Ulei de masline extravirgin Liophos Early Harvest, bio, 750ml, Stamatakos Olivegrove
Cod produs: 5200121780033
Produs de: Stamatakos Olivegrove
- Certificat Bio
- Vegan
- Raw
- Transport gratuit pentru comenzi de minim 198.90 Lei
- Clientii fideli au pana la 10% reducere extra pe viata
- 30 zile drept de retur gratuit
167.38 Lei
Cu TVA inclus
- 3% reducere
- 5% reducere
Ulei de masline extravirgin Liophos Early Harvest, bio, 750ml, Stamatakos Olivegrove
Ulei de masline artizanal de calitate superioara, produs in sudul Greciei de catre Nikos Stamatakos de la ferma Stamatakos. Ferma Stamatakos detine peste 3000 de maslini. Metodele folosite la fabricarea uleiului nu sunt industriale, fiind vorba de un mic producator, ceea ce face ca produsul final sa fie de o calitate net superioara fata de ce gasim in supermarket.
Acest ulei este obtinut exclusiv prin procedee mecanice si direct din masline, din soiul de masline koroneiki. Maslinele folosite la acest tip de ulei sunt recoltate in octombrie si noiembrie, la inceputul sezonului de recoltare cand inca maslinele nu sunt coapte, fiind verzi. Foarte important, uleiul este fabricat in aceeasi zi in care se efectueaza recoltarea maslinelor. Temperatura de procesare este intre 17 si 20 de grade.
Aciditatea este foarte scazuta, pana in 0.3%. Gustul este bogat si pronuntat.
Opinia expertului:
Parfum: bogat si puternic
Gust: foarte bogat si puternic, fructat si cu putin iz lemnos foarte discret si echilibrat. Usor picant.
Ingediente: 100% ulei de masline*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 3466kj / 828kcal
Proteine: 0g
Grasimi: 92g din care saturate 13g
Carbohidrati: 0g din care zaharuri 0g
Fibre: 0g
Saruri: 0g
Nivel aciditate: 0.44%
Nivel peroxizi: 6.4meq
Produs certificat ecologic
Fabricat in Grecia
” Testul frigiderului NU este un indicator fiabil al autenticitatii extravirgine si a aparut, cel mai probabil, din cauza lipsei de informatii si cunostinte despre categoriile de grasimi.
Uleiul de masline extravirgin contine in mod natural grasimi mononesaturate (acid oleic). In general, intre 65% și 85% din continutul unei sticle de ulei de masline este format din grasimi mononesaturate, restul sunt grasimi saturate (aproximativ 15-20%), grasimile polinesaturate reprezentand ultimele procente.
Grasimea mononesaturata predominanta in uleiul de masline si are un punct de topire in jurul temperaturii de 4 grade C (sub 4 grade C, grasimea mononesaturata este solida, iar peste 4 grade C este lichida). In realitate, 4 grade C este mai degraba o temperatura de tranzitie, la care grasimea se transforma intr-un calup semisolid, coagulat. Pe de alta parte, grasimile polinesaturate se solidifica sub minus 30 de grade C - asadar, nu exista frigider casnic suficient de puternic pentru a le solidifica.
De asemenea, va rugam sa tineti cont ca uleiul Stamatakos - Early Harvest a obtinut medalii de argint si bronz la competitia Berlin GOOA (Global Olive Oil Awards), fapt care atesta calitatea uleiului de masline. “
Am înțeles că uleiul de măsline pur se solidifica in frigider ceea ce nu se întâmplă cu acest ulei.