Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Maca - cel mai afrodisiac produs bio

pudra de maca

Știai că maca e unul din cele mai afrodisiace produse bio din lume? Dacă ai nevoie, în luna îndrăgostiților, de trucuri pentru a aprinde pasiunea în viața ta, iată ce trebuie să știi despre maca.

În luna îndrăgostiților, majoritatea persoanelor acordă o atenție deosebită partenerului de viață. Februarie cu ale sale zile de sărbătoare: Valentine’s Day și Dragobete, pare menit să îți reamintească importanța unei relații sănătoase în viața ta. Dacă ai nevoie de un tonus excelent al organismului, testează puterile unui superaliment pentru o super stare de bine.

 

Ce este maca?

Deși este recunoscută de mii de ani pentru proprietățile sale medicale, rădăcina de maca se numără printre cele mai noi remedii aduse în prim plan datorită popularității câștigate de superalimente. Rădăcina de Maca face parte din familia Cruciferelor (varză, ridiche, nap) și este originară din Munții Anzi, Peru, comercializată sub formă de pudră. Un alt aspect important care trebuie menționat despre maca, este faptul că se găsește la altitudini de peste 3000 de metri și face parte din familia plantelor adaptogene.

Adaptogenii sunt ingrediente folosite pentru îmbunătățirea și reglarea sistemului hormonal, iar ceea ce este cu adevărat remarcabil, e capacitatea lor de a acționa în funcție de nevoile organismului. Dacă producția unui anumit hormon este scăzută, maca va ajuta la creșterea sa și invers. Planta nu conține hormoni, ci hrănește hipofiza (glandă situată la baza creierului care influențează glandele sexuale) și hipotalamusul (regiune situată tot la baza creierului, deasupra hipofizei, care asigură rol de control al secrețiilor hormonale).

În general, adaptogenii ajută organismul să răspundă ideal factorilor interni organismului (anxietatea), dar și celor externi (rănile fizice). De exemplu, în cazul apariției unei afecțiuni, maca stimulează sistemul imunitar, iar în condiții de stres, reglează sistemul nervos și echilibrează funcțiile hormonale. Astfel, reușește să pună în balanță nivelul dintre estrogen și progesteron. Spre deosebire de suplimentele alimentare disponibile în comerț, maca tratează disfuncțiile sexuale fără a avea efectele secundare pe care le pot avea medicamentele comune. Fiind un superaliment, nu există o limitare a cantității de pudră pe care un adult are voie să o consume zilnic, însă moderația trebuie să fie cuvântul cheie în acest context.

 

Beneficiile plantei maca

Datorită efectelor sale asupra sistemului hormonal, maca este un afrodisiac natural, care îmbunătățește funcțiile sexuale și crește libidoul la femei (energia psihică legată de impulsurile vitale, dar mai ales de cel sexual), iar în cazul bărbaților stimulează fertilitatea. Acționează ca un tonic general și susține echilibrul tuturor glandelor endocrine. Există multiple studii care confirmă beneficiile rădăcinii de maca asupra sănătății sexuale în cazul femeilor. În anul 2010, 2 din cele 4 experimente realizate în cadrul unui studiu, consumul regulat de maca a generat rezultate pozitive asociate cu îmbunătățirea funcției sexuale atât la femei, cât și la bărbați.

Consumată regulat, maca reglează secreția de estrogen și progesteron, în cazul femeilor, iar bărbații se pot bucura de un nivel optim de testosteron. Substanțele active pe care le conține sunt asociate cu un libido sănătos și cu o bună funcție erectilă, de aceea pudra este cunoscută și sub denumirea de „viagra naturală”.

 

La ce ajuta pudra de maca?

Prin diferite mecanisme, pudra de maca, îmbunătățește disfuncțiile și ameliorează modificările bruște din organism în cazul simptomelor cauzate de menopauză. Un studiu realizat în anul 2008, a relevat faptul că doar după doar 6 săptămâni de consum al pudrei de maca, tulburările funcționale precum depresia sau anxietatea au fost reduse semnificativ.

Maca este o sursă completă de proteine care asigură corpului toți aminoacizii pe care acesta nu îi poate produce singur. În conținutul său se regăsesc minerale și acizi grași care îmbunătățesc starea generală a organismului. Menține un nivel optim de energie și este un bun tonus mental. Pe lângă toate aceste beneficii, maca are o aromă de malț caramelizat, iar gustul său se completează perfect cu cel al pudrei raw de cacao. De aceea, această „pereche” de pudre poate fi integrată cu succes într-un desert pe care să îl pregătești pentru partenerul tău.

 

În luna îndrăgostiților, reaprinde pasiunea din viața ta într-un mod BIO. Descoperă beneficiile pudrei de maca și bucură-te alături de persoana iubită de energie și de un tonus general excelent!

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon