Produsul a fost adaugat in cos
  • - 20%

Ceara de soia, 100 gr, Mayam PROMO

Cod produs: 6424414014097 - P

Producator: MAYAM

8.25 Lei

6.60 Lei

cu TVA inclus
Vegan,
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

EXPIRA LA 30.11.2023

Ceara de soia, 100 gr, Mayam

 

Ceara noastra de soia este un amestec dezvoltat special pentru producerea lumanarilor de recipient, fiind potrivita totodata si pentru lumanarile turnate. Permite adaugarea uleiurilor esentiale, parfumantelor, pigmentilor si a colorantilor liposolubili.

Lumanarile confectionate cu aceasta ceara prezinta un aspect cremos si au o capacitate de difuzare buna a parfumului.

 

Ingrediente (INCI): hydrogenated vegetable oil

 

Punct de topire 45-53°C

Punct de inchegare 35-40°C

 

Cum se foloseste ceara de soia pentru a produce lumanari:

Pregatirea matritelor si a recipientelor:

Matritele si recipientele trebuie sa fie curate si lipsite de impuritati. Recipientele trebuie sa fie cel putin la temperatura camerei, desi preincalzirea lor la aprox. 45 - 50°C poate fi benefica.

Colorarea:

Majoritatea colorantilor sub forma de pudra, lichid, chipsuri sau blocuri sunt compatibili cu ceara de soia. Cand se folosesc coloranti pudra si pigmenti minerali, ceara se incalzeste la aprox. 75°C, se adauga pudra si se amesteca pana la dizolvare/dispersare. Colorantii pudra pot fi, de asemenea, dizolvati/dispersati in parfumantul sau uleiul esential ales si apoi adaugati la ceara topita. Cand se utilizeaza colorantii pudra dizolvati in ulei esential/parfumant, colorantii lichizi, blocurile de culoare, chipsurile sau pur si simplu nu se coloreaza lumanarea, ceara se va incalzi la 70°C. 

Parfumarea:

Ceara de soia permite adaugarea de ulei esential / parfumant la un dozaj de 8% / 10%.

Marimea si adancimea bazinului de ardere afecteaza capacitatea de degajare a parfumului, alegerea si montarea fitilului adecvat sunt foarte importante. Unele uleiuri esentiale sau parfumante pot reactiona cu ceara in mod negativ provocand decolorare, aspect necorespunzator sau o slaba ardere. Acest lucru se intampla predominant cand se folosesc parfumante special concepute pentru a fi utilizate in lumanarile de parafina. Utilizati intotdeauna uleiuri esentiale si parfumante cu un punct de aprindere mai mare de 75°C.

Adaugarea fitilului:

Cerurile naturale necesita de obicei un fitil de dimensiuni mai mari decat cele de parafina. Parfumul, culoarea si configuratia lumanarilor au un impact deosebit asupra celei mai bune alegeri de fitil. Un fitil prea mare poate cauza aparitia de funingine sau ardere accelerata. Un fitil prea mic va produce o flacara slaba, se va infunda in corpul lumanarii si va arde doar partial lumanarea. Testul de ardere trebuie facut dupa ce lumanarea a stat timp de 24 de ore dupa turnare.

Topirea:

Temperaturile ridicate (pana la 80°C) pentru un timp scurt nu au efect advers, temperaturile mai ridicate pot provoca decolorarea cerii. Lasati ceara sa se raceasca la temperatura dorita de turnare, adaugati colorantul / pigmentul, uleiul esential sau parfumantul si amestecati bine. Asigurati-va ca amestecati ceara si in timpul topirii. Evitati utilizarea recipientelor care contin cupru si zinc, deoarece acest lucru poate accelera decolorarea. 

Turnarea:

Temperatura de turnare optima este de 65 - 70°C si poate usor varia in functie de tipul si dimensiunea recipientului, in functie de parfumantul si de colorantul folosit, dar si de efectele care se doresc obtinute. Parfumantul trebuie adaugat si amestecat imediat inainte de turnare, acolo unde practica permite. 

Turnarea dubla:

Aceasta ceara de soia este formulata pentru a necesita doar o singura turnare pentru majoritatea recipientelor folosite, insa, pentru unele recipiente mari este necesara o completare ulterioara cu ceara pentru a obtine o suprafata a lumanarii de cea mai buna calitate. O cantitate mica de ceara la o temperatura usor mai ridicata decat cea de turnare poate fi folosita pentru a completa lumanarea inainte ca aceasta sa fie complet racita (daca completarea se face odata ce lumanarea este complet racita, acest lucru poate duce la reducerea aderentei la recipient).

Racirea lumanarilor:

Lumanarile trebuie racite la o temperatura de 21-24°C, permitand circulatia aerului pentru o racire uniforma. Recipientul trebuie sa ramana deschis in timpul racirii timp de cel putin 24 de ore (lumanarile mari pot necesita ceva mai mult timp). Racirea mai lenta va incuraja aderenta la recipient, in timp ce racirea rapida va incuraja desprinderea lumanarii de pe peretii vasului.

Exista o diferenta intre ratele de racire pentru diferite configuratii ale recipientelor. Racirea prea rapida sau prea lenta poate provoca crapaturi, concavare sau matuirea suprafetei lumanarii. Recipientele mari, cu dimensiunea de peste 200 ml se racesc mai lent, in timp ce recipientele mai mici, in special recipientele din metal se racesc rapid.

Lumanarile trebuie lasate in repaus timp de cel putin 24 de ore inainte de efectuarea testului de ardere.

 

Testul de ardere:

Dupa ce lumanarea s-a racit timp de minim 24 de ore, se va incerca arderea lumanarii si se va urmari diametrul bazinului de ardere si ”ciupercarea” - ocazional, lumanarile din ceara de soia pot produce acest efect din cauza excesului de carbon si / sau alte substante, care se acumuleaza la capatul fitilului si care interfereaza cu combustia. ”Ciupercarea” poate provoca aparitia funinginii si slabirea parfumarii lumanarilor. Incercati diferite fitiluri pana cand obtineti diametrul dorit al bazinului de ardere si o flacara buna si curata. Fiecare combinatie de recipient, ceara, colorant, parfumant si fitil trebuie testate pentru calitatea arderii.

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

 

Date de siguranta : a nu se ingera; uz extern


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Reducerile de pret aferente fiecarui produs de pe www.obio.ro sunt valabile in limita stocului disponibil.

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu