Produsul a fost adaugat in cos

Absolut de Frangipani (plumeria acutifolia), 1 gr, Mayam

Cod produs: 6424414013342

Producator: MAYAM

46.80 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Absolut de Frangipani (plumeria acutifolia), 1 gr, Mayam

 

Mirosul absolutului extras din frangipani, o floare de o complexitate olfactiva rara, te poarta cu gandurile spre insulele paradisiace. Un parfumant complex ce imbina intr-un mod surprinzator mirosul floral, catifelat, impetuos, dar delicat in acelasi timp, cu note usor migdalate, vanilate.

Procedeul de obtinere este prin extragere cu diversi solventi volatili cum ar fi alcoolul, care apoi se evapora ori sunt eliminati in decursul procedurii de fabricatie prin filtrare sau decantare.

De cele mai multe ori din materialul vegetal se extrag si alte substante in afara compusilor aromatici odoranti, cum ar fi: ceruri, grasimi si rasini. Aceste substante dau consistenta mai mult sau mai putin vascoasa a absoluturilor, in acelasi timp stabilizeaza elementele volatile.

In majoritatea cazurilor absoluturile au proprietati organoleptice superioare uleiurilor volatile, sunt mai pregnante si mai apropiate de mirosul natural al materiei prime.

Absoluturile sunt utilizate cu predilectie in parfumerie sau pentru parfumarea produselor cosmetice, dar unele au proprietati care pot fi valorificate si in aromaterapie sau ingrijirea pielii.

De retinut: absoluturile in starea lor concentrata nu miros la fel ca atunci cand sunt diluate. Odata ce elementele volatile sunt eliberate in compozitie, acestea pot fi simtite in deplinatatea lor.

Proprietati organoleptice: compozitie solida ceroasa, miros concentrat in stare pura, culoare maroniu-chihlimbar

Ambalat in recipient cu volum nominal de 5 ml. Retineti, va rugam, ca 1 gr de produs va umple doar o mica parte din recipient.

Ingrediente (INCI): plumeria alba/acutifolia flower extract

FRANGIPANI sau florile de Frangipani (Plumeria)                 

Un arbust nativ in insulele Caraibe ce creste azi din abundenta in insulele tropicale si India, si aduce flori albe inmiresmate cu parfum pregnant floral, exotic si migdalat. Este cunoscut ca arborele vietii in India, se spune ca o ramura taiata continua sa infloreasca, astfel reprezentand conexiunea infinita cu divinitatea.

Absolutul de Frangipani este imbratisat de maestrii parfumieri pentru a evoca atmosfera tropicala si paradisiaca prin incorporarea acestuia in creatiile lor.

Mirosul de Frangipani se spune ca determina adictie.

Recomandat pentru formularea parfumurilor feminine indeosebi, cu note florale, calde, fructate sau orientale. Avand un parfum complex cu note bine definite, absolutul de Frangipani se poate utiliza si ca unica esenta in formularea parfumurilor.

NOTA: absolutul de Frangipani din oferta Elemental este sub forma solida. Cele regasite in forma lichida sunt diluate si prezinta o concentratie inferioara absolutului solid!

 

Descriere olfactiva

* floral, usor migdalat si vanilat

* aroma ce confera bucurie, stare pozitiva

* note delicioase, exotice, amintind a plaiuri insorite

* usor condimentat, nu este dulceag

 

Mod de utilizare in parfumerie:

Absolutul de Frangipani confera note de mijloc/baza. In acelasi timp prezinta si unele note de varf. 

Se pot formula parfumuri ce contin ca unica esenta absolutul de Frangipani, sau acesta se poate combina cu diferite alte esente, uleiuri esentiale si parfumante pentru a obtine parfumuri complexe.

1. Absolutul de Frangipani este vascos iar mirosul acestuia se poate percepe mai bine daca este diluat in prealabil. Aceasta operatiune este importanta mai ales atunci cand se compune un parfum, pentru a anticipa cat mai acurat mirosul dezvoltat. Diluarea se face in alcool sau ulei in functie de destinatie, si dureaza cel putin 24 de ore.

* daca se prepara un parfum uleios atunci de exemplu se introduce 0,5 gr din absolut intr-o sticla impreuna cu 2 ml de ulei vegetal (uleiul ales ca baza pentru parfum); se amesteca din cand in cand

* daca se prepara un parfum pe baza de alcool, atunci 0,5 gr din absolut se introduce intr-o sticla impreuna cu cu 2 ml alcool de cel putin 90°; se amesteca din cand in cand

Absolutul astfel diluat se va folosi apoi ca ingredient pentru crearea parfumului.

2. Se poate lucra cu absolutul de Frangipani si ca atare, in stare nediluata. Asta presupune introducerea in alcoolul ce serveste ca baza pentru parfum, se agita din cand in cand, se asteapta pana cand se dizolva complet, apoi se pot adauga restul esentelor si la urma apa florala (daca formula o prevede).

Daca se prepara un parfum uleios lichid sau solid, absolutul de frangipani se introduce in uleiul sau untul vegetal dupa caz si se amesteca bine pana la diluarea completa.

 

Nota: absoluturile solide se introduc in compozitiile parfumante ca prime ingrediente

 

Mod de utilizare in cosmetica: 

Absolutul de Frangipani confera compozitiilor cosmetice un parfum elegant, deosebit, feminin dar nu prea dulce. Notele migdalate si vanilate vor da o mireasma distincta oricarei creme.

Se poate introduce ca ingredient in cosmetice preparate prin emulsificare sau compozitii anhidre:

* creme si lotiuni emulsificate, pentru ten sau corp

* unturi de corp

* uleiuri pentru masaj

* seruri si mixuri uleioase

Dozaj indicativ 0,2 - 1% pentru parfumarea compozitiilor cosmetice

Solubil in alcool si uleiuri. Nu este solubil in geluri, apa si compozitii exclusiv apoase.

Incorporare: se include la finalul prepararii, la rece

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros, ferit de lumina directa

 

Date de siguranta, precautii in utilizare:

* ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare

* a se evita contactul cu ochii

* contraindicat in trimestrul I de sarcina

* a nu se lasa la indemana copiilor

* a nu se folosi nediluat pe piele

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos