Produsul a fost adaugat in cos

Absolut de Iasomie (jasminum sambac) 2 ml

5.00 5.00 (1 review)

Cod produs: 6424414012215

Producator: MAYAM

73.90 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Absolut de Iasomie (jasminum sambac) 2 ml

Introducere

Uleiul de iasomie este un parfumant rafinat, fabulos, foarte feminin. Indispensabil pentru crearea parfumurilor senzuale, florale, exotice şi atractive.

Absolutele sunt similare cu uleiurile esenţiale dar în toate cazurile acestea sunt mai concentrate.
Ele se obţin din flori în majoritatea cazurilor, prelucrate în stare proaspătă.

Există diverse plante a căror aromă nu poate fi distilată, cum ar fi frangipani, magnolia, mimoza, tuberozele, floarea de lotus, osmanthus, labdanum, tonka şi o serie de flori exotice.
Distilarea presupune ca planta să fie supusă la temperaturi ridicate, prin urmare anumiţi compuşi sensibili ar fi distruşi, astfel procedeul de obţinere a absolutelor diferă de cel al uleiurilor esenţiale.

Procedeul de obţinere este prin extragere cu diverşi solvenţi agreaţi ori gaze lichefiate, care apoi se evaporă ori sunt eliminaţi în decursul procedurii de fabricaţie prin filtrare ori decantare.

De cele mai multe ori din materialul vegetal se extrag şi alte substanţe în afara compuşilor aromatici odoranţi şi anume: parafine, ceruri, grăsimi şi răşini. Aceste substanţe dau consistenţa mai mult sau mai puţin vâscoasă a absolutelor, în acelaşi timp păstrează mai bine elementele volatile.

În majoritatea cazurilor, absolutele au proprietăţi organoleptice superioare uleiurilor volatile, sunt mai pregnante şi mai apropiate de mirosul natural al materiei prime.

Absolutele sunt utilizate cu predilecţie în parfumerie, şi ma puţin în compoziţiile de îngrijire.

De reţinut: absolutele în starea lor concentrată niciodată nu miros la fel ca şi atunci când sunt diluate. Odată ce elementele volatile sunt eliberate în ulei sau alcool, acestea vor fi revelate şi pot fi simţite în deplinătatea lor.

PREZENTARE: lichid clar mobil, culoare chihlimbar, miros puternic. 
Livrat în sticlă brună de 5 ml volum nominal, însoţit de o seringă pentru prelevare şi dozare, care se poate introduce prin gâtul sticlei până la bază.
Reţineţi vă rugăm că 2 ml de esenţă va umple sticla sub jumătate din capacitate.

Zona geografică de provenienţă: India

IASOMIE sau Jasmin Sambac

Iasomia furnizează un extract apreciat pe scară largă de toate casele de parfumuri, şi este indispensabil în formularea creaţiilor feminine de parfumare.
Foarte populară în Filipine unde este emblemă naţională, iasomia este prezentă în diferite ritualuri de igienă şi îngrijire. Se poartă flori în păr, sub formă de coliere, florile se scaldă în apa cu care femeile se spală pe faţă şi se macerează în ulei de cocos de exemplu pentru îngrijire şi masaje specifice.

Notele florale ale iasomiei aduc aminte de florile de crin ori liliac, cu aromă mai crudă şi mai puţin greoaie.

Mirosul extractului din iasomie de sambac este mai fin şi mai dulce decât cel extras din iasomia grandiflorum.

Parfumantul se poate include şi în compoziţii cosmetice, înnobilează şi conferă o notă elegantă cremelor, uleiurilor sau loţiunilor.

Absolutul de iasomie este recomandat pentru formularea parfumurilor feminine florale, exotice. Având un parfum complex cu note bine definite, absolutul de Iasomie de multe ori se utilizează necombinat, ca unică esenţă în formularea parfumurilor sau a apelor parfumante.

Descriere olfactivă

  • floral, dulce zaharat
  • note crude, proaspete, de vară
  • bogat, cald, degajă senzualitate
  • feminin, elegant, abundent

Combinaţii recomandate

    • pentru parfum cu NOTE FLORALE: bergamotă, mandarină verde, ylag-ylang, frangipani, petitgrain, neroli, benzoin, balsam de peru

 

  • pentru parfum cu NOTE ORIENTALE LEMNOASE: portocală, coriandru, neroli, iasomie, santal amyris, vetiver, cedru atlas, guaiac, lemn de santal

Parerile utilizatorilor
1 review

Citeste parerile clientilor nostri
Raluca C.
29 august 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 09 august 2017
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos