Turmeric

Turmeric

Denumirea in latina a turmericului este curcuma longa, de unde si cealalta denumire sub care mai este cunoscut turmericul, si anume curcuma.

Partea plantei folosita pentru consum este radacina, care se prezinta sub forma de tuberculi de culoare galben inchis spre portocaliu.

Gustul si aroma inconfundabila a turmericului l-au facut unul dintre cele mai apreciate condimente in bucataria orientala. Putin turmeric peste orezul fiert si am dat rapid o savoare deosebita mancarii.

Turmericul are insa o serie de beneficii pentru sanatate, si asta deoarece sunstanta activa pe care o contine, curcumina, din familia curcuminoidelor. Iata cateva dintre benficiile consumului de turmeric:
-are efect anti-inflamator. Curcumina din turmeric este in jur la 3%, insa ea se absoarbe mai putin in organism. Pentru a creste gradul de absortie al curmuminei din turmeric, se consuma odata cu turmericul si piper, deoarece piperul contine piperina. Piperina luata impreuna cu turmericul creste gradul de absortie al curcuminei cu pana la 2000%, un procent foarte mare. Puteti mesteca cateva boabe de piper impreuna cu turmericul pentru efecte maxime;
-curcumina din turmeric are un efect puternic antioxidant;
-consumul de turmeric ajuta si creierul, stimuland formarea de noi neuroni, si prevenind aparitia bolilor degenerative;
-turmericul asigura buna functionare a inimii, reducand incidenta bolilor de inima daca este consumat in mod regulat;
-unele studii au demonstrat ca curcumina continuta de turmeric poate opri sau preveni unele forme de cancer, in special cele digestive;
-turmericul previne aparitia bolilor degenerative precum Alzheimer si Parkinson la persoanele in varsta;
-este benefic n boli precum artrita;
-curcumina din turmeric se pare ca ajuta foarte mult in depresie, asigurand functionarea optima a sistemului nervos;
-consumul de turmeric previne aparitia timpurie a semnelor de imbatranire.

Recomandam consumul de turmeric din agricultura ecologica, pentru a ne asigura ca nu are urme de pesticide si fertilizatoare chimice. Toate produsele pe baza de turmeric de pe Obio.ro provin din culturi ecologice certificate. Regasiti o gama variata de produse pe baza de turmeric: turmeric pudra, turmeric macinat, turmeric capsule (care contine si piper pentru potentarea absortiei curcuminei).

Produsul a fost adaugat in cos