After BF
After BF
Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Cum sa prepar ulei de cocos acasa?

Daca iubesti uleiul de cocos si il folosesti intr-o serie larga de intrebuintari, atat in bucatarie, cat si ca produs cosmetic, inseamna ca stii deja beneficiile lui. Poti sa te bucuri din plin de acest produs fara substante chimice si fara aditivi, fie ca alegi un ulei de cocos bio, fie ca il prepari chiar tu acasa.

Trebuie sa stii ca un ulei de cocos bio se obtine din miezul de nuca proaspat si il mai poti gasi sub denumirea de ulei de cocos organic sau ulei de cocos virgin. Pentru obinerea lui nu s-a facut rabat la calitate, astfel ca nu s-au adaugat substante chimice sau aditivi artificiali.

Daca de data aceasta vrei sa prepari chiar tu uleiul de cocos acasa, in acest articol iti dezvaluim pasii pe care ii ai de urmat.

Cum sa faci ulei de cocos acasa?

In termeni de frumusete, uleiul de cocos este un produs cu utilizari variate, folosit ca masca de fata, crema, scrub, sapun, lotiune de corp, demachiant, deodorant, pasta de dinti naturala, masca pentru par, balsam de buze si lista poate continua.

In bucatarie poate lua locul untului, a uleiului sau il poti adauga in smoothie-urile tale preferate.

Nu mai exista indoiala ca prepararea uleiului de cocos merita sa fie urmatorul tau proiect DIY (do it yourself). Prin urmare, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi cateva nuci de cocos, sa iti aloci sufcient timp si sa treci la treaba. Pasii pe care ii ai de urmat sunt cat se poate de simpli:

Iata cat de usor te poti bucura de un ulei de cocos 100% natural, preparat de tine acasa, fara sa iti trebuiasca instrumente speciale. Tu in ce scop folosesti cel mai des uleiul de cocos?

1. Cumpara nuca de cocos proaspata - pentru asta va trebui sa acorzi atentie greutatii ei, dar si sa o duci la ureche, s-o agiti putin pentru a simti daca este plina de lichid; altfel spus, nuca de cocos proaspata este mai grea si mai plina de lichid;

2. Scoate apa de cocos - foloseste un cutit si infige varful acestuia in cele trei gauri ale nucii de cocos pana indepartezi coaja subtire care le acopera; insereaza un pai si poti savura pe loc gustul aromat al apei de cocos; daca vrei sa te bucuri de ea mai tarziu, preparand smoothie-ul preferat, toarna apa de cocos intr-un pahar si pune-o la frigider, dar nu o lasa acolo mai mult de 24 de ore;

3. Sparge nuca de cocos - foloseste un ciocan sau un cutit de tip satar, cu forma dreptunghiulara, cu lama lata si groasa; va trebui sa ciocanesti fructul de jur imprejur pana ce coaja crapa;

4. Extrage miezul nucii de cocos - foloseste un cutit si insereaza-l intre miez si coaja, tocmai pentru a desprinde pulpa; mai poti utiliza pentru extragerea miezului nucii de cocos o cupa de inghetata din inox; un truc, pentru a usura acest proces de extragere a miezului, este sa introduci nuca de cocos in cuptor, la o temperatura de 170º pentru doar 10 minute; apoi iti va fi mult mai usor sa desprinzi miezul de coaja;

5. Prepara laptele de cocos - taie miezul in bucatele mici si apoi adauga-le intr-un blender de putere mare. Porneste-l, alegand o treapta medie de viteza. Urmareste ca bucatile sa se toace bine (1 - 2 minute), timp in care poti adauga si putina apa. Vei obtine laptele de nuca de cocos in care vei vedea ramase si bucati mici de miez (ca nuca macinata).

6. Filtreaza laptele de nuca de cocos - ia un filtru de cafea de hartie si pune-l peste un borcan; apoi toarnă cu grijă laptele pentru a-l strecura; micile bucati de miez vor ramane in filtru; acestea pot fi uscate si folosite ulterior la prepararea unui desert cu fulgi de cocos;

7. Obtine uleiul de cocos - inchide borcanul in care ai pus laptele de cocos si lasa-l neatins timp de 24 de ore la frigider; intre timp laptele de nuca de cocos se va separa de ulei, acesta din urma ridicandu-se la suprafata; o alta metoda este sa fierbi laptele de cocos intr-o cratita, la foc mediu, timp de o ora; pe masura ce se incalzeste, apa incepe sa se evapore si treptat continutul se solidifica, iar la suprafata vei observa uleiul care s-a separat; strecoara uleiul intr-un borcan pe care il poti pastra apoi in frigider; bucatile de miez de cocos ramase le poti folosi la gatit;

Iata cat de usor te poti bucura de un ulei de cocos 100% natural, preparat de tine acasa, fara sa iti trebuiasca instrumente speciale. Tu in ce scop folosesti cel mai des uleiul de cocos?

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda