Produsul a fost adaugat in cos

Patchouli, ulei esenţial pur (pogostemom cablin) 10 ml

5.00 5.00 (1 review)

Producator: MAYAM

15.77 Lei

Pretul include TVA

  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
  • Cantitate

Ai întrebări? Contacteaza-ne!

0752.498.740

LUNI-VINERI
09:00 - 17:00

Patchouli, ulei esenţial pur (pogostemom cablin) 10 ml

Introducere

Uleiul esenţial de patchouli este regenerator şi vitalizant cutanat, antiîmbătrânire, circulator, cu multiple beneficii pentru piele. Ingredient aromatizant celebru al compoziţiilor cosmetice şi parfumurilor.

O plantă perenă stufoasă care ajunge până la 1 metru înălţime, cu tulpină robustă, cu frunze verzi păroase şi flori mici, roz pal sau albe. Nativ în majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Frunzele sunt extrem de aromate, din acestea se obţine uleiul esenţial.

Patchouli a fost folosit de secole ca fixativ stabilizator în parfumuri, dar şi de comercianţii de mătase care includeau frunze de patchouli între sulurile de pânză, caşmir şi mătase.

Uleiul esenţial este extras din frunzele tinere care sunt uscate şi fermentate înainte de distilare cu vapori şi dau randament de 2-3%. Planta dă 2-3 recolte pe an. Acest ulei se îmbunătăţeşte, se "coace" odată cu trecerea timpului şi devine o aromă mai completă şi intergră.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze

Zona geografică de provenienţă: Indonezia

Prezentare: lichid clar de culoare ambră, vâscozitate medie
Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic: niciun posibil alergen

Nota parfumului: de bază

Aroma: intensă, pamântie, picantă, cu tente de mosc

Ca parfum se potriveşte cu: bergamotă, salvie, geraniu, lavandă, smirnă, vetiver

Componenţi principali: b-patchoulene, a-guaiene, caryophyllene, a-patchoulene, seychellene, a-bulnesene, norpatchoulenol, pogostol

Proprietăţi

  • regenerator al pielii
  • tonifiant venos şi limfatic
  • cicatrizant, citofilactic
  • afrodisiac
  • fungicid, insecticid, repelent de insecte
  • parfumant, deodorant

Recomandări

  • vitalizarea pielii de orice tip
  • prevenirea cicatrizării inestetice a rănilor
  • stimularea formării de noi celule ale pielii
  • probleme circulatorii: celulită, retenţie de apă
  • ajutor în impotenţă şi frigiditate
  • ca aromă vitalizant sau calmant în funcţie de dozare
  • parfumant

Review-uri (1 review-uri)

carmen c.
Scris in 21 februarie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 11 februarie 2017

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos