Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

5 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de ceai verde

ceai verde beneficii ten

Ceaiul verde este un adevărat dar pe care natura ni-l pune la dispoziție. Deși este recunoscut ca fiind foarte util mai ales pentru persoanele care vor să slăbească, acesta are mult mai multe beneficii pentru sănătate. Descoperim împreună care sunt cele 5 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de ceai verde!

Beneficii pentru dureri

  • Ameliorează durerile cauzate de artrită

Puțină lume știe că proprietățile ceaiului verde sunt benefice pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită. Studiile derulate în număr mare, care s-au ocupat de evidențierea efectelor pe care le are ceaiul verde, au concluzionat faptul că o ceașca de cafea de ceai verde consumată zilnic previne riscul de apariție al artritei, ameliorând de asemenea și durerile pacienților la care boală s-a instalat deja.

Acest beneficiu se datorează conținutului bogat de antioxidanți și de polifenoli care se regăsesc în ceaiul verde.

Beneficii pentru ten

  • Reduce cearcănele și pungile de sub ochi

Ceaiul verde are, totodată, și utilizări externe. Astfel, compresiile cu ceai verde sunt un tratament potrivit pentru pungile de sub ochi, dar și pentru cearcăne. Acestea acționează în profunzimea țesutului pielii din aceste zone, calmând pielea și grăbind vindecarea ochilor umflați.

Dacă vrei să te bucuri și tu de acest beneficiu al ceaiului verde, aplică pe ochii obosiți două pliculețe umede din acest ceai. E nevoie de doar 20 de minute pentru a vedea rezultatele: o privire mai luminoasă și o piele mai netedă în jurul ochilor!

  • Amelioareaza acneea

Unul dintre motivele pentru care ceaiul verde este pe lista lichidelor pe care trebuie să le consumăm cu regularitate este că acesta reprezintă o bogată sursă de antioxidanți. Dacă acest fapt este cunoscut, probabil, de majoritatea dintre noi, un lucru interesant și mai puțin știut este că tocmai această proprietate a ceaiului verde amelioreaza acneea de pe față.

Funcțiile sale antimicrobiene sunt, și ele, benefice în acest sens pentru probleme de piele.

 

  • Oferă protecție împotriva razelor UV

Data viitoare când ai de gând să mergi la plajă, adaugă puțin și o sticlă de ceai verde la arsenalul tău de protecție contra razelor ultraviolete. După cum probabil știai deja, bronzul impecabil nu este singurul mod prin care soarele își poate pune amprenta asupra ta; din păcate, expunerea prelungită la soare usucă pielea corpului și tenului. Consumul de ceai verde, reprezintă, astfel, o modalitate de a te hidrata, în primul rând, dar reprezintă și o substanță fotoprotectoare, deoarece conține antioxidanți, care împiedică îmbătrânirea prematură a pielii.

Ceaiul verde pentru dinti

  • Previne căderea dinților

Nu mulți dintre cei care consumă ceai verde știu că acesta menține sănătatea dentară. Astfel, consumul regulat de ceai verde poate preveni căderea dinților, oferind de asemenea protecție gingiilor și, de fapt, întregii guri, împotriva bacteriilor dăunătoare. Totodată, e important de menționat că, dacă bei constant ceai verde, vei avea o respirație mai proaspătă, deoarece miosurile neplăcute sunt eliminate.

Comandă diverse sortimente de ceai verde de pe site-ul nostru și bucură-te de beneficiile acestei licori minunate!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda