Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Ulei de cocos pentru ten - 3 măști de față cu ulei de cocos, recomandări de utilizare și contraindicații

 

Uleiul de cocos ar putea fi considerat un adevărat panaceu, dacă ne oprim atenția către beneficiile pe care le aduce sănătății. Acest ulei de cocos este ideal și pentru ritualurile de înfrumusețare, fiind folosit din cele mai vechi timpuri de către femeile preocupate de aspectul lor fizic. Uleiul de cocos poate fi utilizat și pentru ten, dar există și câteva contraindicații de care să ții cont.

Ulei de cocos pentru fața uscată - care sunt recomandările

Cel mai mare beneficiu pentru care este recunoscut uleiul de cocos este acela ca are proprietăți hidratante. În compoziția sa se regăsesc acizi grași - printre care și acidul lauric - care penetrează straturile profunde ale pielii. Astfel, uleiul de cocos este un produs foarte bun pentru persoanele cu ten uscat, acționând precum o barieră care împiedică pierderea apei. Atunci când este aplicat pe piele, acesta se transformă într-o peliculă subțire, care menține tenul hidratat pentru mai mult timp.

 

Ulei de cocos pentru ten gras - contraindicații

Dincolo de toate proprietățile sale benefice, uleiul de cocos are și câteva contraindicații care se aplică mai ales în cazul persoanelor cu ten gras. Medicii dermatologi spun că intensitatea de hidratare a uleiului de cocos poate deveni ocluzivă pentru un ten caracterizat de secreția excesivă de sebum, așa cum este tenul gras. Practic, în cazul pielii cu tendințe de îngrășare, uleiul de cocos poate bloca porii, rezultatul fiind unul deloc plăcut: apariția erupțiilor și a comedoanelor, ba chiar și blocarea foliculilor de păr.

Ce tip de ulei de cocos este bun pentru îngrijirea tenului?

Dacă te regăsești printre persoanele care au tenul gras, atunci poți folosi cu încredere ulei de cocos. De fapt, acesta este eficient și pentru a combate arsurile solare, de aceea este bine să îl ai la îndemână mai ales în sezonul cald.

Trebuie să știi că există două tipuri de ulei de cocos: extravirgin și fracționat. Cel extravirgin a fost supus unui procedeu limitat de procesare, deci are o componență mai bogată de nutrienți și antioxidanți. Din acest motiv, uleiul extravirgin este mai potrivit pentru tenul uscat. Pentru tenul gras se poate folosi, în cantități limitate și cu o frecvență ocazională, tot acest ulei de cocos rafinat.

 

3 idei de măști de față cu ulei de cocos

 

 

1. Mască pentru ten cu ulei de cocos și bicarbonat

Pentru a prepara această mască ai nevoie de doar două ingrediente, respectiv 1 linguriță de ulei de cocos și de 2 lingurițe de ulei de cocos. Acestea se amestecă într-un bol și se aplică pe întreaga suprafață a tenului, inclusiv în zona din jurul ochilor. După ce acționează timp de 5-10 minute, masca se poate îndepărta cu apă caldă, masând în același timp pielea, prin mișcări circulare.

 

2. Mască de față cu ulei de cocos și fulgi de ovăz

Dacă ai un ten cu tendință acneică, ar trebui să încerci această mască. O poți realiza amestecând tărâțele de ovăz (3 linguri) cu o lingură de ulei de cocos și cu puțină apă călduță. Tratamentul trebuie să acționeze timp de 15 minute, după care se poate clăti.

 

3. Mască de față cu ulei de cocos și cafea

În locul unui scrub din comerț poți folosi masca de față cu ulei de cocos și cafea. Încălzește jumătate de cană de ulei de cocos și amestec-o cu jumătate de cană de cafea proaspăt măcinată. Masează tenul cu mișcări circulare, mai apoi lasă mască să-și facă efectul 5 minute. Această mască te va scăpa de punctele negre și de impuritățile de pe piele.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda