Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Beneficiile niacinamidei (vitamina B3) pentru piele

Exista un nou ingredient puternic care capteaza atentia iubitorilor de produse cosmetice. Niacinamida, cunoscuta si sub numele de vitamina B3, a castigat tot mai multa popularitate in ultimii ani pentru numeroasele sale beneficii pe care le ofera sanatatii pielii, inclusiv stralucire, hidratare si combatere a semnelor de batranete. In randurile ce urmeaza iti vom dezvalui tot ce este mai important de stiut despre acest ingredient minunat pentru ingrijirea pielii.

Cuprins:

Ce este niacinamida?

Principalele beneficii ale produselor cosmetice cu niacinamida

Pot exista efecte secundare in utilizarea niacinamidei?

Ce este niacinamida?

Niacinamida, o forma specifica a vitaminei B3, este cunoscuta si sub numele de nicotinamida. Fiind o vitamina esentiala solubila in apa pe care organismul uman nu o poate sintetiza, trebuie fie consumata pe cale orala, fie aplicata local pentru a obtine beneficiile ei. Fiind considerata un ingredient minunat pentru sanatatea pielii, vitamina B3 este, in mod obisnuit, incorporata in produsele cosmetice. Se gaseste in creme de noapte, seruri, produse de curatare faciala si nu numai, iar popularitatea sa este din ce in ce mai mare atat in randul consumatorilor obisnuiti, cat si in randul dermatologilor si esteticienilor.

Iata care sunt principalele beneficii ale produselor cosmetice cu niacinamida:

Tonifica si estompeaza petele pigmentare.

Ai observat, in ultima vreme, ca ti-au aparut pe fata mai multe pete maro sau pistrui din cauza expunerii indelungate la soare? Daca da, poate ca este timpul sa adaugi niacinamida topica la rutina de ingrijire a pielii. Atunci cand este aplicata corect, vitamina B3 poate ajuta la blocarea enzimei responsabile de producerea pigmentarii nedorite si la crearea unui ton uniform al pielii.

Un produs cosmetic excelent pentru estomparea petelor pigmentare si uniformizarea aspectului tenului este Crema de Zi Antioxidanta FPS20 cu Niacinamida si Hialuronic de la Anti-OX Wild Blueberry. Cu un continut bogat de afine salbatice din sol vulcanic de Taiga, ce au in componenta antocianina, dar si de acid hialuronic, niacinamida si FPS20 ce protejeaza tesuturile pielii impotriva razelor UVA si UVB, aceasta crema de zi este ideala pe tot parcursul anului, ajutand atat la prevenirea si tratarea petelor solare, cat si la hidratarea intensa a pielii si la umplerea ridurilor.

 

Curata tenul in profunzime.

Iti doresti un ten mai clar, lipsit de acneea si puncte negre? Aplicarea zilnica a niacinamidei poate ajuta pielea sa-si echilibreze in mod natural productia de sebum, care, atunci cand este in exces, poate contribui la infundarea porilor si la aparitia acneei. In plus, niacinamida este un ingredient calmant. Cand este aplicata pe cosuri si pe zonele cu probleme, actioneaza pentru a calma zona iritata, reducand in mod semnificativ roseata.

Crema Ten Acneic, Gras, Mixt, Uniform Beauty de la Elixir H este un exemplu de produs cosmetic ideal pentru curatarea tenului cu tendinte acneice. Avand in componenta alge marine, extract de plancton, ulei de jojoba, ulei de canepa, apa florala de rozmarin si niacinamida, acest produs cosmetic este menit sa echilibreze productia de sebum, principalul factor declansator al acneei, avand totodata efect antibacterian si de regenerare a pielii.

Protejeaza pielea impotriva factorilor de stres.

In fiecare zi, pielea noastra intra in contact cu fel si fel de factori iritanti si de stres din mediul exterior. Poluarea, fumul, razele UV, stresul si lipsa somnului sunt principalii factori externi ce pot provoca semne premature de imbatranire, riduri si pete pigmentare. Antioxidantii din niacinamida te pot ajuta sa iti protejezi celulele pielii de acest tip de daune si chiar sa refaci unele dintre ele.

Crema de Zi Iluminatoare cu Vitamina C si Niacinamida, FPS20 – C – Berrica de la Oblepikha C-Berrica este unul dintre cele mai bune produse cosmetice de pe piata pentru combaterea stresului cauzat pielii de catre factorii externi. Aceasta contine ulei de catina din muntii Altai, vitamina C si niacinamida, ingrediente ce ajuta la activarea productiei de colagen, stimularea sistemului natural de aparare al pielii, regenerarea si uniformizarea pielii, dar si la reducerea liniilor fine, porilor dilatati si cicatricilor acneice.

 

Mentine pielea hidratata.

Iti doresti sa sporesti beneficiile niacinamidei? Cercetarile arata ca, atunci cand este utilizata cu ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, capacitatea naturala de hidratare a pielii creste semnificativ, sustinand productia de ceramide, acestea fiind niste componente esentiale din stratul de lipide ce formeaza bariera de protectie a pielii.

 

Calmeaza pielea iritata.

Niacinamida ajuta la calmarea pielii si la minimizarea iritatiilor. Acest lucru il face ingredientul ideal de utilizat alaturi de produsele anti-imbatranire formulate cu retinol si acid glicolic. In timp ce retinolul si acidul glicolic au numeroase beneficii pentru piele, puterea lor poate provoca uneori iritatii. Combinarea acestor exfolianti puternici cu niacinamida poate ajuta la calmarea roselii si iritatiilor vizibile.

 

Pot exista efecte secundare in utilizarea niacinamidei?

De cele mai multe ori, niacinamida este sigura si tinde sa cauzeze mai putine efecte secundare decat alte ingrediente gasite in produsele cosmetice.

Trebuie stiut, insa, ca persoanele cu piele foarte sensibila se pot confrunta cu roseli sau iritatii atunci cand folosesc niacinamida. Daca se intampla acest lucru, se recomanda reducerea frecventei de aplicare a produsului sau trecerea la un produs cosmetic ce are un procent mai mic de niacinamida.

 Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda