Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Ce crema antirid sa aleg?

Ridurile sunt printre primele semne ale imbatranirii pielii. Desi momentul aparitiei lor difera de la o persoana la alta, nimeni nu poate trece peste aceasta etapa. In plus, anumiti factori, precum fumatul sau expunerea la soare grabesc debutul liniilor fine care ne brazdeaza tenul. Avand in vedere toate aceste lucruri, folosirea unei creme antirid este o masura de ingrijire care te poate ajuta sa previi si sa estompezi ridurile. Totusi, nu ar trebui sa alegi o crema sau un serum anti-aging dupa ureche; nu toate cosmeticele care promit rezultate uimitoare functioneaza si, oricum, este important sa tii cont de nevoile pielii tale atunci cand alegi un astfel de produs. 

Cuprins: 

1. Ce substante trebuie sa contina o crema antirid?

2. Cum actioneaza cremele antirid?

3. Care este varsta recomandata pentru folosirea cremelor antirid? 

4. Cea mai buna crema antirid pentru 20+ ani

5. Cea mai buna crema antirid pentru 30 de ani

6. Cea mai buna crema antirid pentru 40 de ani

7. Cea mai buna crema anitirid pentru varsta de 50+ 

8. Cum alegi crema antirid in functie de tipul de ten

9. Cum aplici crema antirid?

Ce substante trebuie sa contina o crema antirid?

Exista o multime de tipuri de creme antirid in comert, insa nu toate au efecte benefice asupra pielii. Astfel, unul dintre criteriile in functie de care ar trebui sa iti alegi produsul potrivit este lista de ingrediente a acestuia. Calitatea formulelor cremei antirid iti va oferi rezultatele dorite. Iata care sunt acele substante care se folosesc, de regula, la obtinerea unei creme antiaging eficiente:

- Retinolul - este un derivat al vitaminei A, care contribuie la formarea colagenului, responsabil de mentinerea tineretii si supletii pielii. 

- Peptidele - stimuleaza regenerarea celulelor si inlocuiesc elastina din piele. Oligopeptidele sunt cele mai benefice, ele fiind raspunzatoare de elasticitatea pielii. Actiunea lor consta in stimularea moleculelor de piele, favorizand reducerea vizibila a ochilor. O crema antirid cu peptide este ideala si pentru conturul ochilor. 

- Antioxidantii - Vitamina A, C si E sunt utile in prevenirea efectelor negative ale radicalilor liberi si protejeaza pielea de razele soarelui. In acest mod, impiedica imbatranirea pielii. De asemenea, antioxidantii reduc inflamatiile, favorizeaza productia de colagen, estompeaza petele pigmentare si confera tenului un aspect placut. Resveratrolul, coenzima Q10, licopenul sau beta-carotenul se numara, de asemenea, pe lista celor mai puternici antioxidanti. 

- Acidul hialuronic - acesta face parte din clasa proteinelor produse in mod natural in organismul uman. Pe masura ce inaintam in varsta, acidul hialuronic este produs in cantitati din ce in ce mai mici. Alege o crema care contine acest ingredient deoarece netezeste si hidrateaza pielea in profunzime, estompand ridurile. 

- Argirelina - argirelina este un compus care combate ridurile de expresie, avand totodata si efect de lifting. 

- AHA - acizii alfa-hidroxi au proprietati exfoliante care elimina celulele moarte ale epidermei si care hidrateaza tenul. Acizii AHA se regasesc si in citrice, struguri sau in trestia de zahar, asadar cremele care contin extracte din acestea sunt utile in combaterea ridurilor. Evita, insa, folosirea cremelor cu AHA daca ai un ten mixt sau sensibil la actiunea razelor de soare. 

- Filtrele solare - orice crema antirid de calitate iti asigura protectie impotriva razelor UV, iar asta datorita ingredientelor care functioneaza asemenea unor filtre solare. Este cazul vitamina E, vitaminei C, a carotenului si a oligo-elementelor.

Cum actioneaza cremele antirid?

Actiunea cremelor antirid este benefica pentru piele, ea manifestandu-se pe mai multe directii. Pe de-o parte, aceste creme au rol de hidratare, imbunatatind textura pielii si reducand vizibil liniile fine si ridurile superficiale ale tenului. Totodata, datorita acizilor AHA, cremele antiaging indeparteaza celulele moarte, printr-un efect de exfoliere a tesutului cutanat. In acest mod, pielea va deveni mai carifelata si va capata o stralucire naturala. 

Nu in ultimul rand, o crema antirid de buna calitate va distruge radicalii liberi, functionand precum un exlixir al tineretii pentru pielea ta. 

Care este varsta recomandata pentru folosirea cremelor antirid?

 

Cremele cu proprietati antiaging pot fi utilizate pentru a preveni ridurile, pentru a estompa liniile fine sau pentru a minimaliza ridurile mature. Prin urmare, care este varsta recomandata pentru a incepe folosirea acestor cosmetice? Ei bine, specialistii sunt de parere ca ele sunt benefice incepand cu varsta de 25 de ani. Folosirea de produse antirid sub acest prag de varsta e considerata inutila, intrucat pana in jurul varstei mentionate pielea are capacitatea de a se auto-repara fara ajutor suplimentar. Acest lucru ramane valabil, insa, in cazul in care eviti obiceiurile nocive - cum ar fi fumatul sau alimentele nesanatoase - si daca folosesti constant crema cu SPF.

Cea mai buna crema antirid pentru 20+ ani

In cazul in care, din diverse cauze, ridurile isi fac simtita prezenta mai devreme de varsta de 25 de ani, poti incepe folosirea unei creme care sa le combata. Cele mai bune produse pentru 20+ ani trebuie sa fie hidratanta, pentru a hrani pielea, dar totodata sa aiba o textura lejera, pentru a nu incarca tenul. Alege o crema cu efet energizant, care va conferi pielii tale luminozitate si uniformizare. 

Alaturi de aceasta, nu uita sa utilizezi corect produsele de demachierea potrivite si sa apelezi la o solutie spumanta destinata ingrijrii zilnice, care va indeparta pielea descuamata, favorizand regenerarea celulelor acesteia. 

Retine: La 20 de ani, pielea ta are nevoie de o crema foarte hidratanta. 

Cea mai buna crema antirid pentru 30 de ani 

La varsta de 30 ani, pielea ajunge deja la maturitate. Odata cu schimbarile care intervin la nivelul tesutului cutanat, pielea ta are nevoie de mai multa hidratare. De asemenea, nu ar trebui sa treci peste aplicarea zilnica a cremei cu factor de protectie solara si peste gomajul saptamanal, care te va ajuta sa iti mentii tineretea pielii. In general, dupa varsta de 30 de ani, indicate sunt cremele antirid cu o concentratie suficienta de retinol. Coenzimele, acidul hialuronic si peptidele sunt substante care au un efect benefic pentru pielea ta in aceasta etapa. 

Retine: La 30 de ani, focuseaza-te pe ingrijirea pielii cu produse de protectie solara. 

Cea mai buna crema antirid pentru 40 de ani 

Incepand cu varsta de 40 de ani, celulele pielii au o capacitate de regenerare mai ingreunata. Acest lucru inseamna ca, implicit, productia de colagen produs in mod natural la nivelul organismului scade. Ca rezultat, pielea isi pierde elasticitatea si devine terna. Din fericire, ai la dispozitie o multime de produse antirid care iti pot veni in ajutor in acest caz. Alege cremele de fermitate si serurile concentrate care sunt foarte eficiente pentru pielea ta, in acest moment. De asemenea, foarte importanta este rutina de ingrijire a tenului, care trebuie sa fie, poate, mai riguroasa ca oricand. Asadar, demachierea trebuie efectuata ca si pana acum - dimineata si seara - insa mult mai delicat. In plus, evita incruntarile si nu iesi la soare fara sa porti ochelari care sa iti ofere protectie. 

Retine: Serurile antirid concentrate sunt ideala pentru pielea ta la 40 de ani.

Cea mai buna crema antirid pentru 50+ ani 

In pragul varstei de 50 de ani, organimsul unei femei trece printr-o multime de schimbari. In aceasta perioada isi fac loc si primele semne ale menopauzei, asadar, si pielea ta are nevoie de o ingrijire speciala. Nu uita ca, la 50 de ani pielea devine uscata, terna si isi pierde din fermitate. Hiperpigmentarea este o alta problema cu care te-ai putea confrunta acum si, in plus, printre zonele vizate se numara si gatul sau decolteul, nu doar zona fetei. Astfel, serurile concentrate dau roade mai ales pentru conturul ochilor, dar si pentru gat si decolteu. Alege creme antirid destinate tenului matur. 

Retine: La 50 de ani, foloseste produse antirid concentrate pentru a combate ridurile. 

Cum alegi crema antirid in functie de tipul de ten

 

 

In alegerea produselor cosmetice, un factor de decizie important este tipul tau de ten. Acest principiu se aplica si in cazul in care vorbim despre produse anti-imbatranire, cum este si cazul cremelor care combat ridurile. Iata, deci, cum alegi crema antirid in functie de tenul tau:

Tenul mixt

Pentru tenul mixt, cele mai potrivite sunt cremele antiage care ajuta la echilibrarea functiilor pielii. De asemenea, o idee foarte buna este sa alegi produse de ingrijire destinatei fiecarei zone in parte, deci produse matifiante pentru zona T, care prezinta exces de sebum si produse hidratante pentru restul fetei, care, in cazul tenului mixt, este destul de uscata. 

Tenul uscat 

Tenul uscat are nevoie de un plus de hidratare, din moment ce nu retine apa si nu are suficient sebum. Prin urmare, alege produse care hranesc pielea intens, dar care nu contin alcool. Evita, totodata, sa iti speli fata cu apa fierbinte, pentru a nu elimina uleiurile naturale ale tenului. 

Tenul gras

Tenul gras necesita folosirea unor produse care sa absoarba excesul de sebum si sa sigileze porii. Cremele pe baza de apa sunt ideale pentru tine daca ai un ten gras, la fel ca si cele cu proprietati matifiante, antiinflamatoare si antiiritante. 

Tenul sensibil 

Daca ai un ten sensibil, iti recomandam sa folosesti o crema hipoalergenica, fara coloranti si fara conservanti, care va calma pielea. Un astfel de produs iti va proteja pielea de factorii nocivi din mediul exterior, cum ar fi frigul, oboseala, poluarea sau alimentatia. Indicate sunt si cosmeticele bio

Tenul normal

Din fericire, tenul normal nu necesita folosirea unor produse specifice de ingrijire. Totusi, el poate fi afectat de vreme, de stres, de soare si chiar de schimbarile hormonale. Utilizeaza produse delicate, hidratante, care contin si factor SPF, pentru a te bucura de un ten intinerit si fara probleme. 

Cum aplici crema antirid?

Pentru ca un produs antirid sa fie eficient si sa nu dauneze pielii, tine cont de cateva sfaturi de aplicare:

- Aplica-ti crema antirid seara, inainte de culcare, pentru a actiona in profunzime pe timpul noptii;

- Aplica produsele de ingrijire a tenului folosind miscari circulare, care vor stimula circulatia sangelui;

- Daca folosesti un ser, aplica-l la prima ora a diminetii. Acesta va actiona precum o bariera impotriva factorilor externi care pot fi nocivi (radicali liberi sau particule de praf) pentru tenul tau.

Pentru a combate ridurile, alege o crema potrivita tenului si varstei tale. De asemenea, renunta la obiceiurile nocive, respecta o rutina corecta de ingrijire a pielii si protejeaza-te de razele soarelui!

Autor: Madalina Todut

 

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda