Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Chimenul negru: beneficii si proprietati - un remediu pentru 7 afectiuni!

 

chimen negru

 

Chimenul negru are beneficii recunoscute pentru sanatate, fiind folosit ca leac alternativ in tratarea mai multor tipuri de afectiuni, chiar din perioada Egiptului Antic. In combinatie cu diverse alimente, cum ar fi mierea, de exemplu, acesta poate fi consumat zilnic, contribuind la mentinerea unei sanatati de fier.

Chimenul negru, negrusca sau negrilica, asa cum este denumit in termeni populari este un remediu universal pentru unele dintre cele mai comune boli. Iata care sunt cele 7 afectiuni in ameliorarea si prevenirea carora proprietatile chimenului sunt extrem de benefice:

 

Chimenul negru combate tumorile canceroase

 

Administrarea unui aport optim de chimen negru, indiferent sub orice forma ar fi disponibil acesta, poate combate aparitia celulelor canceroase. Potrivit studiilor, chimenul folosit ca tratament in ameliorarea manifestarilor cancerului nu prezinta niciun fel de risc, ceea ce il transforma intr-o alternativa sanatoasa pentru chimoterapie, ale caror efecte nocive sunt bine cunoscute.

 

Diabetul zaharat

 

Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite tulburari de sanatate. Chimenul negru are un rol important in reglarea nivelului de zahar din sange, asadar el functioneaza ca un adjuvant in prevenire si ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2. Chimenul negru reduce glicemia si micsoreaza rezistenta la insulina. Mai mult decat atat, reduce hemoglobina glicata.

Pentru a beneficia de aceste proprietati ale chimenului negru, amesteca o jumatate de lingurita de ulei extras din aceste seminte intr-o ceasca de ceai negru. Serveste cate o ceasca dimineata, la micul dejun si seara, inainte de culcare.

 

Chimen negru pentru durerile de spate

 

Coriandrul romanesc, pseudonimul care i-a fost atribuit chimenului negru este benefic si in remedierea durerilor de spate, dar si a durerilor de genunchi sau a celor de articulatii in general. Pentru a te bucura de acest beneficiu, mixeaza o jumatate de ulei de chimen cu 2 linguri de miere si o lingurita de otet. Tratamentul se administreaza inainte de masa de dimineata.

 

Caderea parului

 

Chimenul negru este folosit atat pentru uz intern cat si extern, mai ales ca are beneficii si pentru frumusete. Folosit ca tratament impotriva caderii parului, acesta este un produs mult mai natural si mai accesibil decat cosmeticele costisitoare din comert. Realizeaza o pasta din 20 g de ulei de chimen, 20 grate de praf Mehandi si 60 g de ulei. Aplica acest remediu pe scalp si lasa-l sa actioneze aproximativ o ora.

 

Constipatia

 

Semintele de chimen negru nu sunt foarte aromate, insa au efect antispastic. Concret, ele favorizeaza digestia si ajuta la eliminarea gazelor din stomac si intestine. Pe langa toate acestea, Nigella sativa - care este denumirea stiintifica a acestor seminte - ajuta la eliminarea viermilor intestinata, pastrand sanatatea sistemului digestiv.

 

Chimenul reduce efectele epilepsiei

 

Chimenul negru are proprietati anticonvulsive, iar acest lucru a fost demonstrat in urma unor studii efectuate in 2007, in care s-au analizat efectele acestui remediu asupra copiilor care sufereau de epilepsie. Se pare ca cercetarile au concluzionat ca negrusca reduce considerabil efectele epilepsiei.

 

Chimen negru contra infectiei cu Helicobacter Pylori

 

Negrilica are efecte benefice si in lupta cu infectiile cauzate de Helicobacter Pylori. De fapt, se considera ca actiunea sa poate fi comparata cu terapia tripla de eradicare a acestui virus.


Fie ca este consumat sub forma de capsule, ulei sau ca este adaugat in ceaiuri, chimenul negru ofera beneficii considerabile pentru mentinerea sanatatii, motiv pentru care ar trebui sa il includem in alimentatia noastra zilnica.

Autor: Madalina Todut

Ulei de chimen negru - negrilica, certificat ecologic, poti cumpara aici:

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda