Produsul a fost adaugat in cos

Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment

Cod produs: 4260461016064

Producator: Fairment

264.18 Lei

cu TVA inclus
Certificat Bio,
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment

Cu ajutorul acestui kit poti fermenta acasa aproape orice tip de vegetale. Legume, fructe, verdeturi, le poti fermenta pentru a obtine muraturi, sau pentru a prepara de exemplu kimchi. 

Cutia contine:
-2 borcane de fermentare de 946 ml
-2 capace de metal
-1 sistem de fermentare (2 capace de tip airlock si o pompa)
-2 greutati din sticla pentru fermentare
-1 presator din lemn
-1 manual in limba engleza cu retete
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Mod de preparare varza murata sau alte legume/verdeturi : 

Pasul 1: spalati vegetalele pe care doriti sa le fermentati, apoi taiati-le sau razuiti-le in bucati mai mici. Cu cat bucatile sunt mai mici, cu atat mai repede se va produce fermentarea.

Pasul 2: Intr-un bol mare, amestecati vegetalele cu condimentele dorite si cu 2% sare. Pentru 1 kg de varza murata de exemplu, presarati deasupra 20g de sare si amestecati bine in bol. Amestecati si framantati bine amestecul in bol pentru cateva minute. Amestecul va lasa putin lichid dupa framantare pe fundul bolului. 

Pasul 3: Acum puneti amestecul in borcane in straturi. Dupa fiecare strat, apasati cu presatorul de lemn inclus in kit. Este important sa nu ramana bule de aer in amestec si de asemenea este important ca lichidul rezultat in urma presarii sa se ridice peste amestec. De aceea trebuie sa presam cat mai bine. Cand aproape am umplut borcanul, punem o greutate de sticla inclusa in kit deasupra si presam bine. Daca amestecul nu este acoperit de lichid, putem face o saramura din apa si 2% sare si turnam in borcan pana lichidul acopera amestecul. Este bine sa mai lasam 1-2 centimetri liberi din borcan astfel incat sa nu curga din cauza fermentarii.

Pasul 4: Puneti pe borcan un capac de tip airlock inclus in kit, asigurandu-va ca este bine strans. Scoateti aerul din borcan prin capac, cu ajutorul pompei incluse in kit.

Pasul 5: Acum puteti lasa borcanul sa fermenteze timp de 5-7 zile la temperatura camerei. Apoi puneti borcanul in frigider pentru inca 1-2 saptamani. In functie de ce tip de vegetale ati pus in amestec si de cat de marunt le-ati tocat/maruntit, produsul final va dobandi gustul caracteristic de fermentare. Puteti pastra borcanul timp de cateva luni in frigider dupa ce incepeti sa consumati din compozitie.

Fabricat in Germania

 


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu