Aparat pentru fermentat multifunctional cu racitor Vegital, maro, 1.2 litri
Cod produs: FMAROON
Produs de: Vegital
- Transport gratuit pentru comenzi de minim 198.90 Lei
- Clientii fideli au pana la 10% reducere extra pe viata
- 30 zile drept de retur gratuit
795.00 Lei
Cu TVA inclus
- 3% reducere
- 5% reducere
Aparatul pentru fermentat multifunctional cu o capacitate de 1,2 litri, dotat cu racitor, este considerat unic in piata. Cu acest dispozitiv special, dar foarte usor de utilizat, puteti face smantana, chefir sau iaurt din lapte animal, precum si din ingrediente non-animale (de exemplu, orez, migdale, nuca de cocos sau caju).
Dispozitivul este, de asemenea, excelent pentru producerea diferitelor alimente fermentate pe baza de legume sau fructe (de exemplu, kimchi, natto, diverse muraturi) si bauturi (de exemplu, vin de orez, adica sake).
De aceea, recomandam aparatul nu doar celor care nu consuma lactate, ci si celor care vor pur si simplu sa manance alimente proaspat fermentate!
Pentru alimentele fermentate, avem nevoie doar de aparatul de fermentat si de culturile bacteriene necesare pentru fermentatie, pe care le puteti achizitiona deja din magazinul nostru:
- Iaurt, smantana (mezofila), cultura bacteriana kefir
- Culturi de branza: crema de branza, branza feta, cas, parmezan etc.
- Culturi de fermentare a legumelor si fructelor
- Natto (soia fermentata)
- Kimchi (varza fermentata)
- Cultura pentru vin de orez
Daca doriti sa faceti o bautura/aliment fermentat din inlocuitor de lapte pe baza de cereale, este posibil sa aveti nevoie si de clorura de calciu, pe care o puteti cumpara si de la noi.
Caracteristici ale aparatului de fermentat:
|
|
Aparatul este folosit, printre altele, pentru a prepara urmatoarele alimente si bauturi::
|
Ce este fermentatia - in general?
Fermentatia (cunoscuta si sub numele de fermentare) se refera la un proces chimic in care o parte din materialul organic este descompus prin expunerea la enzime. Acest lucru poate fi facut de bacterii, mucegai sau drojdie.
Ce se intampla atunci?
Microbii desfasoara fermentatia cu ajutorul fermentilor (enzimelor) pe care ii produc sau exista deja in alimente. Microorganismele produc energie pentru activitatile lor de viata prin descompunerea carbohidratilor.
Cele mai frecvente fermentatii sunt alcoolica, lactica, otet, butiric si acetona. Fermentarea poate fi folosita pentru a produce smantana, kefir, iaurt sau, de exemplu, vin, bere si chiar antibiotice (de exemplu, penicilina).
Produsul final creat in timpul fermentatiei este deci comestibil, intr-adevar, este deosebit de hranitor si extrem de sanatos, intrucat are un efect benefic asupra functiei intestinale si a absorbtiei nutrientilor!
Aparatul de fermentat Vegital este considerat special pe piata deoarece poate fi folosit chiar si prin utilizarea inlocuitorilor de smantana fabricati cu aparatele de preparare a bauturilor vegetale Vegital - pentru a face „smantana”, „kefir”, „iaurt”, pe care aparatul le si raceste la sfarsitul procesului de lucru!
Astfel, daca cineva vrea sa manance dimineata iaurt rece cu nuca de cocos, doar stabileste programul necesar cu o seara inainte, la sfarsitul fermentatiei delicatesa se raceste la aproximativ 4-6 grade (aparatul mentine aceasta temperatura timp de 24 de ore) , asa ca nu trebuie sa va temeti ca mancarea si bautura dorite sunt supra-fermentate si se strica.
De fapt mancarurile pot fi preparate nu doar din seminte, ci si din lapte, asa ca le recomandam nu doar celor care au intoleranta la lactoza, veganilor sau paleo, ci tuturor celor care isi doresc delicatese proaspat fermentate, fara conservanti!
Si care este „multifunctionalitatea” aparatului?
De asemenea, putem pregati legume, fructe si bea versiuni ale acestora cu el! Aici trebuie mentionat si felul de mancare national al coreenilor, kimchi (se stie ca aproape a fost declarat cel mai eficient antidot impotriva gripei aviare in 2005).
Kimchi este un exemplu excelent al unei traditii de consum de alimente fermentate care dateaza de mii de ani. Kimchi-ul este un fel de mancare format din ridichi, varza si alte legume: are un continut scazut de calorii si bogat in fibre (este o alegere excelenta pentru cei care fac dieta din cauza acestor criterii), si poate fi numit si un fel de „super-aliment” deoarece este plin de vitamine precum A, B si C. si cu bacterii care au un efect benefic asupra florei intestinale.
|
Prin aceasta, putem deja evidentia o alta mare caracteristica a fermentatiei: un fel de conservare in care nu se folosesc aditivi nocivi si, deoarece alimentele nu sunt expuse la o caldura prea mare sau prea scazuta, vitaminele si enzimele valoroase nu dispar!
Si vorbind despre regenerarea florei intestinale: este foarte important pentru cei care au alergii alimentare sau candidoza sa introduca in organism o multime de alimente fermentate. Daca cineva consuma lactate, alege kefir si iaurt din produsele lactate traditionale - pe care le poti prepara cu usurinta cu aparatul de fermentare Vegital!
Bacteriile care au un efect benefic asupra florei intestinale sunt prezente si in legumele fermentate.
Printre beneficiile alimentelor fermentate se numara ajustarea echilibrului acido-bazic al organismului. In timpul acestui „buffering”, bacteriile daunatoare nu pot coloniza, ceea ce poate fi o veste buna pentru cei care sufera de candida.
Daca vrei sa vezi fermentatorul in actiune, da click pe poza!
Pe canalul nostru YouTube, puteti vedea cum se prepara kimchi, natto, chefir de caju si iaurt de orez intr-un fermentator.
Accesorii incluse:
- Instructiunile de utilizare
- Recipient din otel inoxidabil cu capac din plastic
- 4 pahare ceramice cu capace din plastic
- 2 tavi de fermentare
Caracteristici tehnice:
Capacitate | 1,2 l |
Tensiune | 230 V |
Frecventa | 50 Hz |
Putere | 2-40 W |
Greutate | 3,4 kg |
Dimensiuni | 250x250x200 |