Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Igiena orala fara chimicale



Este un adevar universal recunoscut de toti expertii in sanatate si frumusete ca cel mai bun mod de a ramane tanar si atractiv este de a avea un zambet stralucitor. Da, serurile si cremele de fata te vor ajuta intr-o anumita masura sa pari mai tanar, dar unul dintre cele mai puternice semne ale varstei este conditia zambetului tau.

Ingalbenirea dintilor, bolile gingivale si acumularea de placa si tartru, precum si respiratia urat mirositoare, te pot imbatrani prematur. Cati dintre noi, totusi, suntem atenti la produsele pe care le folosim pentru igiena orala?

O modalitate simpla de a-ti imbunatati rutina de ingrijire orala este de a lua in considerare utilizarea unei paste de dinti fara chimicale, unei periute de dinti naturale si altor produse complementare, care sa aiba in componenta ingrediente care stimuleaza sanatatea si frumusetea.

Probabil ca ai inceput deja sa folosesti produse naturale pentru tine si casa ta, cum ar fi produse de curatare non-toxice, legume si carne organice si produse de infrumusetare fara substante chimice daunatoare. Dar poate ca inca nu ai facut acelasi lucru pentru zambetul tau.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre o ingrijire a danturii cat mai naturala:

Produsele dentare naturale contin ingrediente organice.

Produsele dentare naturale au in componenta ingrediente organice care ajuta la mentinerea dintilor curati si gingiilor sanatoase. Printre aceste ingrediente intalnim aloe vera, galbenele si arnica - cunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare, lamaie – ideala pentru reimprospatare, ulei de arbore de ceai – cu proprietati antiseptice, sare de mare – benefica pentru curatare, menta, argila alba si verde – cu efect de revitalizare si calmare, capsuni si zmeura – acestea oferind o aroma extrem de placuta.

Pastele de dinti naturale chiar functioneaza!

In esenta, treaba pe care o fac este sa indeparteze placa bacteriana, sa neutralizeze acidul, sa dizolve petele dentare, sa reimprospateze respiratia si sa mentina o flora orala sanatoasa. Pe scurt, realizeaza toate sarcinile pe care produsele stomatologice traditionale obisnuiesc sa le faca. Insa fara sa iti introduca in organism substante chimice.

 

Folosind produse naturale pentru ingrijirea danturii, eviti sa intri in contact cu diferite substante chimice care ar putea fi daunatoare.

Ca si in cazul produselor naturale de ingrijire a pielii, produsele dentare naturale nu includ unele sau toate dintre urmatoarele ingrediente: parabeni, ftalati, produse petrochimice, agenti tensioactivi artificiali, abrazivi sau coloranti duri.

Deoarece nu contin substante potential daunatoare, ci doar ingrediente naturale, pastele de dinti si apele de gura naturale sunt mai bune atat pentru consumator, cat si pentru mediul inconjurator (utilizarea produselor dentare organice reduc poluantii din natura.

Multe paste de dinti naturale nu contin fluor.

Poate cel mai important subiect de atins in acest articol este fluorul. Pastele de dinti naturale, in general, nu includ fluor. Efectele fluorului asupra sanatatii dentare, asupra sanatatii generale si asupra mediului sunt inca sub semnul intrebarii.

De exemplu, unii oameni de stiinta sustin ca fluorul este un contaminant care nu are niciun beneficiu dovedit pentru sanatate si, de fapt, poate exacerba unele afectiuni.

Fluorul cu siguranta nu este recomandat copiilor. Din fericire, exista o sumedenie de paste de dinti naturale fara fluor care nu au niciun risc pentru sanatatea micutilor. Un exemplu bun ar fi Pasta de Dinti Naturala pentru Copii cu Portocale si Clementine Nordics. Este un produs vegan, fara fluor sau conservanti, cu o formula special conceputa pentru copii incepand cu varsta de 6 luni. Cu o aroma placuta de portocale si clementine, aceasta pasta de dinti de la Nordics curata dintii in profunzime si ofera protectie gingiilor.

Pasta de dinti naturala poate trata ulcerele bucale.

Daca suferi de ulcere bucale persistente, ar fi o idee buna sa schimbi pasta de dinti traditionala cu una naturala, care sa aiba in componenta aloe vera sau arnica. Aceste ingrediente sunt recunoscute pentru faptul ca au proprietati naturale de vindecare si calmare a ulcerelor dureroase ale gurii. In plus, aloe vera si arnica s-au dovedit a fi benefice in tratarea sangerarii gingiilor.


Pasta de dinti naturala functioneaza pentru albirea dintilor.

Cu totii ne dorim un zambet stalucitor si atragator. Vestea buna este ca nu trebuie sa iti expui dintii la diferite substante chimice puternice pentru a obtine acest lucru. Exista paste de dinti naturale foarte eficiente in albirea dintilor, cum ar fi Pasta de dinti pentru Albire Intensa cu Carbon Activ Deep White de la Biobaza.


In cele din urma, nu uita ca nu doar pasta de dinti este importanta, ci si apa de gura si periuta de dinti. Pentru a avea parte de o igiena orala fara chimicale, iti sugeram sa schimbi periuta obisnuita cu una eco realizata din materiale naturale si sa folosesti o apa de gura care sa contina doar ingrediente sanatoase (de exemplu, Apa de Gura cu Menta produsa de Nordics).

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda