Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

De ce ar trebui sa folosesti produse organice pentru ingrijire personala?

Cand auzi pe cineva spunand cuvantul “organic”, probabil ca te gandesti la mancare. Cu toate acestea, trebuie sa ai in vedere ca un stil de viata sanatos presupune mai mult decat o dieta echilibrata. Este vorba despre a fi sanatos din interior si din exterior si de a fi constient de efectele pe care le poate avea stilul nostru de viata asupra mediului.

Prin urmare, este important sa ai o piele cat mai sanatoasa si mai stralucitoare, deoarece pielea sanatoasa este unul dintre cei mai mari indicatori ai sanatatii noastre interioare. Dupa cum probabil stii, pielea este cel mai mare organ al intregului nostru corp, asadar ar trebui tratata cu cea mai mare grija.

Tratarea pielii cu amabilitate atat din exterior, cat si din interior iti va oferi un sentiment extraordinar si un aspect grozav. De aceea, este esential sa alegi cu grija produsele de ingrijire a pielii luand in considerare impactul lor asupra sanatatii tale si a mediului inconjurator.

Alegerea produselor naturale si organice pentru ingrijirea personala este foarte importanta, dar de ce?

Expunere mai mica la substante chimice.

Daca ai o piele sensibila, stii cat de usor se poate irita, iar produsele pentru piele cu substante chimice si alte ingrediente dure, cum ar fi peroxidul de benzoil care este utilizat pentru tratarea acneei, iti lasa adesea pielea uscata si rosie. Poti gasi alternative naturale la toate produsele pentru ingrijirea tenului, indiferent daca doresti sa scapi de pete, riduri sau, pur si simplu, iti doresti ca pielea ta sa se simta curata si sanatoasa. Produsele naturale si organice functioneaza eficient, deoarece sunt blande cu pielea ta. Daca ai tenul acneic, de exemplu, ai putea folosi Gelul tratament antiac, acnee si pete pigmentare pentru fata si corp, Salcura. 97% din ingredientele sale sunt naturale, avand, in cea mai mare parte, rozmarin (cu rol de tonifiere a pielii si de regenerare a celulelor), aloe vera (ingredient ce raceste si calmeaza pielea) si tea tree (cu proprietati antibacteriene si antiinflamatorii).

Sunt mai sigure pentru sanatatea organismului.

Pielea noastra este foarte absorbanta si, atunci cand folosim produse precum creme hidratante, produse de curatare si tonifiere, ingredientele acestora vor fi absorbite in corp.

Este important sa fii constient de sanatatea ta, iar acest lucru nu ar trebui sa se opreasca la ceea ce consumi; trebuie, de asemenea, sa te gandesti si la ceea ce aplici pe piele.

Ori de cate ori cumperi o crema hidratanta, arunca o privire asupra ingredientelor de pe eticheta si intreaba-te daca ai putea manca asta. Si daca nu poti, poate ca ar fi mai bine sa iei in considerare o crema de hidratare organica, cum este Crema Hidratanta cu Acid Hialuronic Gamarde Bio. Multumita apei termale Gamarde, a acidului hialuronic si a uleiului de argan reparator pe care le are in componenta, acest produs calmeaza si hidrateaza intens pielea foarte uscata.

Nu contin parfumuri iritante.

Cei mai multi oameni adora ca produsele lor de ingrijire a pielii sa aiba un miros frumos. Companiile cosmetice sunt constiente de acest lucru si de aceea includ parfumuri puternice in produsele pe care le scot pe piata, in asa fel incat sa atraga cat mai multi consumatori. Cu toate acestea, parfumurile pe care le includ contin, cel mai probabil, substante chimice daunatoare care pot provoca iritatii ale pielii si chiar iritatii nazale.

In mod natural, produsele de ingrijire a pielii nu au un miros foarte bun fara ajutorul parfumului. Un parfum placut ajuta la mascarea mirosului mai putin atractiv al produsului. Produsele cosmetice organice, desi nu au acel miros atragator pe care il gasim in mod obisnuit la cosmeticele sintetice, sunt mult mai blande cu pielea ta. Insa exista si produse organice de ingrijire a pielii care contin ingrediente naturale cu un miros foarte placut, dar care nu provoaca nicio iritatie. Exemple de astfel de produse sunt Scrubul de corp cu zahar si cacao de la Organic Shop sau Sapunul lichid ecologic igienizant cu lavanda si Vitamina E, 300ml de la Biolu.

Risc mai mic de aparitie a problemelor de fertilitate.

Cercetarile arata ca multe dintre ingredientele pe care le gasim in mod obisnuit in produsele sintetice de ingrijire a pielii contin niveluri ridicate de substante chimice perfluorurate. Daca ai auzit de aceste toxine, atunci esti constient de faptul ca sunt capabile sa provoace o serie de probleme de fertilitate, dar si alte tipuri de afectiuni.

Trebuie sa ai in vedere ca produsele cosmetice sunt facute pentru a fi absorbite in piele, iar in acest fel, substantele din componenta lor ajung direct in sange, prin urmare isi croiesc drumul catre diferite sisteme ale corpului, afectandu-le fie pozitiv, fie negativ.

Sunt mai bune pentru mediul inconjurator.

Substantele chimice din produsele cosmetice sintetice ajung nu doar in organismul nostru, dar si in chiuvetele noastre atunci cand ne spalam, iar din chiuvete in sistemele de apa publice si in natura. Daca animalele sunt expuse acestor substante chimice, vor dezvolta modificari genetice si chiar unele tipuri de cancer.

Iar produsele de ingrijire a pielii nu sunt periculoase doar pentru viata acvatica; toata viata de pe pamant depinde de ciclul apei. Apa se vaporizeaza in atmosfera si se intoarce pe pamant sub forma de ploaie. Substantele chimice care au fost introduse in zonele acvatice se evapora impreuna cu apa si apoi se muta in alte zone prin ploaie.

Aceste substante chimice toxice care ajung sa fie eliberate in natura pun in pericol viata salbatica, fluturii monarhi dispar incet, la fel si populatia de albine. Multe dintre aceste specii de animale sunt extrem de importante in echilibrarea ecosistemului. Prin urmare, alegand produse organice pentru ingrijirea pielii, le vei pastra in siguranta.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda