Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Tamaia – rasina cu puternici radacini in cultura noastra

Tamaia – rasina cu puternici radacini in cultura noastra

Orice roman stie de tamaie, un produs cu extrem de multe semnificatii in cultura tarii noastre, care a dat nastere uneia dintre cele mai intalnite expresii : " Fuge ca dracul de tamaie". Desi tamaia nu ne apartine, fiind adusa din Asia, nordul Africii sau Orientul Mijlociu, aceasta a ajuns sa fie folosita pe scara larga tocmai datorita numeroaselor sale beneficii asupra sanatatii. La asta se adauga si mirosul puternic, foarte placut, care o transforma intr-o substanta aproape magica.


Ce este, de fapt, aceasta tamaie?


Este rasina unui arbore numit boswellia, folosita in medicina alternativa de mai bine de 5000 de ani.  La nivel global este cunoscuta sub mai multe denumiri, precum " tamaie indiana" , " Olibanum " sau simplu tamaie, insa peste tot este aceeasi substanta si are aceleasi efecte.

In istorie era folosita impotriva bolilor care macinau pe atunci omenirea, cum ar fi ciuma, lepra sau diverse inflamatii. Astazi, cercetatorii au descoperit ca are efecte incredibile impotriva cancerului si a numeroase alte boli.


Cum se administreaza tamaia si impotriva a ce boli lupta?

In general se administreaza sub forma de capsule, de doua ori pe zi. Capsulele pot fi achizitionate din magazinele naturiste sau chiar din farmacii si contin rasina, pulbere. Este bine ca in capsule sa fie extract de boswellia minim 35%, in asa fel incat rezultatele sa fie cat mai vizibile.

Numarul bolilor cu care lupta extractul de tamaie boswellia este unul foarte mare. Cea mai puternica dintre aceste boli este cancerul, impotriva caruia tamaia isi exercita capacitatea anti-tumorala. Spre deosebire de alte solutii, tamaia ataca doar celulele canceroase.

De asemenea, tamaia face minuni impotriva reumatismului, impotriva bronsitei cronice sau impotriva efizemului pulmonar.

Pe lista problemelor medicale care pot fi rezolvate cu ajutorul tamaii se numara depresia, probleme legate de functionarea corecta a creierului, astmul, diabetul, problemele de inima sau problemele de rinichi. Conform statisticilor, cei care consuma cu o frecventa mare extract de tamaie au o imunitate crescuta, fiind mult mai feriti de infectii.


Intrebari si raspunsuri despre extractul de tamaie:

 1. Cat timp trebuie sa fie consumat? De regula, o cura poate sa tina intre 21 si 90 de zile, dupa care este bine sa se ia minim 15 zile de pauza. In cazul in care este consumat pentru boli acute, cura nu ar trebui sa depaseasca 30 de zile. Pentru afectiunile cronicizate, in schimb, este bine sa se faca 90 de zile de tratament.


  2. Cata lamaie trebuie sa fie folosita zilnic?  Extractul standardizat de tamaie trebuie sa fie ingerat in cantitati de 400-800 de miligrame in fiecare zi. Medicii recomanda amestecul de extract de tamaie cu pulbere simpla obtinuta din aceeasi rasina, in conditiile in care pulberea contine toate principiile active iar extractul este foarte puternic.  3. Exista limite de varsta pentru folosirea extractului de tamaie?  In principiu, nu. Extractul poate sa fie folosit de catre oricine, pana la adanci batraneti. Nu exista studii referitoare la efectul pe care il are asupra copiilor sub 6 ani, asadar, este bine sa fie evitata administrarea catre aceasta categorie de varsta.


  4. Este bine sa fie folosita tamaia folosita in lacasele de cult? Cu siguranta, fiecare dintre noi stie ca in lacasele de cult este folosita tamaie. De fapt, substanta folosita de preoti nu este tamaie pura, fiind rasina de boswellia amestecata cu tot felul de substante aromatice. Nu este, asadar, recomandata ingerarea deoarece poate sa fie chiar daunatoare pentru sanatate. Extrasul de tamaie pur trebuie sa fie achizitionat doar din magazinele specializate.


  Exista situatii in care este interzisa folosirea extractului de tamaie?


  Exista doar o anumita categorie de oameni care pot sa aiba probleme dupa ce consuma acest extract, iar acestia sunt cei care sunt alergici.

  Alergia se manifesta printr-o serie de simptome cum ar fi voma, mancarimea sau petele rosii aparute pe piele. De asemenea, dificultatile in respiratie pot fi frecvente la toti cei care au alergie la tamaie.

  In rest, produsul este recomandat tuturor celor care isi doresc sa aiba o viata mai sanatoasa sau sa se vindece de anumite conditii medicale.


  Autor: Adrian Cadar

Produse recomandate pe baza de tamaie:

Arrow up icon