Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Mic dejun vegetarian - Top 5 idei

Sunt persoane care nu pot sari peste micul dejun, un obicei de altfel foarte sanatos. Masa de dimineata este cea mai importanta si se recomanda inclusiv in cazul celor care doresc sa dea cateva kilograme jos. Un mic-dejun consistent reduce senzatia de foame pe tot parcursul zilei.

Astfel, daca si tu vrei sa acorzi tot mai multa atentie mesei de dimineata, fie ca esti vegetarian sau ovo-lacto-vegetarian, nu trebuie sa iti faci griji in privinta optiunilor disponibile sau a timpului de preparare.

In acest articol iti dezvaluim 5 idei simple pentru un mic dejun savuros si rapid de preparat pentru dieta vegetariana. 

Ce mic dejun vegetarian sa pregatesc?

Multi adepti ai dietei vegetariene aleg sa elimine carnea, dar pastreaza in meniu laptele si ouale. Indiferent de situatie, stim foarte bine ca traim in era vitezei si ne dorim sa preparam ceva rapid. Acest lucru este cu putinta si noi te incurajam sa acorzi prioritate micului dejun savurat pe indelete la masa, nu in drum spre job, nu in fata laptopului sau in picioare.

1. Un bol cu oua posate, rucola si quinoa 

Pune in castron frunzele de rucola, taie pe jumatate niste rosii cherry, adauga cateva masline si presara quinoa. Apoi ofera-i salatei tale doua oua posate si mai completeaza cu: felii de avocado, branza de capra, frunze de spanac, seminte de susan si bucati de paine prajita. La final asezoneaza cu lamaie, ulei de masline si nu in ultimul rand, sare. Te vei bucura de senzatia de satietate pana la ora pranzului.

Nota: Ouale posate sunt cele pe care le prepari in apa. Astfel, intr-o oala potrivita ca dimensiune pune apa la fiert. In momentul in care incepe sa dea in clocot, sparge oul si lasa-l sa cada in apa fierbinte. Dupa 3-4 minute scoate-l cu grija si pune-l pe o farfurie peste care ai asezat un servetel, pentru ca apa sa fie absorbita.

2. Burrito vegetarian

Ai nevoie de o lipie (tortilla) si de ingredientele tale preferate pentru a realiza compozitia de legume. Astfel, poti pune inauntru dovlecel si rosii cherry taiate, orez fiert sau fasole rosie fiarta, ardei gras taiat feliute, porumb dulce, cubulete de branza tofu, pasta de avocado. Tot ce ai de facut este sa infasori compozitia in lipie, vei rula si apoi vei impaturi unul dintre capete. La final vei pune burrito-ul vegetarian in cuptor pentru 10 - 15 minute pentru a se rumeni usor. Gata, pofta buna!

3. Un sandvis pentru persoanele mereu pe fuga

Alege pentru sandvis o chifla integrala (cu seminte sau fara), pe care o vei taia pe jumatate. La mijloc vei pune rondele de mozzarella, felii rotunde de rosii cherry, frunze mixte de salata rupte bucatele, mieji de nuca taiati marunt, masline taiate. Vei presara ulei de masline si putina miere. 

4. Pizza vegetariana la tigaie 

In diminetile de weekend rasfata-te la micul dejun cu o pizza nemaipomenita. Pentru blat vei amesteca intr-un bol 3 linguri de smantana, 9-10 linguri de faina, 2-3 oua, sare. Compozitia o vei turna intr-o tigaie usor incinsa (in care ai intins putin ulei). Pune pe deasupra ingredientele dorite de tine, parmezan, mozarella, rosii, masline sau poti incerca o alta versiune, cu pasta de avocado si un ou posat. De fiecare data ai posibilitatea sa diversifici reteta. Cand vezi ca blatul s-a rumenit pe margini, inchide focul.

5. Bol cu smoothie

Intr-un blender toarna iaurt grecesc, o banana, mango/capsuni/kiwi/ananas, o lingurita de fulgi de cocos, o lingurita de seminte de chia. Nu iti ramane decat sa mixezi compozitia si sa savurezi gustul delicios. Te poti juca cu ingredientele in functie de preferintele personale si de ceea ce ai la indemana. Serveste deliciosul smoothie intr-un bol sau un pahar tip borcan.

Tu ce retete vegetariene pentru micul dejun recomanzi?

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda