Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Migrene: 8 remedii nemedicamentoase

 

Migrena este cea mai frecventa cauza a durerilor de cap, care afecteaza atat adultii, cat si adolescentii si copiii. In timpul manifestarii migrenelor au loc anumite modificari vasculare si neuronale, insa aceasta afectiune este favorizata si de alte categorii de factori (genetici, factori externi care genereaza stres, sindromul premenstrual la femei etc).

De cele mai multe ori, atunci cand ne doare capul, apelam la diverse pastile cu efect antianalgezic, insa acest obicei poate produce, in timp, o intoleranta la aceasta categorie de tratament. Prin urmare, cel mai indicat este ca in cazul migrenelor sa incercam mai intai remediile nemedicamentoase. Cele mai eficiente dintre ele se regasesc in lista de mai jos:



Masajul

Masarea tamplelor ajuta la eliminarea tensiunii acumulate la nivelul organismului. Avand in vedere ca stresul este unul dintre factorii principali care cauzeaza migrenele, eliberarea sa va ameliora simptomele acestei afectiuni. Practicat constant, masajul tamplelor ajuta la scaderea frecventei si intensitatii puseurilor dureroase pe care pacientul le resimte.

Cafeina

Desi cafeaua in exces nu este recomandata, substanta de baza din care aceasta este conceputa - respectiv cafeina - este un bun adjuvant in tratarea migrenelor. Important este sa alegem o cafea de calitate, care pastreaza nealterate proprietatile cafeinei.

Ciocolata

Printre cauzele durerilor de cap se numara si scaderea indicelui glicemic din organism. Ca remediu rapid, ciocolata ajuta la reglarea acestei valori. Astfel, daca suferi frecvent de migrene, tine la indemana o tableta de ciocolata sau o cutie de bomboane de ciocolata.

Omega 3

Omega 3 face parte din categoria acelor grasimi sanatoase care pot preveni inflamatiile responsabile de aparitia migrenelor. Asadar, orice pacient care sufera de migrene in mod constant ar trebui sa introduca in alimentatia sa carnea de peste (in special cea de somon), dar si semintele de in. Medicii recomanda ca aportul zilnic necesar de Omega 3 sa fie asigurat prin dieta si mai putin prin suplimentele medicamentoase.

Menta

Ceaiul de menta poate face minuni atunci cand simti o durere puternica de cap. Aromaterapia este si ea benefica in acest sens, intrucat inhalarea mirosului de menta calmeaza durerile.

Apa

Hidratarea este importanta pentru prevenirea unei serii de boli si de afectiuni. De fapt, deshidratarea este responsabila si de declansarea durerilor de cap. Prin urmare, simptomele migrenelor pot fi ameliorate prin consumarea a minimum 2 litri de apa pe zi. Ca tratament rapid, pot fi baute 2-3 pahare de apa pentru indepartarea durerii de cap.

Sportul

Exercitiile fizice periodice functioneaza ca un adevarat remediu impotriva deranjantelor migrene. Exista chiar si studii potrivit carora sportul este la fel de eficient in ameliorarea durerilor de cap precum sunt si medicamentele. Mersul pe jos, jogging-ul, meditatia si orice alta forma de detensionarea a corpului si a mintii pot fi trecute pe lista tramentelor care tin departe migrenele.

Compresele cu apa calda

 

Un remediu la indemana pentru a scapa de durerea de cap consta in aplicarea unor comprese cu apa calda. Caldura va favoriza dilatarea vaselor de sange, in timp ce va stimula circulatia sangvina.

 
Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda