Produsul a fost adaugat in cos

Acid salicilic natural, BHA, 25ml, Mayam

Cod produs: 6424414013205

Producator: MAYAM

33.60 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

Acid salicilic natural, BHA, 25ml, Mayam

 

Salcia, apartinand familiei Salicaceae si genului Salix, este o specie comuna in America de Nord. Salcia Neagra (Salix nigra), regasita in partea de est a continentului Americii de Nord, este renumita pentru scoarta sa striata de un maroniu inchis. Scoarta proaspata este bogata in taninuri si substante precum acidul salicilic. Extractul este obtinut printr-o tehnica de infuzie apoasa din coaja proaspat recoltata.

S-a demonstrat faptul ca acidul salicilic, ca ingredient utilizat in produse cosmetice in concentratie de 0.5 - 2%, contribuie semnificativ la regenerarea celulara la nivelul tegumentelor. Aceasta regenerare celulara este insotita de o imbunatatire a aspectului general al pielii. Efectul de netezire duce la o reducere a liniilor fine si a ridurilor. Acidul salicilic este de asemenea recunoscut pentru capacitatile sale antimicrobiene si este folosit ca un remediu pentru diverse stari patologice ale pielii.

S-a demonstrat in vitro ca extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au aratat ca extractul actioneaza impotriva germenilor Staphylococcus aureus si Propionibacterium acnes, doi reprezentanti ai florei microbiene tegumentare implicati in formarea acneei. Cand este adaugat la preparate cosmetice, extractul poate creste, de asemenea, proprietatile de regenerare celulara ale produsului cosmetic respectiv.

Extractul este capabil sa produca efecte similare cu cele observate la acidul salicilic sintetic, dar nu prezinta efectele secundare asociate cu acesta - in principal efectele iritative. Extractul de salcie (acidul salicilic natural BHA) reprezinta alternativa de luat in calcul pentru a obtine beneficiile unui acid ß-hidroxi, fara riscul unor efecte secundare cum ar fi uscarea sau iritarea pielii.

 

Compozitie: extract din scoarta de salcie, solutie standardizata la 10% acid salicilic

Produsul este 100% de origine vegetala, nu contine conservanti.

 

Proprietati organoleptice: lichid fluid incolor, cu miros slab caracteristic. Poate prezenta in mod natural sedimente.

pH: 4-6,5

Ingrediente: aqua, salix nigra (willow) bark extract

 

Proprietatile acidului salicilic natural:

* este o sursa naturala de acizi beta-hidroxi

* contribuie la regenerarea celulara, creste rata de reinnoire a celulelor

* imbunatateste aspectul general al pielii

* contribuie la mentinerea sanatatii pielii

* reduce liniile fine, ridurile si cicatricile minore

* antiacneic si antimicrobian forte

* antiinflamator

* ajuta la transportarea mai adanca in piele a altor active

* exfoliant

* desfunda porii

* indeparteaza celulele moarte si resturile ce blocheaza porii

 

Recomandari, aplicatii:

* ingrijirea si igiena oricarui tip de ten, in special cel problematic

* ten gras, mixt

* ten matur, imbatranit, ridat

* ten congestionat

* ten cu tendinte acneice, rozacee

* acnee, comedoane, indeosebi cele deschise (puncte negre)

* piele lipsita de elasticitate, tonicitate

* piele afectata de inflamatii

* piele afectata de photoaging

* tratamente ale scalpului cu matreata

 

De retinut:

* produsul este solubil in apa, insa aplicat pe piele dizolva sebumul (grasimea pielii) penetrand in straturile mai adanci

* ca exfoliant BHA este mai eficient pentru ten mixt si gras (in schimb AHA este mai operativ pentru ten normal si uscat)

* pentru exfoliere (peeling) se utilizeaza dozat la 10-20% astfel se obtin compozitii cu 1-2% BHA

* pe durata unui tratament de exfoliere/antiacneic si cel putin o saptamana dupa tratament se recomanda protectie UV, pielea devenind mai sensibila la razele solare

* in cazul unui tratament antiacneic cu 1-2% BHA, persoanele care aplica si medicatie specifica, e bine sa se consulte in prealabil cu medicul curant

* este incompatibil cu extractul concentrat din samburi de grapefruit

 

Mod de utilizare in cosmetica:

* este un produs ce nu se aplica pe piele ca atare, se foloseste ca ingredinent pentru prepararea cosmeticelor

* dozaj uzual 2,5 - 10%

* pentru creme si lotiuni cu aplicare zilnica 2,5 - 5%

* pentru tonere, seruri apoase 5 - 10%

* pentru tratamente antiacneice si exfoliante 10 - 20%

* contribuie la conservarea cosmeticelor dozat la 5%

* nu se aplica pur pe piele

* in emulsii se adauga la faza finala, la rece

 

Exemple de aplicatii:

* creme, lotiuni, masti, pentru toate tipurile de ten

* lotiuni, toner, preparate pentru tenuri grase

* seruri si solutii exfoliante (peeling)

* tratamente pentru comedoane, in special pentru puncte negre

* tratamente antiimbatranire si antirid

* aplicatii regeneratoare, rejuvenante

* preparate cosmetice pentru ten acneic

* lotiuni capilare

 

Mod de pastrare:

* la loc uscat si racoros, ferit de razele solare. Poate prezenta in mod natural sedimente, a se agita inainte de folosire.

 

Date de siguranta, precautii in utilizare:

* a nu se lasa la indemana copiilor

* a nu se utiliza pur pe piele

* a se evita contactul cu ochii

* a nu se aplica sub varsta de 12 ani

* a nu se utiliza de catre persoanele alergice la aspirina

* uz extern!

Parerile utilizatorilor
4 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Mariana T.
08 august 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 23 iulie 2017
Alexandra T.
16 noiembrie 2017
Rating: 4

Inca nu pot sa apreciez eficienta produsului, de aceea am dat doar patru stelute.

a cumparat acest produs în 07 noiembrie 2017
Ana Maria C.
07 mai 2020
Rating: 5

a cumparat acest produs în 28 aprilie 2020
Lavinia G.
23 ianuarie 2021
Rating: 5

a cumparat acest produs în 11 ianuarie 2021
Adauga un comentariu