Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Cum utilizam uleiurile esentiale si ce rol au acestea pentru organism?

Avand de secole un rol bine definit pentru organism, uleiurile esentiale pot fi utilizate atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, oferind o serie intreaga de beneficii. .

Pentru a te bucura din plin de gama noastra de uleiuri esentiale, afla mai multe detalii despre cum se utilizeaza si ce rol au acestea in dobandirea unei stari de bine si atingerea unui nivel de sanatate mult mai ridicat.

Datorita numeroaselor proprietati cu rol terapeutic pe care le ofera, uleiurile esentiale pot fi utilizate atat ca suplimente alimentare, cat si in cadrul unor tratamente exterioare, benefice starii tale de bine.

Cuprins:

Uleiurile esentiale pentru uzul intern si beneficiile oferite

Uleiurile esentiale pentru uzul extern si beneficiile oferite

Recomandari pentru utilizarea corecta a uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale pentru uzul intern si beneficile oferite

Datorita propriietatilor antiinflamatorii pe care le asigura, uleiurile esentiale pentru uz intern ofera o multime de beneficii: ameliorarea problemelor asociate infectiilor din organism sau sistemului nervos, stimularea procesului de digestie etc

Pentru uzul intern:, cele mai recomandate uleiuri esentiale sunt:

  • Uleiurile esentiale de menta: stimuleaza procesul de digestie si ajuta la refacerea nivelului optim de energie;
  • Uleiurile esentiale de lamaie: favorizeaza o digestie mai buna a alimentelor si reduc intensitatea durerilor de cap;
  • Uleiurile esentiale de tea tree (aroborele de ceai): sustin lupta organismului impotriva infectiilor si stimuleaza refacerea sistemului imunitar.

Uleiurile esentiale pentru uz extern si beneficiile oferite

In cazul produselor dedicate uzului extern, acestea sunt recunoscute pentru ameliorarea sau tratarea unor probleme dermatologice, dar si a starilor de anxietate, stres si depresie.

Pentru uzul extern, cele mai recomandate uleiuri esentiale sunt:

  • Uleiurile esentiale de lavanda: benefice pentru depasirea episoadelor de anxitetate si reducerea nivelului de stres;
  • Uleiurile esentiale de bergamota: garanteaza un aspect mult mai ingriit, la nivelul suprafetei pielii;
  • Uleiurile esentiale de trandafir: ajuta la reducerea starilor de anxietate;
  • Uleiurile esentiale de lemn de santal: utile in combaterea episoadelor nevrotice, dar si pentru stimularea puterii de concentrare.

Utilizarea uleiurilor esentiale externe: Exemple de administrare

Daca in cazul uleiurilor esentiale pentru uz intern, utilizarea acestora se realizeaza doar pe cale orala, in cazul produselor de fata discutam despre mai multe moduri de administrare:

  • Aromoterapie: in cazul pacientilor care se confrunta cu stari de anxietate si niveluri ridicate de stres, acest mod de utilizare pentru uz extern poate garanta rezultate imbucuratoare.
  • Inhalare cu aburi: este o metoda de administrare a uleiurilor esentiale pentru uz extern, benefica in cazul pacientilor care se confrunta cu probleme la nivelul sinusurilor si insomnii.
  • Bai de relaxare: alaturi de sarea de baie si alte cosmetice utilizate in timpul baii, adauga 2-3 picaturi de ulei esential, ce poate contribui la reducerea stresului si obtinerea unei stari de bine uimitoare.
  • Improspatarea hainelor: uleiurile esentiale pentru uz extern pot contribui atat la improspatarea pieselor vestimentare din dressing, cat si la alungarea moliilor.
  • Sesiuni de masaj: utilizate cu uleiurile vegetale in aceeasi mixtura, uleiurile esentiale contribuie la succesul unei sesiuni terapeutice de masaj.

Recomandări pentru utilizarea corecta a uleiurilor esentiale

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile pe care ti le ofera uleiurile esentiale, Obio iti ofera o serie de recomandari pentru utilizare, simplu de aplicat:

  • Dilueaza-le inainte de fiecare utilizare, fie in uleiuri vegetale, fie in alimente precum: laptele, zaharul sau mierea;
  • Utilizeaza cantitati moderate, cu fiecare sesiune de terapie pe baza de uleiuri esentiale;
  • Cere sfatul unui medic in cazul uzului intern, pentru a evita astfel neplaceri ce pot aparea in cazul unei incompatibilitati produs:nevoie a organismului;
  • Testeaza inainte daca esti alergic, prin aplicarea unei cantitati initiale infime pe o suprafata mica de piele; asteapta apoi pentru cateva minute, pentru a observa daca pielea ta se confrunta cu o eventuala reactie alergica;
  • Evita uleiurile esentiale inainte de expunerea la soare, deoarece produsele dedicate uzului extern sporesc nivelul de sensibilitate al pielii;
  • Se evita utilizarea uleiurilor esentiale, in cazul copiilor mai mici de 10 ani (fara un consult de specialitate), femeilor insarcinate, pacientilor diagnosticati cu epilepsie.

Ti-a placut acest articol? Iti recomandam sa ramai alaturi de blogul Obio pentru alte sfaturi la fel de utile in viata ta, puse in practica pe baza gamei noastre de produse bio!

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon