Produsul a fost adaugat in cos

Lavandă RO ulei esenţial (lavandula angustifolia), 10 ml

Cod produs: 101123

Producator: MAYAM

15.82 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Lavandă RO ulei esenţial (lavandula angustifolia), 10 ml


Uleiul esenţial de lavandă este cel mai recunoscut și răspândit ulei esenţial. Calitățile nu se pot rezuma în câteva cuvinte, citiți detaliile.

Lavanda este o tufă veşnic verde, care poate creşte până la 1 metru, cu frunze înguste liniare gri-verzui, are multe tulpini cu vârful împodobit de flori înmiresmate violet-albăstrui. Câteva soiuri cresc sălbatic în regiunea mediteraneană, cultivaţiile principale sunt în Bulgaria şi Franţa.

Numele este derivat din "Lavare" cuvântul latin care înseamnă "a spăla" romanii folosind-o frecvent în rutina lor de baie. Florile de lavandă erau folosite în Roma antică pentru a parfuma băile publice.

Florile prospete sau uscate se presărau în diverse încăperi pe podea, fiind zdrobite îşi degajau aroma de fiecare dată când trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosită din timpuri străvechi şi ca insecticid eficace, în ape de toaletă sau uscat, adunat în buchet pentru liniştirea spiritului.

La noi se confundă adesea cu levănţica, plantă care aparţine unor soiuri diferite chiar hibride, mai puţin pretenţioase, iar aroma diferă perceptibil chiar şi pentru un necunoscător.

Sinonime: lavanda fină, lavanda oficinală, lavandula vera

Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a florilor

Zona geografică de provenienţă: Romania

Prezentare: lichid clar uşor gălbui, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: proaspătă, dulce, florală

Ca parfum se potriveşte cu: majoritatea esenţelor florale şi citrice, în special cu muşeţel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuişoare, lemn de cedru, vetiver

Componenţi principali: acetat de linalyle, linalol, beta-ocimene, terpinene-4-ol, acetae de lavandulyle, beta-caryophylene, beta-farnesene, 1.8-cineole

Proprietăţi

  • cicatrizant cutanat
  • regenerant celular
  • deodorant, insecticid
  • sedativ şi calmant
  • rubefacient
  • antidepresiv
  • antiseptic
  • antispastic
  • tonic, sudorific

Recomandări

  • regenerarea pielii îmbătrânite
  • echilibrarea pielii grase
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • dureri de cap, migrene, insomnii şi tulburări ale somnului
  • crearea unei atmosfere liniştite în dormitor
  • anxietate, stări de letargie, depresie
  • ajută în cazurile de bronşită, astm, răceli, laringită
  • dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul
  • probleme de piele: iritaţii, acnee, cuperoză, eczeme, vergeturi
  • răni şi arsuri uşoare, arsuri solare, înţepături de insecte
  • seninătate în ambient

Mod de utilizare

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient în preparate cosmetice, uleiul esențial de lavandă se poate folosi în general în procent de 0,5-2%
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi
  • în apa de baie: 10-15 picături solubilizate în prealabil sau diluate în lapte
  • câteva picături peste o porție de sare de baie dispersată în cadă
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor
  • poate fi folosit la prepararea de săculeți cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.


Parerile utilizatorilor
34 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Andreea M.
25 aprilie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 16 aprilie 2016
cristina o.
14 iunie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 18 aprilie 2016
marinela p.
15 iunie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 05 iunie 2016
Albu C.
09 august 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 30 iulie 2016
Madalina O.
05 septembrie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 23 august 2016
Ana-Maria C.
27 septembrie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 18 septembrie 2016
Ioana C.
25 octombrie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 15 octombrie 2016
Rozalia Jenica I.
23 decembrie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs în 06 decembrie 2016
Lucia B.
07 februarie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 27 ianuarie 2017
Corina S.
13 martie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 02 martie 2017
MICHAIELA I.
19 aprilie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 06 aprilie 2017
COSTIN P.
24 mai 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 16 mai 2017
Didier C.
27 iunie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 20 iunie 2017
Carla F.
24 august 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 15 august 2017
Raluca C.
29 august 2017
Rating: 3

a cumparat acest produs în 09 august 2017
serenella i.
05 septembrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 28 august 2017
mihaela s.
16 septembrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 08 septembrie 2017
Amelia L.
29 septembrie 2017
Rating: 3

a cumparat acest produs în 20 septembrie 2017
Monica B.
03 octombrie 2017
Rating: 5

N-are cum sa nu te pasioneze lavanda desi (recunosc) imi place mai mult mirosul dulceag al lavandei italiene. Il folosesc in sauna, in combinatie cu uleiul de cardamon pentru o senzatie "de bine". Recomand cu incredere.

a cumparat acest produs în 25 septembrie 2017
Bogdan V.
28 noiembrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 20 noiembrie 2017
Diana C.
13 februarie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 04 februarie 2018
Bogdan-Mihai P.
15 februarie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 07 februarie 2018
Gabriela B.
01 martie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 17 februarie 2018
Claudia O.
13 martie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 02 martie 2018
Gabriela B.
22 martie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 15 martie 2018
Anamaria M.
05 aprilie 2018
Rating: 4

a cumparat acest produs în 27 martie 2018
Razvan V.
06 aprilie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 29 martie 2018
Didier C.
19 aprilie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 10 aprilie 2018
ana m.
01 mai 2018
Rating: 5

Frumos produs.

a cumparat acest produs în 22 aprilie 2018
Gabriela B.
16 mai 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 07 mai 2018
Adrian N.
12 iunie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 03 iunie 2018
Sinpetrean C.
14 iunie 2018
Rating: 5

Eu il folosesc in combinatie cu lapte de cocos, aloe vera si sapun de Castilia si iese un sampon excelent.

a cumparat acest produs în 05 iunie 2018
Radu Liviu
Scris în 18 iunie 2018

Aș dori să știu din 10ml cât se afla in sticluță cât este ulei de lavandă angustifolia, pentru că am o dilemă,am mai găsit ulei că și acest dar de 5 ori mai scump, ajutați-mă să știu ce cumpăr.multumesc

Obio
Scris în 18 iunie 2018

Conform informatiei pe care ne-a oferit-o furnizorul, o sticluta de ulei esential de lavanda, contine 100% ulei esential de Lavandula Angustifolia. Diferentele de pret pot fi cauzate de mai multe aspecte. Cum ar fi: tara de origine, metoda de obtinere, certificari etc.

Traian F.
24 iulie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 15 iulie 2018
Gabriela B.
01 august 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 24 iulie 2018
Vezi toate parerile clientilor nostri Vezi mai putin
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos