Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Ce trebuie sa stii despre suplimentele lipozomale?

Poate ca ai auzit de suplimentele lipozomale. Cel mai frecvent vitamina C, magneziul, vitamina D, curcumina si glutationul sunt disponibile sub aceasta forma. Lipozomii sunt o metoda excelenta de livrare a nutrientilor.

Cuprins:

Ce trebuie sa stii despre suplimentele lipozomale?

Avantajele suplimentelor lipozomale

Vitamina C Lipozomala

Magneziu Lipozomal

Ce trebuie sa stii despre suplimentele lipozomale?

Cuvantul lipozom provine din cuvintele grecesti “lipo” si “soma”, “lipo” insemnand grasime, iar “soma” traducandu-se prin corp. Lipozomii sunt “saci” sferici ce constau intr-un inel dublu de molecule de acizi grasi – molecule de fosfatidilcolina. “Sacul” sferic lipozomal poate fi utilizat pentru a inchide si livra orice exista in componenta sa direct in celule si alte tesuturi ale corpului.

Acest transport este facilitat de membrana celulara care, fiind compusa din fosfolipide precum lipozomul, se amesteca cu usurinta cu fosfatidilcolina lipozomului, incorporandu-se in celula printr-un proces de fuziune si “amestecare”, permitand includerea usoara a substantei active inchise a lipozomului in celula unde poate oferi diferite beneficii.

De fapt, organismul nostru produce in mod natural lipozomi in jurul nutrientilor ingerati folosind fosfatidilcolina. Acest proces este insa destul de indelungat, in timp ce furnizarea de suplimente lipozomale (lipozomi cu nutrienti) accelereaza foarte mult procesul de absorbtie a nutrientului. Suplimentele lipozomale nu necesita insotire sau excludere a alimentelor, deoarece absorbtia prin lipozomi evita procesele digestive.

Fosfatidilcolina (fosfolipida atasata la o particula de colina) este o componenta majora a membranelor biologice si, prin urmare, este naturala in organism, unde are o gama larga de roluri, inclusiv in productia de acetilcolina.

Fosfolipidele, care se gasesc in tot corpul, in membranele celulelor, sunt atat de naturale, incat organismul le recunoaste ca fiind compatibile cu corpul si nu le trateaza ca fiind toxice sau straine, asadar nu lanseaza un atac imun asupra lipozomului.

Avantajele suplimentelor lipozomale

Sistemul de livrare a nutrientilor sub foma de suplimente lipozomale are cateva avantaje majore. Atat ingredientele active solubile in apa, cat si cele liposolubile pot fi incapsulate cu lipozomi si livrate catre celule. Membranele fosfolipidice protejeaza substanta inchisa de degradare, ajutand-o sa se “piarda” in tractul gastro-intestinal. Acest lucru inseamna ca administrarea suplimentelor lipozomale poate aduce beneficii in special persoanelor cu probleme digestive, care nu pot absorbi cu usurinta substantele nutritive. Orice efecte secundare gastrointestinale pot fi, de asemenea, evitate.

Si, dupa cum am mentionat deja, lipidele naturale sunt compatibile cu tesutul uman, asadar nu sunt considerate toxice sau straine de catre organism. Administrarea suplimentelor lipozomale permite practic livrarea directa si eficienta a nutrientilor catre celule.

Pentru unii nutrienti, produsele obisnuite, traditionale, non-lipozomale, au in general o absorbtie si biodisponibilitate reduse – acest fapt este bine documentat clinic. Stiinta lipozomilor permite o absorbtie imbunatatita a nutrientilor si o biodisponibilitate mai mare si, la fel ca alte produse lipozomale, suplimentele lipozomale permit aceasta biodisponibilitate sporita. Administrarea lipozomala este deosebit de utila pentru nutrienti precum vitamina C si magneziu.

Vitamina C Lipozomala

Vitamina C este un nutrient solubil in apa, care joaca un rol vital in sinteza colagenului, metabolismul energetic si sistemul imunitar. Ca antioxidant, combate stresul celular. Datorita solubilitatii sale in apa, excesul de vitamina (>1000 mg) poate fi excretat relativ usor.

O astfel de “supradoza” de vitamina C apare deoarece absorbtia intestinala este un proces foarte controlat. Acest lucru se datoreaza faptului ca transportatorii de vitamina C isi canalizeaza in mod activ transportul catre interiorul intestinului. In cazul in care concentratia este prea mare, transportatorii nu pot tine pasul, iar vitamina este spalata inainte de a putea fi absorbita.

Deoarece vitamina C din suplimentele alimentare este adesea prea concentrata, se dilueaza automat. Acesta este principalul motiv pentru care se recomanda administrarea de suplimente lipozomale cu vitamina C, cum sunt Lipolife Gold – Vitamina C Lipozomala si Lipolife Histx – Complex Lipozomal de Vitamina C si Quercitin. Aceste suplimente ofera cel mai mare grad de absorbtie, asigurand ca substanta activa va ajunge direct si usor in celula ce are nevoie de ea.

Magneziu Lipozomal

Magneziul este similar cu vitamina C, neprezentand un risc major pentru sanatate daca este administrat in doze mari. In caz de exces, va fi excretat de rinichi prin urina.

In general, magneziul asigura o functionare buna a metabolismului, fiind responsabil in special de sustinerea musculaturii si a sistemului nervos, de mentinerea unui nivel optim de zahar in sange si de mentinerea tensiunii arteriale la valori normale.

Deficitul de magneziu este rar. Cu toate acestea, exista anumite conditii ce pot impiedica absorbtia magneziului, cum sunt bolile inflamatorii intestinale. De asemenea, persoanele in varsta pot sa dezvolte cu usurinta un dezechilibru de magneziu, deoarece sunt mai putin capabile sa-l absoarba si sa-l excrete mai usor.

Persoanelor care se confrunta cu aceste probleme li se recomanda suplimentele lipozomale cu magneziu, precum Lipolife – Magneziu Lipozomal. Acest supliment confera cel mai mare grad de absorbtie al magneziului, substanta activa ajungand direct si usor in celula care are nevoie de ea.

 Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda