product page group mask
product page group mask
Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO

  • Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO picture - 1
  • Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO picture - 2
  • Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO picture - 1
  • Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO picture - 2
  • - 20%
Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO

Cod produs: 6424414013304 - P

Produs de: MAYAM

  • Checkmark icon Vegan  
  • icon Transport gratuit pentru comenzi de minim 198.90 Lei
  • icon Clientii fideli au pana la 10% reducere extra pe viata
  • icon 30 zile drept de retur gratuit
Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO-picture
Pudra de urucum, 10 gr, Mayam PROMO

5.74 Lei

4.59 Lei

Cu TVA inclus

  • 3% reducere
  • 5% reducere

EXPIRA LA 30.03.2025

Pudra de urucum, 10 gr, Mayam

 

Pudra de urucum este obtinuta din semintele unui arbore nativ in padurile tropicale amazoniene, cu flori roz si fructe spinoase umplute cu seminte rosii.

Pudra a fost folosita de catre indienii ("piei rosii") din bazinul Amazonian cu mult inainte de sosirea europenilor pe aceste meleaguri. Nativii ce traiesc si azi in acele zone utilizeaza pudra de urucum atat pentru colorarea alimentelor cat si pentru colorarea pielii, chiar a parului. Pielea devine de un portocaliu radiant si este protejata impotriva intepaturilor de insecte si a razelor solare.

In zilele noastre, pudra de urucum este utilizata inclusiv ca si colorant alimentar natural, aceasta confera branzeturilor Cheddar culoarea portocalie specifica. Folosita in aplicatii pe piele, pudra de urucum are virtutea de a pregati pielea pentru expunerea la soare, fiind foarte bogata in carotenoide. Combate imbatranirea prematura a pilelii, favorizeaza productia de melanina si ajuta bronzul sa dureze mai mult timp pe piele. 

 

Proprietati organoleptice: pudra de culoare rosu-caramiziu

Partial solubila in apa sau uleiuri, dispersabila in apa, emulsii, creme si uleiuri

 

Compusi principali: concentratie mare de carotenoide, bixine, ishwaran, oligoelemente: cupru, zinc, magneziu, seleniu

 

Ingrediente (INCI): bixa orellana seed extract

 

Proprietatile pudrei de Urucum:

* pregateste pielea pentru bronzare

* favorizeaza pigmentarea pielii

* combate imbatranirea prematura a pielii

* activ protector cutanat

* antioxidant forte

* diminueaza citotoxicitatea indusa de UVA

* colorant cosmetic

* repelent de insecte

 

Recomandari, aplicatii:

* produse de protectie solara: uleiuri, creme, balsamuri

* produse pentru intensificarea bronzului

* compozitii ce favorizeaza un bronzaj uniform

* uleiuri de corp pentru bronzare

* creme, masti si seruri anti-aging

* machiaj, cosmetice decorative

* colorant pentru sapunuri

 

Mod de utilizare:

* pentru a exploata la maximum beneficiile pudrei de urucum, este recomandata macerarea intr-un ulei vegetal timp de 5-7 zile. Pentru 50 ml ulei (susan, masline, caprilis, macadamia, caise...) se utilizeaza 5 gr de pudra. Se amesteca de mai multe ori pe zi. Maceratul trebuie apoi strecurat cu o sita densa sau prin tifon in mai multe straturi. Maceratul se pastreaza mai multe luni fara probleme, tinut la racoare, ferit de lumina directa. Acest macerat se poate include ca ingredient in creme, balsamuri, emulsii. Maceratul se poate folosi pentru bronzaj ca atare sau cu adaos de alte uleiuri si ingrediente specifice protectoare UV

* in amestec cu alte pudre si ingrediente specifice pentru produse de machiaj tip pudra

* ca ingredient in masti anti-aging

* ca ingredient in geluri de dus, sapunuri lichide si solide, ca si colorant natural

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

 

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se utiliza aproape de o sursa de ventilatie, a nu se inhala, a nu se ingera; uz cosmetic

0.00
(0 recenzii)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stele
(0)
Recenzia ta
Istoricul tau
Arrow up icon