Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

TOP 5 mituri demontate despre uleiul de cocos

borcan cu ulei de cocos

Ce puteti citi in acest articol:

Uleiul de cocos ingrasa?
Uleiul de cocos irita pielea?
Uleiul de cocos crește nivelul de colesterol și favorizează apariția unui atac de cord?
Uleiul de cocos este dulce și este contraindicat diabeticilor?
Toate tipurile de ulei de cocos sunt la fel?

Prin beneficiile uleiului de cocos acesta se regăsește pe lista superalimentelor. Pe de altă parte, există însă și foarte multe mituri care circulă în legătură cu acest ulei de cocos și care trebuie discutate. Cât este mit și cât este adevăr când vorbim despre acest produs miraculos? Iată!

Uleiul de cocos ingrasa?

Se spune că, din cauza grăsimilor saturate care există în acest ulei de cocos, consumul acestei substanțe crește riscul de obezitate, adăugând kilograme. Adevărul este însp altul: dimpotrivă, acizii grași cu lanț mediu prezenți în uleiul de nucă de cocos măresc rata de metabolizare, conducând la un consum mai mare de energie. De fapt, uleiul de nucă de cocos chiar este recomandat în curele de slăbire, iar consumul său regulat te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite și să te menții într-o formă fizică de invidiat.

Uleiul de cocos irita pielea?

Din contră, adevărul despre uleiul de cocos este exact opusul acestei afirmații. Uleiul de cocos este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai benefice produse pentru piele, tocmai datorită proprietăților calmante și hidratante pe care le are. Uleiul de cocos nerafinat poate produce anumite iritații, din cauza prezenței particulelor de praf și a impurităților, dar acest lucru se întâmplă în cazuri foarte rare. Ba mai mult decât atât, un ulei de cocos de calitate este ideal pentru vindecarea înțepăturilor de insecte, pentru alergii, arsuri solare, sau vânătăi. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de cocos grăbește vindecarea rănilor de la nivelul pielii.

Uleiul de cocos crește nivelul de colesterol și favorizează apariția unui atac de cord?

Aceasta este o altă idee falsă despre uleiul de cocos. Adesea, colesterolul este definit drept “colesterol rău”. De fapt, există două tipuri de colesterol, iar uleiul de cocos îl conține pe acela care are beneficii pentru organism, deci nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Mai mult decât atât, până în prezent nu a fost dovedită contribuția grăsimilor saturate la creșterea nivelului de colesterol rău.

Uleiul de cocos este dulce și este contraindicat diabeticilor?

Și această afirmație rămâne doar un mit, pentru că uleiul de cocos nu are gust dulce și nici nu conține glucoză, fiind compus exclusiv din grăsimi. Un contraargument puternic ce demontează acest mit este faptul că s-a dovedit științific că uleiul extras din nuca de stimulează secreția de insulină, ajutând astfel la prevenirea diabetului. Exprimentele recente au demonstrat că un consum regulat de ulei de cocos reduce considerabil șansele de apariție a diabetului zaharat.

Toate tipurile de ulei de cocos sunt la fel?

E important de menționat faptul că nu toate tipurile de ulei de cocos sunt la fel. Există uleiuri rafinate și nerafinate, care au întrebuințări diferite. Așadar, în timp ce uleiul de cocos rafinat este recomandat exclusiv pentru prăjit, tocmai pentru că temperatura sa de ardere este foarte ridicată, uleiul presat la rece va fi folosit ca atare în bucătărie.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon