Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Cum pregatim coletele la Obio.ro?

Modul in care sunt pregatite coletele pentru expediere are impact atat asupra calitatii serviciilor oferite clientilor de un magazin online, dar si asupra mediului inconjurator prin materialele folosite la pregatirea coletelor.

Noi la Obio.ro am testat de-a lungul timpului diverse metode si materiale, imbunatatindu-ne permanent si cautand cele mai ecologice materiale sau tehnicile cu cel mai mic impact asupra mediului.

Parcursul unei comenzi de la noi la dvs. este in mare acesta:

1. Dvs. trimiteti comanda
2. Noi printam comanda si o dam la picking
3. Colegii de la picking cu ajutorul unor carucioare sau cosuri de mana pentru comenzile mici, aduna produsele de pe rafturile din depozitul nostru
4. Colegii de la ambalare colete preiau produsele de la colegii de la picking si pun toate produsele intr-o cutie sau mai multe cutii, in functie de comanda, folosind pentru aranjarea si protejarea produselor diverse materiale, despre care vorbim mai jos putin
5. Firmele de curierat preiau coletele pregatite de la noi
6. Dvs. primiti coletul prin curierul ales de dvs.

Si acum sa dezvoltam putin punctul nr. 4, unde produsele comandate sunt pregatite si puse in cutii pentru a fi expediate.

Produsele ambalate in folie de plastic, pungi, hartie, sau flacoane de plastic nu necesita o protectie deosebita, deoarece sunt destul de rezistente pentru a nu se deteriora pe transport.

Produsele ambalate in sticla, insa, necesita o atentie deosebita, deoarece se sparg foarte usor la curieri daca nu sunt bine protejate. Dupa ce am testat mai multe metode, am realizat ca pentru sticle si borcane cea mai buna protectie este data de folia de plastic cu bule mari, iar in cazul sticlelor mici, de folia de plastic alba de 3mm, vedeti pozele de aici:

ambalare obio

Aceste folii sunt din LDPE / LLDPE si sunt 100% reciclabile. Din pacate cartonul simplu sau alte materiale biodegradabile nu fac fata la protejarea borcanelor si sticlelor, deocamdata aceste folii sunt cea mai buna solutie.

Borcanele / sticlele sunt bine invelite in folie, vedeti mai jos 2 borcane destul de mari, de Ulei de cocos Obio la 1400g:

 

Dupa securizarea produselor din sticla sau a altor produse daca este cazul, acestea se introduc in cutii de carton de diverse dimensiuni si grosimi, in functie de produse.

 

Golul din cutie trebuie umplut pentru ca produsele sa fie bine fixate, sa nu aibe joc pe durata transportului. Si aici am mers pe cea mai ecologica solutie posibila, si anume carton tocat. O parte din deseurile de carton pe care noi le generam sunt tocate cu ajutorul unui utilaj special, si sunt folosite pentru a umple golurile din colete. In acest fel putem aplica cu succes principiul "a reutiliza este infinit mai ecologic decat a recicla". Deseul de carton este astfel reutilizat la umplerea coletelor, o solutie mult mai ecologica decat pernutele din plastic umplute cu aer, reducand astfel consumul de plastic in pregatirea coletelor:

Dupa umplerea golului, coletul este securizat cu banda scotch si e gata de plecare spre dvs. :)

 

 

Concluzionand, pe scurt, folosim in pregatirea coletelor:

-cutii de carton

-carton tocat pentru umplerea golului

-folie cu bule mari sau folie alba pentru protejarea sticlei

-folie strech simpla

-banda scotch

-ziare, reviste pentru umplerea golului in coletele de mici dimensiuni, fiind o solutie ecologica, nepoluanta, reducand consumul de plastic


Daca aveti intrebari suplimentare sau doriti alte informatii cu privire la subiect, va rugam sa ne contactati, va raspundem cu placere.

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda