Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Extractul de tamaie – Boswellia. Ce trebuie sa știi despre el?

Extractul de tamaie – Boswellia. Ce trebuie sa știi despre el?

Natura ne ofera o multime de optiuni pentru a ne mentine sanatosi. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa intindem mana si sa luam din numeroasele bogatii prezente din belsug peste tot pe planeta.
Cu siguranta toata lumea stie de tamaie, un produs folosit adesea in biserici datorita aromei sale deosebite. Putini sunt cei care stiu ca tamaia este un supliment extrem de sanatos pentru rganismul uman, care ajuta la mentinerea sanatatii articulare, musculare sau a ligamentelor si tendoanelor.
Extractul de tamaie poate sa fie consumat sub forma de comprimate si daca este introdus in alimentatia zilnica poate aduce o multime de avantaje.


Ce este, de fapt, acest extract de tamaie?


Tamaia este o rasina care creste pe un arbore in Asia de Sud Est. Folosita de mai bine de 4000 de ani in medicina traditionala, reuseste sa vindece sau sa amelioreze o multime de boli.
Extractul de tamaie este un produs care se obtine prin deshidratarea si concentrarea tincturii obtinute din aceasta rasina. Practic, este o tamaie foarte concentrata ce poate sa fie gasita in farmacii sau in magazinele naturiste sub forma de capsule.
Numele de boswellia vine de la continutul bogat in acid boswellic, o substanta care are efecte incredibile, luptand impotriva tumorilor sau inflamatiilor.


Cum poate sa fie folosit acest extract?


In general, este bine sa fie folosit ca supliment alimentar, care sa fie administrat zilnic sub forma de capsule.
Atunci cand cumperi acest extract este bine sa citesti cu atentie eticheta produsului, care trebuie sa contina minim 37% acid boswellic. In caz contrar, eficienta s-ar putea sa nu fie atat de mare precum ti-ai dori sa fie.
Exista si variante in care tamaia poate sa fie folosita sub forma de pulbere sau sub forma de ulei volatil, insa daca iti doresti o concentratie cat mai mare de substante sanatoase, extractul este cea mai buna solutie.



Care sunt afectiunile impotriva carora lupta extractul de tamaie?



  1. Cancerul. Este boala secolului si cu siguranta, foarte multi oameni cauta solutii impotriva lui. Acidul boswellic ajuta foarte mult impotriva acestei boli, fiind un agent activ impotriva tumorilor. Acesta ataca celulele canceroase si nu distruge celulele sanatoase, asa cum o fac citostaticele de sinteza. Este unul dintre putinele suplimente care pot sa actioneze impotriva oricarui tip de cancer: cel la san, la stomac, la colon, pancreas, hepatic, creier, esofag, plaman, etc. Este adevarat ca folosirea acestui extract nu este eficienta fara radioterapie, insa poate fi un ajutor de nadejde.

    2. Reumatism. Bolile articulare sunt specialitatea extractului de tamaie. Daca se consuma frecvent, durerile de articulatii, inflamatiile si artrita reumatoida devin doar neplacute amintiri.

    3. Probleme cu plamanii. Astmul, bronsita cronica si emfizemul pulmonar pot fi si ele indepartate cu ajutorul unei cure cu extract de tamaie. In astm, spre exemplu, rezultatele obtinute sunt de-a dreptul spectaculoase. Peste 70% dintre pacientii care au ales sa foloseasca acest produs au fost incantati de faptul ca le-a disparut dificultatea in respiratie, precum si accesle de sufocare.

    4. Pierderile de memorie. Conform cercetarilor,  extractul de tamaie are efecte spectaculoase si impotriva pierderii de memorie. Nu doar ca elimina riscul pierderilor, insa poate sa imbunatateasca memoria pe termen scurt, sa creasca in mod considerabil capacitatea de orientarea in spatiu si sa creasca numarul de conexiuni neuronale. Pacientii cu scleroza multipla sau cei care au sufferit de accidente vasculare ischemice se pot bucura din plin de avantajele acestui supliment.

    5. Depresia. Foarte multi oameni din societatea moderna se confrunta cu anxietate si depresie. Conform studiilor, tonusul psihic poate sa fie imbunatatit cu o singura doza de extract de tamaie. Daca se administreaza in cure de cateva saptamani, rezultatele sunt deosebite: stabilitate psihica, eliminarea senzatiei de teama si eliminarea atacurilor de panica.

    Acelasi extract de tamaie poate sa aiba efecte miraculoase si impotriva altor probleme medicale. Acesta lupta impotriva bolilor de inima, ajuta rinichii  sa functioneze corect si este un puternic antibiotic. Practic, acidul boswellic din tamaie lupta impotriva unor bacterii care pot prouce infectii la nivelul aparatului respirator.

    Exista și contraindicatii pentru extractul de tamaie?


    Aproape oricine poate sa consume cu încredere tamaie sau extract de tamaie. Singura situație în care trebuie sa se evite este atunci cand apare alergie la acest produs. Alergia se manifesta prin pete rosii pe piele, stari de voma, dificultati in respiratie sau dureri foarte mari de cap.

    Autor: Madalina Todut
Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda