Produsul a fost adaugat in cos

Fragonia, ulei esenţial (agonis fragrans), 5ml

Cod produs: 8417

Producator: MAYAM

21.80 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Fragonia ulei esenţial - descriere şi recomandări

Fragonia este originar din coasta de sud a Australiei și face parte din familia Myrtaceae. Este un arbust care poate crește până la 2 m înălţime, are frunze rigide, groase, iar florile acestuia de culoare roz și alb înfloresc din ianuarie până în mai.

Fragonia simbolizează arhetipul principiului feminin. Din ramurile acestuia se obţine un ulei esenţial preţios, care aduce armonie, facilitează reconcilierea cu sinele. Are capacitatea de a elibera energiile negative, distructive şi blocajele vechi, alungă anxietatea, depresia, neliniştea, angoasele; aplanează conflictele interioare sau cu cei din jur, facilitează introspecţia, ajută la stabilizarea şi controlarea emoţiilor, reglează schimbările bruşte de dispoziţie; promovează starea de beatitudine.

Echilibru este cuvântul ce caracterizează cel mai bine acest minunat ulei esenţial. Fragonia restabileşte armonia şi echilibrul în minte, trup şi spirit.

Este recomandat a fi folosit sub formă de aromaterapie şi de persoanele care călătoresc frecvent, pentru alungarea oboselii provocate de diferenţele de fus orar.

Acţiunea împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice este comparabilă cu cea a uleiului de tea tree, însă mirosul acestuia este mult mai plăcut.

Metoda de obţinere: prin distilare cu aburi din ramurile şi frunzele tinere

Zona geografică de provenienţă: Australia

Prezentare: lichid limpede, incolor până la galben deschis. Solubil în alcool, uleiuri şi emulsii, insolubil în apă

Descriere olfactivă: miros pregnant, proaspăt, cu note subtile floral-fructate, uşor medicinal

Nota parfumului: de mijloc

Ingrediente (INCI): agonis fragrans branch/leaf oil

Proprietăţile uleiului de fragonia

  • parfumant, deodorant
  • antibacterian, antifungic, antimicrobian, antiviral
  • antiinflamator, analgezic, uşor sedativ, expectorant
  • potrivit ca ingredient în preparate pentru piele acneică
  • elimină bacteriile cauzatoare de mirosuri neplăcute pe piele
  • îngrijirea pielii afectate de răni, micoze
  • indicat în caz de dureri musculare, reumatism, artrită
  • recomandat pentru ameliorarea progresivă a imperfecţiunilor pielii

La ce vă poate ajuta

  • dispune de proprietăţi energetice remarcabile
  • de ajutor în depresii, insomnii, anxietate
  • efect de stimulare a unei stări de bine, armonizant psiho-emoţional
  • neurotonic, este benefic pentru un psihic extenuat, lipsă de vitalitate
  • este recunoscut pentru proprietăţile afrodisiace, este de ajutor în caz de frigiditate, libidou scăzut
  • ameliorează lipsa de încredere şi iritabilitatea, oboseala cronică
  • induce o stare de relaxare, de optimism şi încredere

Cum se folosește în cosmetică

  • îngrijirea tenului acneic, afectat de imperfecţiuni
  • ca ingredient în preparate împotriva micozelor (candida), impetigo
  • este o alternativă considerată mai plăcută ca miros față de uleiul esenţial de tea tree (arbore de ceai)
  • dozaj indicativ: 0,5 - 2% inclus ca ingredient în compoziţii cosmetice, la rece; în emulsii la faza finală

APLICAŢII:

  • creme de zi sau de noapte
  • loţiuni,nseruri uleioase
  • uleiuri faciale
  • unguente, balsamuri
  • cremă de ras, aftershave
  • măști, comprese, aplicaţii topice
  • șampoane, geluri de duș, săpunuri

Cum se folosește în parfumerie

  • are un parfum pregnant şi conferă compoziţiilor o notă distinctă din ce în ce mai căutată
  • mirosul acestuia este unul proaspăt, cu note fructate, uşor picante şi condimentate, dulci-florale subtile
  • se poate asocia cu alte uleiuri esenţiale şi absolute pentru a formula diferite parfumuri
  • se potriveşte îndeosebi pentru formularea parfumurilor feminine
  • nota parfumului: de mijloc

APLICAŢII:

  • se pot prepara parfumuri şi ape de toaletă în bază de alcool
  • parfumuri în bază uleioasă
  • parfumuri solide (concrete)

Cum se folosește în aromaterapie

  • este echilibrant emoţional, armonizant
  • antidepresiv, neurotonic, afrodisiac
  • util în caz de ranchiune, sentimente negative
  • benefic în caz de situaţii conflictuale
  • de ajutor în caz de astenie sexuală, frigiditate
  • migrene asociate cu ciclul menstrual

APLICAŢII:

  • sub formă de ulei de masaj, 1-2 picături diluate în ulei vegetal, aplicat de-a lungul coloanei vertebrale, în zona chakrelor sau a plexului solar
  • difuzat în aer prin aparat electric sau arzător, candelă
  • 1-2 picături pe un şervet pentru inhalaţii
  • câteva picături în apa de baie, de preferinţă solubilizat în prealabil

Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Parerile utilizatorilor
2 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Ana Maria C.
09 februarie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 31 ianuarie 2018
Ana Maria C.
09 februarie 2018
Rating: 5

a cumparat acest produs în 31 ianuarie 2018
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos