Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Odorizantele naturale pentru casa, o optiune mai buna pentru sanatatea ta

Simtul mirosului poate fi legat extrem de mult de memoria noastra. Puterea anumitor arome si parfumuri pentru a ne transporta pana in alt loc, intr-un alt timp, este destul de uimitor, nu-i asa?

Painea calda scoasa direct din cuptor instantaneu ne aduce aminte de copilarie, de vremurile in care ne petreceam verile in casa bunicilor de la tara, mancand numai bucate traditionale, delicioase si sanatoase.

O cutie noua de crioane, vechiul parfum al mamei, aroma placintei cu mere si scortisoara… Mirosul nostru este incredibil de puternic!

Dar stii ce este si mai puternic?

Parfumurile si odorizantele sintetice pentru casa.

Sigur, suna frumos, insa in realitate, cuvantul “parfum” a devenit acum un fel de eufemism pentru cele peste cateva sute de substante chimice care alcatuiesc compusii parfumului.

Cuprins:

Ce este in neregula cu parfumurile sintetice?

Ce sunt odorizantele naturale pentru casa?

Beneficiile utilizarii odorizantelor naturale pentru casa.

Cateva odorizante naturale pentru casa pe care le recomandam.

Ce este in neregula cu parfumurile sintetice?

Desi pot mirosi frumos, efectele pe care aceste produse le au asupra sanatatii noastre si a mediului pot fi destul de nocive. Iata de ce produsele parfumate, in special odorizantele sintetice pentru casa, ar trebui evitate cu orice pret:

  • Elibereaza particule daunatoare in aer, numite compusi organici volatili care, conform specialistilor, pot provoca iritatii respiratorii, dureri de cap, leziuni hepatice si renale si chiar cancer;
  • Contin ftalati, despre care se stie ca pot provoca anomalii hormonale, malformatii congenitale si probleme de reproducere;
  • Daca produsul are in componenta un spray cu aerosoli, acesta contine si propulsori precum butan si propan, care vin cu propria lor lista de pericole.

Tocmai pentru ca exista atat de multe riscuri asociate utilizarii parfumurilor sintetice, expertii recomanda folosirea odorizantelor naturale pentru casa. Acestea, pe langa faptul ca iti vor mentine spatiul de locuit mirosind curat si proaspat, vin la pachet cu diferite beneficii.

Ce sunt odorizantele naturale pentru casa?

Spre deosebire de parfumurile conventionale pentru casa, cele naturale sunt mai putin susceptibile de a contine substante chimice care sunt daunatoare sanatatii.

De obicei, parfumurile naturale contin in cea mai mare parte sau chiar in proportie de 100% ingrediente / esente derivate din flori si plante si se gasesc sub forma de uleiuri esentiale, lumanari si odorizante cu betisoare din lemn.

Beneficiile utilizarii odorizantelor naturale pentru casa

Nimic nu se compara cu mirosul placut si confortabil pe care il simti cand intri intr-o camera. Parfumurile reprezinta o parte-cheie a unei rutine solide de ingrijire, ajutand la crearea unui sentiment de bunastare generala, care este atat de vital pentru viata noastra. Asadar, cel mai mare beneficiu al utilizarii odorizantelor naturale de casa este bunastarea ta!

In plus, parfumurile naturale, in special cele pe baza de uleiuri esentiale, ofera o multime de beneficii pentru sanatate: promoveaza un somn linistitor, combat depresia si anxietatea, sporesc capacitatea de concentrare, atentie si efort mental, sprijina sistemul imunitar prin lupta impotriva agentilor patogeni, sustin in mod remarcabil sistemul respirator si sunt extraordinare atat in masaj, cat si in timpul meditatiei.

Mai mult decat atat, unele odorizante naturale de camera actioneaza ca repelent pentru insecte, inlocuind cu succes produsele sintetice anti daunatori.

Cateva odorizante naturale pentru casa pe care le recomandam:

Parfumant natural Flori de Vanilie de la Mayam

Un parfum natural cu un miros delicios de vanilie, dar si cu note exotice florale, dulci si balsamice, Parfumantul natural Flori de Vanilie este produs in Franta si este destinat a fi utilizat atat in difuzoarele de aromaterapie, cat si in preparate cosmetice.

Este un melanj de substante naturale aromatice, compus din uleiuri esentiale, fractiuni izolate din uleiuri esentiale (compusi care se obtin in urma unei distilari fractionate) si substante aromatice extrase din materii prime vegetale.

 

Lumanare Parfumata Bio Lavanda si Vanilie – Ironic de la PuroBio Home

Ideala pentru o baie relaxanta in spuma, pentru o sedinta de meditatie sau, pur si simplu, pentru a crea o oaza de relaxare in propria casa, lumanarea parfumata bio Ironic cu lavanda si vanilie nu trebuie sa lipseasca niciunei persoane iubitoare de parfumuri naturale.

Cu o aroma captivanta, in care se remarca notele florale de lavanda ce se impletesc cu notele dulci de vanilie si de vata de zahar, acest produs contine un mix de ceara bio si naturala (ceara de albine, cocos, palmier si carnauba) si un parfum 100% natural. De fapt, 95% dintre ingredientele sale sunt bio, produsul fiind certificat BIO de CCPB, care garanteaza ca parfumul nu prezinta niciun risc pentru sanatate.

 

Odorizant de Camera Bio Senses Trandafir de la Sodasan

Cu un parfum moale si imbietor in care se simte aroma calmanta de trandafir, Odorizantul de Camera Bio Senses Trandafir de la Sodasan este natural, fiind realizat pe o baza de alcool certificat organic. Produsul are asadar in componenta alcool, uleiuri esentiale si citrat de potasiu.

Acesta vine la pachet cu un set de betisoare din lemn de fag care, odata introduse in sticluta, vor incepe sa emane mirosul fermecator de parfum.

 Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda