Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

5 rețete pentru diversificarea la bebeluși: beneficiile piureurilor de fructe bio

Copiii sunt cele mai iubite ființe. De aceea, părinții și bunicii sunt preocupați de creșterea lor sănătoasă, prin alimentație corectă, mișcare, joc, socializare și multă grijă, în fiecare zi, ca să crească mari și voinici. 

Perioada de diversificare a meselor pentru bebeluși reprezintă o provocare pentru fiecare mamă. Este momentul în care micuții descoperă gustul unor mâncăruri noi, pot fi încântați sau mofturoși și întâmpină bucuroși sau reticenți aceste schimbări din meniul lor zilnic.

Pentru că vor să le ofere tot ce este mai bun, mami și tati iau în considerare alimente bio pentru bebeluși obținute după standarde stricte, prin prelucrarea legumelor fără pesticide sau fertilizatori și a ingredientelor de origine animală fără hormoni de creștere și fără utilizarea abuzivă a antibioticelor. 

Printr-un aport optim de energie obținut din nutrienți de calitate (proteine, glucide, lipide) și din micronutrienți (vitamine și minerale), bebelușii se dezvoltă armonios și descoperă gustul mâncărurilor gătite în casă. Ca să oferiți pruncilor meniuri variate și sănătoase, vă prezentăm, în continuare, câteva rețete cu alimente bio pentru diversificarea la bebeluși:

Piureuri de fructe și cereale

Orez cu piureuri de fructe

Mousse de păstârnac cu brânzică de casă și măr

Cartof dulce cu piureuri de fructe și decor de ananas

Budincă de chia cu banane

Piureuri de fructe și cereale

Cea mai simplă rețetă pentru mic dejun sau gustare este și cea mai ofertantă. Se amestecă într-un bol 4 lingurițe de cereale bio și 2 lingurițe de piure de fructe bio și se omogenizează cu ajutorul unei lingurițe. Beneficiile acestei rețete sunt multiple: există zeci de combinații de piureuri de fructe bio și cereale pentru bebeluși. Poate fi servită la temperatura camerei sau încălzită. În plus, se poate păstra frigider, dacă puiul nu a mâncat tot și mai vrea restul de porție la gustare. 

Orez cu piureuri de fructe 

Această rețetă este recomandată pentru un mic dejun sățios, care să-i ofere bebelușului energie pentru joaca de peste zi. Are un gust dulceag, plăcut, pe care bebelușul îl va aprecia cu siguranță. Se prepară simplu și rapid: este nevoie de o două linguri de orez, o lingură de piure de fructe bio și o linguriță cu zeamă de portocale, proaspăt stoarsă. Se fierbe orezul, iar, când este gata se răstoarnă în castronaș. Se amestecă apoi cu piureul de fructe și se omogenizează cu ajutorul sucului de portocale. Beneficiul acestei rețete, pe lângă conținutul nutrițional echilibrat, este varietatea de piureuri de fructe bio disponibile. Astfel, mămica poate alege în fiecare zi alte fructe, iar micuțul va descoperi gusturi noi și va vedea ce-i place mai mult să mânănce.

Mousse de păstârnac cu brânzică de casă și măr

Gustul aromat al păstârnacului îi va plăcea bebelușului, mai ales, dacă este fiert la aburi împreună cu un morcov mic. Se obține, astfel, un mousse frumos colorat și cu o textură plăcută. Combinația cu brânzica de casă aduce un pic de gust acrișor, care echilibrează aromele din castronaș. Se amestecă mousse-ul cu brânzica sau sunt lăsate separat pe farfurie, ca să fie combinate chiar în momentul servirii. Se decorează cu o jumătate de linguriță de piure de mere bio sau puțin măr trecut prin răzătoarea fină.

Acest joc interesant cu preparatele care urmează să fie mâncate îi va menține interesul bebelușului, iar masa va fi mai veselă. Plus că micuțul va termina toată porția.

Cartof dulce cu piureuri de fructe și decor de ananas

Este o rețetă perfectă pentru un prânz sățios, care se prepară ușor și are multiple beneficii pentru nutriția bebelușului. Preparatul este bun datorită aromei delicioase a cartofului copt și nutrienților din piureurile de fructe bio, disponibile într-o gamă largă de combinații sănătoase și aromate.

Se pune la copt un cartof dulce mic, apoi, se mărunțește cu ajutorul unei furculițe și se amestecă ușor cu două lingurițe de piure de fructe. Opțional, se poate adăuga o linguriță de iaurt natural, care să echilibreze gustul dulceag al compoziției. Decorează cu trei-patru cubulețe de ananas, pe care bebelușul le va aprecia cu siguranță, pentru că au o aromă nouă, irezistibilă.

Budincă de chia cu banane

Aceasta este o rețetă recomandată pentru mic dejun sau gustare și reprezintă o sursă de sănătate, datorită numeroaselor beneficii ale semințelor de chia: sursă de fibre, proteine, acizi grași esențiali, aminoacizi, antioxidanți, vitamine și minerale. 

Se pun la hidratat semințele de chia în lapte și se țin la frigider până a doua zi. Se coace o banană în cuptor și se pasează ușor. Se amestecă, apoi, într-o tigaie împreună cu o linguriță de piure de fructe bio și se lasă un minut pe foc, să se omogenizeze și să prindă o nuanță ușoară de caramel. După ce se răcește, se toarnă peste budinca formată din semințele de chia cu lapte.

Bebelușii vor fi încântați de aceste bunătăți cu piureuri de fructe bio, iar mesele și gustările vor deveni un moment plăcut, așteptat pentru gusturi și texturi noi, cremoase și delicioase. 

Dacă sunt probleme la diversificarea alimentației, bebe vrea doar lăptic și refuză să încerce noile meniuri, aveți la dispoziție rețete pentru copii mofturoși. Cu ajutorul lor, veți reuși să-l obișnuiți pe cel mic, încet dar sigur, cu alimente variate, ca să crească mare și sănătos.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon