Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

5 ponturi pentru curatenia casei, în timpul pandemiei de coronavirus

Lunga perioada de autoizolare a venit, cu doar cu neajunsuri, ci si cu avantaje. La distanta de grupurile noastre sociale, suntem mai aproape de noi insine. Primim ocazia de a pune dezvoltarea personala pe primul loc intr-o lume in care, de obicei, nici timpul n-are timp. 

Nevoiti sa ne retragem in casele noastre, simtim nevoia de a avea grija de ele. Perioada de izolare ne arata, printre altele, importanta unui loc in care sa ne simtim, cu adevarat, acasa. Iar curatenia de duminica devine mai frecventa intr-o lume aflata intr-o duminica pe durata nedeterminata. Pare ca, in cele doua paragrafe, am vorbit despre lucruri total diferite? Ei bine, nu: ingrijirea casei trebuie sa se impleteasca si sa se identifice, total, cu ingrijirea de sine. Un mediu prielnic de dezvoltare personala este la fel, sau chiar mai important, decat toate celelalte actiuni pe care le intreprindem pentru ca, in momentul ridicarii restricțiilor, sa iesim din izolare in armonie cu noi insine. Acestea fiind zise, ramane o intrebare: cum transformam curatenia pe timp de pandemie intr-o activitate care sa ne imbogateasca sufleteste? Avem cateva sugestii:

1. Alege produse prietenoase cu planeta… și cu tine

Iti transformi casa intr-un adevarat templu, daca ai toate instrumentele potrivite. Te-ai inarmat cu rabdare si cu perseverenta, dar armele concrete inseamna la fel de mult. in aceste vremuri, din care putem iesi cu bine doar cu ajutorul solidaritatii, credem ca trebuie sa fim solidari si cu mediul. 

Folosind produse ecologice, faci un serviciu naturii, dar si tie. Spaland, de exemplu, rufele cu un detergent natural, mai putin invaziv decât alte produse, contribui la bunastarea planetei si te vei bucura de hainele tale preferate, vreme indelungata! Autoizolarea este si un timp al rememorarii, iar hainele folosite in momente importante din viata trebuie sa-ti ramana alaturi. 

2. Incepe cu activitatile pe care le-ai tot amanat

Specialistii in dezvoltare personala spun ca, atunci cand incepi cu sarcinile cele mai grele, vei fi mai motivata sa continui, fiindca va urma partea usoara, poate chiar distractiva. Daca un anumit teanc de rufe sau o anumita pata iti dau batai de cap si preferi sa le ocolesti, ia-ți inima in dinti. „Inarmata“ cu un sapun pentru indepartarea petelor sau cu un detergent… „feroce“, rufele vor redeveni curate, cat ai clipi. Si, cel mai important, iti vei multumi, stiind ca nu ti-a mai ramas de facut decat ceva ce, prin comparatie, se aseamana cu o joaca. 

3. Transforma-ti bucataria intr-o oaza de frumos

Se prea poate ca intalnirea video pentru job sau cursul sa te prinda la masa din bucatarie, in timp ce iti bei cafeaua. Putem chiar spune ca bucataria devine sufrageria acestor vremuri. Doar ca, uneori, locul in care gatesti e sursa unor mirosuri...nu intotdeauna placute! De aceea, cand faci curatenie, nu ocoli cotloanele greu accesibile: spatiul dintre aragaz si masca de chiuveta, cosul de gunoi, camara, frigiderul. Cu detergentii potriviti (si cu multa, multa hotarare), bucataria se va transforma dintr-un spatiu de munca improvizat intr-unul go-to

4. Repartizeaza-ti sarcinile pe zile

Nu ne putem ascunde dupa deget: curatenia devine, de multe ori, monotona. Iti poti pastra entuziasmul intact, daca aloci o zi stergerii prafului si aspiratului, o zi curatatului baii (teribil de pretentioasa), o zi dereticarii camerelor de dormit. Sarcinile, prin rotatie, vor mentine curatenia generala distractiva si, pe alocuri, chiar aventuroasa - adrenalina spalarii geamurilor este cu greu egalabila.

5. Nu te lua (atat de) in serios!

Chiar daca este sanatos sa-ti stabilesti obiective, dereticatul nu trebuie sa reprezinte o sursa de presiune. Imagineaza-ti-l ca pe o combinatie intre exercitiul fizic, ingrijirea de sine si satisfactia de a infrumuseta o parte integranta a fiintei tale. Nu conteaza daca nu poti inca sa atingi acel ungher si nici daca obiectele din casa nu sunt asezate...la milimetru. Cel mai bine e sa tratezi activitatile ca pe niste momente ludice, pe care le petreci in cea mai placuta dintre companii: a ta. 

Luand in calcul aceste sugestii (si nu numai!), iti vei transforma domiciliul in cel mai frumos si mai sigur dintre spatii, iar casa - in acasa.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda