Chaga pulbere bio, 60g - Obio
Colagen shake cu cafea 300g, Obio
Tot ceea ce trebuie sa știi despre ciuperca chaga
Tot ceea ce trebuie sa știi despre ciuperca chaga
Oamenii din Siberia consuma in fiecare zi ceai din chaga si sunt extrem de sanatosi, pana la adanci batraneti. Nu de putine ori se intampla sa depaseasca 100 de ani, iar acest lucru este datorat in mare parte acestei ciuperci, care nu este altceva decat un parazit al mesteacanului.
Ce este, de fapt, chaga?
Este o ciuperca parazit care creste pe trunchiul mesteacanilor. De asemenea, creste si pe alti copaci, cum ar fi aninii si fagii, insa doar daca este gasita pe mesteacan poate sa fie folosita in alimentatie si in scop medicinal.
Nu arata foarte atractiv, fiind tare, lemnoasa si de culoare neagra, exact ca o bucata de carbune ars. Cu toate astea, ascunde proprietati de-a dreptul umitoare si poate sa lupte impotriva unor boli care ne dau batai de cap de secole: cancer, ulcer sau probleme cardiovasculare.
Din pacate, chaga nu se gaseste peste tot in lume, ci doar in partea de nord a globului. Aceasta se dezvolta foarte greu si nu poate sa fie cultivata de catre om.
Care sunt efectele benefice pe care chaga le are asupra organismului?
• Intareste sistemul imunitar. Are o multime de antioxidanti antinaturali, ceea ce ajuta sistemul imunitar sa stea departe de probleme cum ar fi infectiile sau racelile;
• Lupta impotriva cancerului. Compusii de betulina si acidul betulinic sunt luptatori puteernici impotriva tumorilor canceroase. S-a descoperit ca procentul de persoane care au cancer in randul celor care consuma chaga este mult mai mic decat cel al celorlalti oameni.
• Vindeca psoriazisul. Cei care sufera de aceasta boala de piele se pot vindeca prin simpla folosire a tincturii de chaga.
• Previne bolile de stomac. Siberienii obisnuiesc sa bea ceai de chaga in fiecare dimineata, inlocuind cafeaua. Se pare ca problemele lor de stomac sunt aproape inexistente.
De asemenea, este un laxativ puternic, ajuta pielea sa ramana sanatoasa, lupta impotriva gastritei si a ulcerului si este un supliment excelent pentru sanatatea si frumusetea generala.
Cum se poate folosi chaga?
Exista mai multe variante prin care poate sa fie folosita. Cei care o pot gasi in stare naturala, in paduri, o folosesc ca atare. Pentru toti ceilalti insa, chaga vine sub forma de praf. Acesta poate sa fie fiert, transformat in infuzie sau in tinctura.
Este foarte important ca:
• Fierberea sa nu se faca la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius, in asa fel incat sa nu se piarda proprietatile plantei;
• Sa nu se foloseasca de catre femeile insarcinate sau care alapteaza;
• Sa nu se foloseasca de catre persoanele care sunt alergice la aspirina;
• Sa nu se foloseasca de catre cei care sufera de afectiuni cardiace sau de crize renale.
Ce lucruri interesante mai merita stiute despre aceasta ciuperca?
Chaga este folosita in mai multe societati, de-a lungul intregii planete. Chinezii, japonezii, siberienii sau norvegienii o folosesc cu incredere, multi dintre ei zilnic. Secolul 16 a fost cel in care a fost folosita cu scop medicinal, impotriva ulcerului si a gastritei iar de atunci aria de utilizare s-a dezvoltat foarte mult.
Foarte multi oameni o apreciaza pentru ca are gustul si mirosul asemanator cafelei, putand chiar sa inlocuiasca licoarea neagra bauta in fiecare zi de sute de milioane de oameni.
In componenta chaga exista mai multi antioxidanti decat in orice alta planta din lume si de asemenea, exista o multime de alte componente cum ar fi potasiul, magneziul, calciul, sodiul, aluminul, fierul, manganul, fibrele, fenolii, acizii organici sau compusii steroizi.
De unde poate fi achizitionata chaga?
Cum majoritatea oamenilor nu o pot culege in starea ei naturala, aceasta ciuperca poate fi gasita in farmacii sau in plafar. De asemenea, poate sa fie comandata online sub forma de praf sau sub forma de pastilute. Nu este un aliment tocmai ieftin dat fiind faptul ca se gaseste destul de greu, insa reprezinta o investitie foarte buna pentru cei care doresc un corp mai sanatos si evitarea problemelor grave de sanatate.
Autor: Adrian Cadar