Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Reteta de panna cotta vegana

Panna cotta este un desert italian minunat si versatil in orice perioada a anului. Poate fi simplu sau mai bogat, cu diferite arome si fructe si, nu in ultimul rand, poate fi vegan.

In plus, modul sau de preparare este extrem de facil si necesita doar cateva ingrediente.

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara 4 portii de panna cotta vegana:

·         400ml lapte de cocos;

·         3 linguri de sirop de artar;

·         1/3 lingurita de pudra de vanilie Bourbon;

·         7g pudra bio Agar Agar. Agar agar este o gelatina vegetala de 7 ori mai puternica decat gelatina traditionala (animala).

 

Pentru gemul de zmeura cu seminte de chia:

·         200g zmeura congelata;

·         1 lingura sirop de artar;

·         1 lingura suc de lamaie;

·         1 lingura seminte de chia.

Recomandam gemul de zmeura cu seminte de chia, deoarece semintele de chia pot absorbi multa umiditate, astfel ca gemul se poate transforma intr-un fel de jeleu.

Modalitate de preparare:

Incalzeste laptele de cocos, siropul de artar, vanilia si gelatina Agar agar intr-o cratita, amestecand ingredientele cu un tel pana in momentul in care Agar agar se dizolva in totalitate. Lasa cratita pe foc pana cand continutul ajunge la punctul de fierbere, amestecand usor in mod continuu. Mai lasa sa fiarba timp de un minut, dupa care poti indeparta cratita de pe sursa de caldura.

Imparte continutul cratitei in 4 castroane din sticla (sau in forme de budinca, daca ai), urmand sa le pui la frigider timp de cel putin 2 ore.

Incalzeste zmeura inghetata intr-o cratita la foc mic. De indata ce zmeura isi elibereaza sucul, adauga siropul de artar, sucul de lamaie si semintele de chia. Apoi, amesteca totul bine, zdrobind zmeura pana cand se transforma intr-un piure cat mai fin. Dupa ce continutul fierbe pret de 10 minute la foc mediu, poti scoate cratita de pe foc, lasand-o la racit.

La final, intoarce panna cotta pe cate o farfurie (panna cotta trebuie sa fie intarita suficient) daca ai folosit forme de budinca. In caz contrar, serveste-o in castroanele de sticla. Orneaza fiecare panna cotta cu gemul de zmeura cu chia. Daca iti mai ramane gem, il poti pastra la frigider timp de aproximativ o saptamana. Il poti consuma fie tot cu panna cotta, fie cu un alt desert sau chiar pe o felie de paine.

Acum, panna cotta vegana este gata de servit si de savurat! Pofta buna!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda