Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Reteta de gogosi vegane cu ciocolata bio, la cuptor

Gogosile vegane, fara gluten, preparate cu ingrediente organice sanatoase si acoperite cu o glazura dulce de agave si ciocolata sunt un deliciu minunat! Coapte in cuptor in loc sa fie prajite si cu un numar mic de calorii, gogosile noastre sunt alternativa perfecta pentru a-ti satisface pofta de dulce!

Ingrediente necesare:

·         400g naut bio Biona (si 60 ml de aquafaba, acesta fiind lichidul din conserva de naut);

·         120 ml lapte de migdale neindulcit (incalzit pe aragaz sau in cuptorul cu microunde);

·         60g ulei de cocos virgin bio Biona topit;

·         65g zahar din palmier de cocos Biona;

·         60ml sirop de artar cu agave eco Biona;

·         1 lingurita de extract de vanilie;

·         ¼ lingurita de sare de mare;

·         80g piure de mere eco Biona;

·         2 lingurite de praf de copt;

·         ½ lingurita de bicarbonat de sodiu;

·         70g + 1 lingura de pudra de cacao neindulcita;

·         140g faina de migdale;

·         180g + 2 linguri de faina fara gluten.

Pentru glazura:

·         45g ulei de cocos virgin bio Biona topit;

·         15ml sirop de artar cu agave eco Biona;

·         28g pudra de cacao neindulcita;

·         un strop de sare de mare;

·         ¼ lingurita de extract de vanilie;

·         60g ciocolata neagra topita.

Mod de preparare:

Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius (170 de grade daca ai cuptor cu ventilatie). Apoi, unge cu ulei doua tavi de copt gogosi sau o tava pentru briose standard, in functie de ce ai in casa sau ce iti este la indemana.

Urmeaza sa amesteci lichidul de aquafaba, intr-un castron mic, folosind un mixer la o putere mai mare, timp de circa 1-2 minute. Lichidul de aquafaba va trebui amestecat pana cand va forma la suprafata niste varfuri moi.

Urmatorul pas consta in turnarea uleiului de cocos topit intr-un castron mare. Imediat, adauga zaharul din palmier de cocos, siropul de artar, extractul de vanilie si sarea de mare, amestecandu-le cu un mixer timp de aproximativ 45 de secunde. Acum, combina amestecul obtinut cu piureul de mere si cu laptele de migdale incalzit.

Adauga in acest castron praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, faina de migdale si faina fara gluten, amestecand totul bine.

In cele din urma, toarna in acest mare castron aquafaba pe care ai batut-o cu mixerul la inceput si amesteca usor, pana cand se obtine un aluat omogen. In cazul in care aluatul obtinut este prea subtire, poti adauga o lingura de faina de migdale sau de faina fara gluten. Daca tot nu s-a ingrosat aluatul, mai adauga o lingura de faina. Retine ca aluatul trebuie sa fie destul de gros.

Dupa ce ai obtinut aluatul in consistenta de care ai nevoie, toarna-l in formele de gogosi, umplandu-le cat se poate de mult. In cazul in care folosesti o tava de briose, umple formele doar putin mai mult de ½. Cantitatea de aluat ar trebui sa fie indeajuns incat sa umple 11 sau 12 forme de gogosi / briose.

Este timpul sa pui tava in cuptorul preincalzit si sa lasi gogosile sa se coaca pret de 18-20 de minute. Dupa trecerea acestui timp, introduce o scobitoare in centrul unei gogosi pentru a verifica daca intr-adevar s-a copt cum trebuie. Daca scobitoarea iese curata, iar partea de sus a gogosii pare uscata si pufoasa, inseamna ca preparatul este gata de scos din cuptor.

Iti recomandam sa prepari glazura cat timp gogosile se coc in cuptor. Pentru asta, ia un castron mic, in care sa torni uleiul de cocos topit, siropul de artar, pudra de cacao, sarea si extractul de vanilie. Foloseste mixerul pentru a amesteca toate ingredientele cat mai bine, obtinand in cele din urma o glazura usor groasa. In cazul in care este prea groasa, poti sa mai adaugi putin sirop de artar sau ulei de cocos. Daca, din contra, este prea subtire, mai adauga niste pudra de cacao.

Dupa ce ai scos gogosile din cuptor, lasa-le sa se raceasca pret de 1-2 minute. Apoi, scoate-le din tava si mai lasa-le sa se raceasca pentru inca 5 minute.

Urmeaza ultimul pas, acela de a inmuia gogosile in glazura si de a le stropi cu ciocolata intr-un model zig-zag.

Acum, gogosile cu ciocolata bio sunt gata de mancat si de savurat! Pofta buna!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda