintul coloidal: 10 beneficii ale acestuia si utilizare

Cu siguranta ai auzit pana acum vorbindu-se despre argintul coloidal. Multi oameni folosesc acest supliment alimentar pentru a curata intestinul, pentru a intari sistemul imunitar si pentru a combate inflamatiile. Cu toate acestea, organisme oficiale precum NCCIH (Centrul National pentru Sanatate Complementara si Integrativa) sustin ca argintul coloidal poate provoca reactii adverse si ca nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a valida eficacitatea sa ca remediu pentru sanatate. 

Argintul este antimicrobian, ceea ce inseamna ca poate anihila microbii daunatori. Acesta este si motivul pentru care producatorii folosesc argint in realizarea bandajelor. Descopera in articolul urmator tot ce trebuie sa stii despre argintul colidal, acest supliment alimentar atat de controversat! 

Cuprins 

Ce este argintul colidal?

Argintul coloidal este denumirea sub umbrela careia se regaseste unul dintre produsele-panaceu, folosite inainte de descoperirea penicilinei. Acesta este un supliment alimentar creat prin dizolvarea unor particule minuscule de argint, intr-o solutie coloidala [1]. Argintul coloidal este utilizat de sute sau poate chiar de mii de ani pentru a activa functiile sistemului imunitar insa acesta are mult mai multe beneficii. Chiar daca, initial, era utilizat in principal pentru proprietatile sale antibacteriene, inceputul secolului XX a repus in lumina aceasta substanta-minune, odata cu aparitia trendului care promoveaza alimentatia organica.

Unii oameni iau argint coloidal pe cale orala, ca supliment alimentar. Multe surse sustin ca argintul coloidal are o serie de beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, exista putine dovezi stiintifice care sa sustina aceste afirmatii, iar ingerarea argintului coloidal poate avea consecinte usoare pana la severe asupra sanatatii [1]. 

Argintul coloidal: beneficii si proprietati 

Argintul coloidal este un supliment natural care a captat atentia oamenilor de secole datorita proprietatilor sale remarcabile si utilizarilor variate in domeniul sanatatii. Cum poate beneficia corpul uman de pe urma argintului coloidal? Ne propunem sa exploram in continuare zece dintre beneficiile si utilizarile sale si sa punem in lumina importanta argintului coloidal in domeniul sanatatii.

1. Stimularea sistemului imunitar 

Conform studiilor stiintifice care au avut ca scop analizarea efectelor pe care argintul coloidal le are asupra organismului, se pare ca acesta este un bun combatant impotriva virusurilor [1]. Deoarece actioneaza asemenea unui catalizator, argintul coloidal dezactiveaza enzima care, in mod normal, permite virusurilor sa castige lupta. De fapt, rolul acidului coloidal in acest context este sa stimuleze sistemul imunitar. Afla mai multe despre beneficiile mineralelor coloidale de pe blogul Obio! 

2. Sustinerea sistemului digestiv 

Pe de alta parte, beneficiile argintului coloidal se manifesta si la nivelul sistemului digestiv; concret, acesta maximizeaza cantitatea de nutrienti pe care o procuram din alimentele consumate si impiedica fermentatia alimentelor in interiorul cavitatii stomacale [1].

3. Ameliorarea simptomelor infectiilor 

Argintul coloidal este un remediu eficient si pentru pacientii care nu raspund la tratamentul cu antibiotice de sinteza, combatand agentii patogeni rezistenti. Astfel, el este utilizat, deseori, pentru a reduce timpul de recuperare si pentru a ameliora severitatea simptomelor, in urma unor infectii.

4. Are efect antifungic 

In topul beneficiilor argintului coloidal se numara proprietatile sale antifungice. Argintul coloidal poate ajuta la combaterea infectiilor fungice, asa cum este candidoza. Cercetarile sugereaza ca efecte argintului coloidal variaza in functie de dimensiunea si de forma ionilor de argint, precum si de concentratia acestora intr-o solutie [2]. 

5. Are rol antiviral 

Beneficiile argintului coloidal se regasesc si in afectiuni precum pneumonie, herpes, zona zoster sau veruci [3]. Oamenii de stiinta au descoperit ca argintul coloidal are capacitatea de a sufoca virusul si poate chiar reduce activitatea virusului HIV la pacientii infectati cu SIDA. In plus, exista cazuri in care s-au dovedit beneficiile argintului coloidal in combaterea virusului hepatitei C [3].

6. Are rol anti-inflamator 

Argintul coloidal poate reduce inflamatiile si poate ajuta la atenuarea durerilor, date fiind proprietatile sale anti-inflamatorii. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetari inainte ca argintul coloidal sa poate fi confirmat ca un supliment alimentar sigur si eficient pentru utilizarea de catre oameni. 

7. Sustine sanatatea si frumusetea pielii 

Datorita proprietatilor sale, argintul coloidal estompeaza semnele acneei cu cauze batecteriene, ajutand la pastrarea unui ten fara imperfectiuni, cu o stralucire naturala [2]. In acelasi timp, administrarea acestui supliment tine departe infectiile cutanate; in acest mod, argintul coloidal devine un aliat de nadejde in lupta pentru o piele cu sanatoasa, cu aspect neted. 

Cateva picaturi de solutie pe baza de acid coloidal pot, de asemenea, sa amelioreze lupusul si arsurile care pot sa lezeze aspectul pielii si care creaza disconfort. Alege si tu suplimente cu minerale coloidale pentru imbunatatirea sanatatii pielii! 

8. Poate ajuta la vindecarea ranilor 

Mai mult studii au examinat utilizarea pansamentelor cu argint pe ranile pielii. In urma acestora, s-a constatat ca particulele de argint au proprietati antibacteriene care pot ajuta la tratarea ulcerelor diabetice [3]. Este imporant de mentionat ca este nevoie de studii suplimentare folosind argintul coloidal inainte de a trage concluzii despre utilizarea sa pentru vindecarea ranilor. 

9. Argintul coloidal are beneficii pentru ochi si urechi 

Conjunctivita reprezinta inflamatia membranei mucoase care acopera globul ocular si pleoapele pe interior, aceasta fiind cauzata de o infectie bacteriana sau virala. In acest sens, argintul coloidal poate actiona rapid impotriva acestor virusuri si bacterii iritante, datorita proprietatilor sale antibacteriene. 

10. Poate ajuta pacientii cu pneumonie 

Chiar daca regulile prevad ca infectiile bacteriene sa fie tratate cu antibiotice, ca prima linie de aparare, situatia este diferita atunci cand pneumonia este virala. Astfel, argintul coloidal poate fi un remediu remarcabil pentru tratarea bronsitei si pneumoniei atunci cand este ingerat. Ionii de argint intra in contact direct cu germenii din plamani care provoaca aceste afectiuni. 

Argintul coloidal: cum se administreaza? 

Argintul coloidal se poate administra preventiv, zilnic. Doza optima este de 3-4 picaturi diluate intr-un pahar generos de apa. In cazul in care se administreaza oral, medicii recomanda si folosirea unor probiotice sau consumarea unor alimente care sa aiba astfel de proprietati, tocmai pentru ca efectele sale sunt (in mare parte) similare cu cele ale antibioticelor. 

Bolnavii de conjunctivita pot aplica argintul coloidal local, in timp ce pentru problemele de sanatate care afecteaza gatul se recomanda gargara. De preferat este sa se consulte medicul inainte de administrarea argintului coloidal, pentru ca exista riscul ca supradozajul sa creeze efecte adverse. 

Efectele adverse ale argintului coloidal 

Potrivit surselor [1], administrarea regulata de argint coloidal poate provoca reactii adverse severe, dintre care mentionam: 

  • argiria - o afectiune care face ca pielea sau ochii unei persoane sa capete un ton permanent de albastru-argintiu; 
  • capacitatea redusa de a absorbi anumite medicamente, precum antibioticele, care pot trata infectiile bacteriene si tiroxinele, care pot trata deficientele tiroidiene; 
  • otravire. 

Oamenii de stiinta au efectuat foarte putine cercetari asupra argintului coloidal, ceea ce inseamna ca pot exista riscuri suplimentare. Fara a efectua cercetari suplimentare, cercetatorii nu pot determina siguranta expunerii regulate la argint coloidal. Este intotdeauna indicat sa consulti un profesionist din domeniul sanatatii inainte de a lua un remediu naturist pentru prima data, iar argintul coloidal nu face exceptie. 

Asadar, argintul coloidal are multiple proprietati si potentiale beneficii. Cu toate acestea, foarte putine dovezi sustin afirmatiile despre beneficiile argintului coloidal pentru sanatate. Administrarea de doze mari poate prezenta riscuri semnificative. Foloseste argintul coloidal cu precautie si consulta intotdeauna un medic specialist inainte de a incepe un regim de suplimentare! 

Referințe

[1] “Colloidal Silver: Safety, Risks, and Uses.” Medical News Today, MediLexicon International, www.medicalnewstoday.com/articles/324793. Accessed 12 Apr. 2024. 

[2] Davidson, Katey. “Colloidal Silver: Uses, Safety, and Side Effects.” Healthline, Healthline Media, 25 June 2023, www.healthline.com/nutrition/colloidal-silver. Accessed 12 Apr. 2024. 

[3] Maddy Baysden, PharmD. “What Is Colloidal Silver?” Verywell Health, www.verywellhealth.com/colloidal-silver-what-you-need-to-know-89555. Accessed 12 Apr. 2024. 

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda