Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Mit si adevar despre uleiul de nuca de cocos - 4 beneficii dovedite și 4 afirmatii nedemonstrate

mituri ulei de nuca de cocos

Folosirea uleiului de nuca de cocos, fie că vorbim despre utilizarea acestuia în preparatele culinare sau de aplicarea sa locală, pe piele oferă, incontestabil, multe beneficii, mare parte dintre ele chiar dovedite de diverse cercetări de specialitate. Pe de altă parte, acestui ulei de cocos i-au fost însușite și câteva merite care nu au fost validate prin studii. Cât este mit și cât este adevăr în legătură cu uleiul de cocos? Aflăm împreună!

Uleiul de cocos pentru ten

  • Uleiul de nuca cocos catifelează pielea  - Adevărat 

Uleiul de cocos are o compoziție nutrițională crescută, motiv pentru care poate să înlocuiască orice loțiune hidratantă. Din acest motiv, uleiul de cocos se utilizează și ca emolient înainte de epilare, dar și în urma acestui proces, deoarece are proprietăți calmante.

  • Uleiul de cocos oferă protecție solară - Mit ❌

Se crede că uleiul de nuca de cocos se numără printre produsele ce ar trebui să facă parte din arsenalul de protecție solară. Într-adevăr, acesta funcționează precum o cremă care accelerează bronzul, dar nu există niciun fel de studiu care să ateste faptul că uleiul de cocos conține și factor SPF.

  • Uleiul de cocos este bun antibacterian - Adevărat 

Uleiul de cocos conține o cantitate mare de acizi grași din categoria celor care au efect antibacterian. Din acest motiv, acest ulei de nuca de cocos poate fi bun în tratarea rănilor și a zgărieturilor de la suprafața pielii.

  • Uleiul de cocos vindecă acneea - Mit ❌

Deși uleiul de cocos este foarte hidratant și oferă beneficii pentru piele, tratând chiar și anumite eczeme sau erupții cutanate ale tenului acneic, nu putem afirma clar dacă este general valabil faptul că uleiul de cocos vindecă și acneea, deoarece nu există studii realizate în acest sens.

Alege un ulei de cocos de calitate din catalogul nostru și bucură-te de beneficiile acestei minuni a naturii!

Uleiul de nuca de cocos pentru afectiuni

  • Uleiul de nuca de cocos remediu pentru inima - Adevărat 

Este cunoscut faptul că uleiul de cocos controlează nivelul de colesterol rău din sânge. Prin compoziția sa bogată în acid lauric, uleiul de cocos controlează secreția de LDL și stimulează HDL, ”colesterol bun”. Astfel, uleiul de cocos protejează sănătatea inimii și a sistemului circulator.

  • Uleiul de nuca de cocos tratează afecțiunile tiroidiene - Mit ❌

Uleiul de cocos nu are capacitatea de a trata afecțiunile tiroidiene. Cu toate acestea, uleiul de cocos poate totuși să prevină problemele glandei tiroidiene, pentru că uleiul de cocos este transmis direct către ficat, fără a se impune implicarea hormonilor sau a enzimelor în procesul digestiv.

  • Uleiul de cocos previne Alzheimerul - Adevărat 

Cercetătorii de la Universitatea din Newfoundland au efectuat un studiu în urma căruia s-a concluzionat faptul că uleiul de nucă de cocos este bun pentru scaderea riscului de apariție a bolilor neurodegenerative, cum ar fi sindromul Alzheimer.

  • Uleiul de cocos favorizează metabolismul - Mit ❌

Circulă un mit care afirmă că uleiul de cocos favorizează metabolismul. Deși acesta are ca efect arderea grăsimilor, metabolismul este stimulat doar pe măsură ce masa musculară crește. Așadar, nu există o dovadă clară în acest sens.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda